Syd James som skribent?

Har lite mer tid nu under semestern att läsa morgontidningarna, på helgerna kommer både DN och SvD. Under "Kultursommar" skriver idag, söndag, Johan Croneman en artikel med ingressen "Sommaren är full av vackert vemod". Kanske inte riktigt som Syd själv lever men kanske något som vore eftersträvansvärt; "Istället för aktiviteter kan sommaren ägnas åt att låta den perfekta tristessen få dagarna att svämma över", skriver Croneman.  Det är nog slut med igenkännandet därefter kan vi konstatera
Har precis räknat in att jag kört 9 träningspass på 14 dagar. Låt vara att det varit lite målning och tomtarbete de andra dagarna men den "perfekta trisressen", vart tog den vägen? Snart har jag läst två av planerade fyra böcker som "skall" läsas under semestern, nya "Filter" kom i veckan, redan läst. Läsvärt magasin som vanligt! "Tristessen" nja den får vi nog leta efter en stund till. 
 
Läste vidare i bladen och såg så plötsligt en annons i SvD: "Vill du bli musikskribent i SvD?"
 
"Vi är på jakt efter någon som brinner för musik och har förmåga att självständigt reflektera kring dess uttryck och betydelse" Check!
 
"Det är ingen nackdel om din ingång är är hiphop och r´n´b", nja vi får gå på detta med "ingen nackdel.". "Ingen nackdel" är det lika med fördel??  Men sedan blir det bättre igen; "/..., men vi ser gärna att du även kan din pop, rock och jazz". Check igen!
 
"Vi letar efter dig som älskar att gå på konserter och upptäcka nya artister samtidigt som du har koll på musikhistorien". Check igen! 
 
"Du är medveten om att musik inte är en isolerad kulturyttring utan del av ett större sammanhang, vilket också märks in dina texter. Check! "Herregud, det här är ju ett jobb för mig", säger Syd.
 
"Jag söker",  säger Syd James och fortsätter;  "jag gör en ansökan innan vi skall ta ett träningspass igen".
 
"Det är många år sedan jag skrev musik för tidningar, men nu kanske det är dags igen", säger Syd James med förväntan i rösten.
 
Just nu lyssnar vi på:
 
 

Ingen Wuthering Heights-dans för Syd James, eller?

Kate Bush var väl aldrig någon stor favorit på den tiden när Wuthering Heights släpptes. Snart 40 år sedan den nådde skivdiskarna och i juli varje år så firas "Wuthering Height Day" runt om i världen. Då klär man ut sig..ja man kanske tar på sig samma typ av kläder som KB hade när hon körde originalvideon och så dansar man!
 
Även om jag nu lärt mig uppskatta Kate Bush mer och till och med tagit med någon låt på min sommar-CD 2017 så kan jag dock lugna er oroliga läsare att SJ inte kommer att klä sig som Kate Bush och börja dansa runt bland buskarna. Ej heller på dansbandsvecken i Malung som snart går av stapeln. Nej det blir shorts och T-shirt och rullskidor istället.
 
Vädret brukar vara stabilt bra vid syostkusten men idag har det regnat sedan lunch. Då får man försöka sätta sig ner och läsa en bok.
 
För ett antal år sedan fick jag boken om butiken Pet Sounds i huvudstaden (det var av den gamle Japankännaren Leif-san som jag fick boken). Jag har läst den förut men den tål att läsas igen nu i nedladdningens tidevarv. För er som funderar så handlar det givetvis om en skivbutik. Vikten av en skivbutik som inspiratör och kulturbärare. 
 
Personligen har SJ inte varit så flitig gäst i denna butik.  Numer blir det mest Bengans som ligger bekvämt på Drottningsgatan, de gånger man är i huvudstaden. Och så läste jag som sagt boken igen och sedan var jag tvungen att lyssna på "Streets of Philadelphia" med Bruce. 
 
Det börjar klarna upp, mat och sedan lär vi ut i igen. Naturen kallar! Men som sagt läs vidare nedan. Don`t worry!
 
 
 
Nej, även om det ser ut som Österlen så är det INTE Syd James som skymtar i de bakre leden. I rather walk with Bruce in Philadelphia, säger en tuff Syd!
 
 

Man hinner inte mer än iväg

så toppar LA nyhetsflödet i Sverige. Broras! Illa som det blev men kunde blivit mycket värre!

 

"Den ställning som skulle hålla uppe formen under gjutningen var helt enkelt för vek", bedömer en vanligtvis välunderrättad källa.

Så kan det gå!

 

Annars har semestern påbörjats, sol och bad varje dag. Nej inte riktigt kanske. Pratade med en Lapplandsboende idag som tyckte att det redan var höstkänsla. Så kan det också gå så här i klimatförändringarnas tidevarv. Mer nederbörd i norr, innebär mer snö i fjällen och så dröjer snön kvar längre. Renarna hinner knappt upp mot fjälltopparna innan det är dags att gå ner igen. Soprent på fjället, ja det kan bli ett rent h--vete på sikt för samerna.

Har börjat fundera på att om man inte skulle känna efter om det inte finns lite sameblod i vallonströmmarna trots allt. Då skulle man kunna investera i en ren istället för att ha ett nollräntekonto på banken eller någon osäker fond som satsar pengar i något man inte riktigt vet vad det är. Fru Syds anmoder någon gång i tiden tror vi var same så chansen kanske finns?

För övrigt hade jag tänkt mig ett ambitiöst träningsprogram under semestern i år, igen. Men, på allmän inrådan från familj och arbetskamrater så tänkte jag om, säger Syd. Så nu har vi bara kört 4 träningspass på fem dagar.

Koppla av! Säger någon i omgivningen. Skall prova om en stund så kan jag rapporterna lite längre fram hur det gått.

Detta var semesterrapport 1 från Syd James, för Syd James Revue, Idag, i Sverige, i Europa.

Kom förresten på att en nära vän idag (på franska nationaldagen) berättade att " jag har omvärderat fransmännen lite grann, förr tyckte jag att de var så krångliga och inte accepterade någonting, nu ser jag det nästan som lite positivt att de är lite krångliga och inte accepterar någonting. De styrs mindre av algoritmer än vad vi gör", konstaterade vännen och zappade in på någon "semesterapp" som precis lanserats, "slapp-app" hette den visst.

 


RSS 2.0