Inte på topp

Rehab fortsätter bra med höften, smärtan helt borta, alla övningar går bra. Kroppen dock stressad fortsatt och inte bättre efter en veckas turbulens. Går inte in på detaljer annat än att det var psyiskt mycket påfrestande. Det landade i tydliga råd; vila mer Syd, ät mer, koppla av......
 
Kylan har mildrats så till den milda grad att det idag är plusgrader. Och vamare skall det bli vilket riskerar snön som jag hade tänkt åka på innan säsongens slut. Vi får väl se.
 
Min skivhandlare hörde av sig i veckan, två nya produkter hade anlänt. Eftersom vare sig höft eller Corona uppmuntrar till särskilt mycket spring på stan så fick jag ett SMS där det stod " jag kommer hem till dig med skivorna efter stängning på lördag". Service det! Bra med lokal handel!
 
Intressant att följa diskussionen om Sverige elsituation. Vi har en effektbrist från Mälardalen och söderut redan nu och skall alla bilar laddas med el så lär det inte bli mindre brist.
Vi kommer att behöva alla energislag framöver säger vår vanligtvis välunderrättade energitalesperson som tidigare jobbat på Sydkraft i Skåne.På vilket bolag skulle annars en bekant till Syd jobba?
Det finns väl ingen inom elbranschen som gör motstånd frågar sig vän av ordning. Jo det gör det, och tur är väl det..
 
Bildresultat för ellära motstånd
 
En resistor, även kallad motstånd, är en passiv elektronisk komponent som utgör ett hinder för elektronernas rörelse i ett elektriskt fält. Dess resistans är ett mått på storleken av detta hinder och beräknas som kvoten mellan spänning och ström enligt Ohms lag. Enheten för resistans är ohm (Ω).
 
Men det där kände ni redan till! 
 
Nu tar vi kaffe, Carpe diem lite grann och sedan då, det får vi fundera på.
 
 
 

Det knallar på men inte så mycket mer

Snart fyra veckor sedan och det är väl OK. Nätterna är fortsatt jobbiga, tyvärr lyser de spännande äventyren med sin frånvaro. Yngsta dotter Syd hittade en blogg där man kunde följa en person som fått samma gjort ingrepp som mig. Tänkte jämföra lite. En del kanske är lite svårläst MEN
 
Jag kan berätta att vecka 1 stämde precis, på ett ungefär i alla fall. Till och med Syd åt (och äter) ordentligt! Även om det här "Har väldigt bra aptit" kanske var en liten överdrift. Och någon Carpe diem säng har jag inte upptäckt.
 
Det här med rumpa som Kim Kardashian stämmer inte! Men å andra sidan stämde det inte före operationen heller, antar jag, för jag har inte så mycket koll på Kims bakdel. Inte än i alla fall. Och då ur aspekten om hon också kan ha artros?
Nu fick jag hjälp av äldsta dotter Syd att ta fram en bild på Kim och nej. vi är inte lika. Inte alls faktiskt.
 
Rubriken sjukgymnstik och morfin stämmer. Jag har slutat med det ena och utvecklat det andra. Funderar mest på om jag gör tillräckligt, om jag gör för lite, om jag gör för mycket? Om jag skall göra något annorlunda? Det är nog för mycket, det känns så.
 
 
 

Ställ in skid-VM!

Då är det inte med tanke på Corona och Covid 19 utan att tävlingarna redan är avgjorda, åtminstone på damsidan och nationsnivå.
Det fick nämligen Syd klart för sig häromnatten.
 
 Det kommer inte att bli några svenska framgångar alls om mina nattliga äventyr slår in. Nej, Ebba, Frida och Maja har helt tappat formen. Linn Svahn var bra med i sprinten men körde omkull. Norskorna vann trippel i alla distanser utom i individuell sprint där Lampic lyckades knipa en medalj.
 
Min favorit Jessie Diggins hittade jag inte på överhuvudtaget där i skidspåren. Liksom Kalla, borta!
 
 

Och inte undra på att det gick som det gick, åkarna fick åka olika banor. Norskorna hade i och för sig några tuffa backar men de kunde i alla fall åka normala skidor. Svenskornas banor gick lite på sidan om, omöjligt att åka så de fick ta av sig skidorna och försiktigt klättra uppför bergssidorna.

 

Syd konstaterade snabbt att detta beror på att ordföranden i skidförbundet säkert är mutad. Snacka om olika förutsättningar. Den där mångåriga ledaren för skidskytte dolde ju både det ena och det andra.

 

Det HÄR blir dock svårare att dölja, det är ju alldeles för uppenbart när till och med banorna är olika.

 

Nej skid-VM blir en klar besvikelse. Hur det går för herrarna förtäljer dock inte historien 


Då var det dags igen

Fortsätter min rehabträning och har nu minskat ytterligare på smärtstillande. Sover fortsatt knackigt, antagligen väldigt ytligt. Jag hinner knappt släcka lampan, hitta rätt sovställning, som egentligen är helt fel för normala Syd, innan äventyren börjar.
 
Jag inledde tidigt med en dialog med fru Syd (hon kan väl inte ligga där och sova hur som helst när jag har en massa frågor...).
 
Vi var ute på vift, oklart var men det vara inte i LA i alla fall. När vi är ute på vift så söker sig mina blickar ofta mot ett kaffeställe, så också denna gång. Vi går in och skall beställa. Gentlemannamässig som man är (nåja) så skall jag fixa beställningen. Jag har snabbt bestämt mig för en kaffe och muffin. 
-Vad skall du ha fru Syd? ropar jag mot frun som tagit plats. - En kaffe och en megaton, svarar fru Syd.
Jag vänder mig och skall beställa men har redan glömt ..... - Fru Syd, vad var det du skulle ha?
- En megaton! 
Jag tittar i konditoridisken om jag  kan upptäcka en,.......glömt namnet igen!!
 
Det här upprepas ett ANTAL gånger, och jag hör halvvaken att fru Syd säger att; sluta tjata om den där megatonen och sov istället! - Vad är en megaton? - Jag vet inte, säger fru Syd, sov nu!
 
Steget från Megaton till hundvakt är inte långt..... och dit beger jag mig direkt efter fiket. Vi fick aldrig någon megaton... Jag skall vara hundvakt, riktiga matte behöver hjälp. Jag är väldigt snäll mot hundarna.... eller inte, för jag bär runt dem överallt, de ligger konstant på mig, i min famn eller så bär jag runt på dem. De är inte alldeles lätta heller måste jag erkänna.
 
Så småningom dyker matte upp, iklädd fotriktig morgonrock och ger tydliga instruktioner
- Nej, du behöver inte BÄRA runt dem hela tiden, det räcker om du tittar till dem.
-Jaha, säger jag och hittar ett par timmars lugnare sömn.
 
Vad är då en megaton? Ett okänt bakverk? Hälsokost? Aldrig hört talas om det men enligt Wikipedia så är det en TNT-ekvivalent:
 
Megaton är en TNT-ekvivalent, alternativt trotylekvivalent, är ett mått för att kvantifiera energimängden som friges i explosioner, bland annat kärnvapenexplosioner. Energin räknas om till motsvarande massa trotyl utgående från den energimängd som typiskt frigörs vid detonation av trotylen. Wikipedia
 
Just ja!...... att man inte tänkte på det! Undrar vad fru Syd tänkte på när hon absolut skulle ha en megaton till kaffet?  Det är ju inte var dag, tack och lov...

RSS 2.0