Hann knappt hem innan det var dags igen

Ni som var med till Utrecht vet att Syd var utrikes för 14 dagar sedan. Hem måndag kväll och sedan iväg onsdag morgon igen, den här gången till Kanarieöarna. Märklig utveckling där Syd under alla år vägrat såtta sin fot på just Kanarieöarna och numer är en frekvent gäst på öarna. Vad beror det på kan man undra? Hade Syd fördomar rent av? Svar: Ja
Syd var nog helt färgad av Sällskapsresan med Lasse Åberg och visst finns det ställen/områden som alltjämt gör mig minst sagt oroad. Det finns ställen där, i och för sig ofta hurtiga, tyska damer trånande tittar efter danspartners klockan fyra på eftermiddagen efter att ha klämt en och annan bier. Nein danke, det lockar mig inte riktigt att svira runt till dansbandsmusik, 28 grader varmt i solsken även om damerna är klädda som en oktoberfestservitös i München.
 
Ja jag erkänner att detta är en ytterlighet men som fanns med i min öbild. Sedan kan jag också konstatera att aptiten inte ökar när man går på strandpromenderna.
 
Men, det är väldigt skönt väder, inte hett utan behagligt varmt. Oftast säkert väder, idag hörde jag dock att det var sandstorm på GC. Blåser från Sahara.
Det är väldigt många som också tränar och springer på strandpromenaden, många i betydligt högre tempo än Syd själv..... får skärpa mig.....
Bra fika, bra mat ja det finns en hel del som är positivt. 
 
Och vill man inte dansa mazurka med de tyska damerna kan man alltid gå till en irländsk pub och lyssna på 
 
 
 

Utrecht 9.0, dag 3 hårda bud

När jag är i Holland brukar jag normalt framleva mina dagar med att klämma en apfeltaart  och kaffe. men det går inte riktigt nu. Nu har jag stark påtryckning från flera håll att ÄT LUNCH SYD!
 Ja, och döm om min egen förvåning så blev det en tomatsoppa till lunch igår, helt OK, den var god och satt inte i vägen måste jag erkänna.
Att jag sedan hade förbokat tomatsoppa till gårdagskvällens middag hade fallit i glömska samt att när jag "tvingades" till lunch idag så fanns som enda egentliga alternativ, ja just det tomatsoppa...
 
Jag gick där i matkön och sneglade på en muffin och kaffe men nej det fick bli tomatsoppa. Säkert nyttigt... Det fanns andra konstiga rätter också, något som såg ut en en stor köttbulle i någon soppliknande sås, en korv som inte såg ut som en korv och nägra konstiiga smörgåsar med ost  som såg ut som vaniljbullar, Tomatsoppa blev det.
 
Annars försöker jag övertyga mina vänner på resan om att engelsk fotboll är viktigt. Det tycker de inte....och har de inget favoritlag i England som tilldelar jag dem ett lag i form av Scunthorpe United, Ett lag som nu efter några Hollandsresor genom åren har en ganska stor svensk supporterskara.  Låt vara att klubben själv inte vet om det och knappt supportrarna heller men det spelar mindre roll. Sedan finns det några riktigt fina personer som är duktiga på engelska och säger saker som West Ham United, Chelsea och liknande vackra bokstavskombinationer.
Att jag sedan går och gnäller över att AFC Wimbledon fick stryk idag (igen) får jag ingen förståelse för.
 
Nu skall vi snart ge oss ut i Utrecht! Jag sitter på rummet, hör tågen rulla in. Tittar ut över nejden. Lite regn i luften. Ganska milt, det varnas för storm. Orkan säger någon, inställda flyg säger någon annan. Jaja nu går vi ut i Utrecht, trots vädret vore det väl dumt.att hålla sig inne just i Utrecht!

Utrecht 9.0

Så är då både Syd och ett antal vänner tillbaka i Utrecht, staden som alltid bygger verkar det som. Hotellet vi bor på är också fint reoverat och ledningen har förstått att boka in Syd på ett rum som har utsikt över spooren. 
Ni som kanske inte följt Syds äventyr i Holland tidigare veeit int atht Syd werkhat som konschult (det kom in lite holländska här ser jag, ursäkta) för holländska trafikverket då och då. Så det är alltså järnvägsspooren vi talar om. Till skillnad mot tågen i Sverige så verkar tågen gå som smooort härnere. Såg just att 18.56:an kom in på spoor 17, precis enligt tidtabellen (som finns att ladda ner). Då kan man undra vad konsultinsatsen haft för inverkan egentligen. Ja, säger Syd själv, det har mest varit finjusteringar och peptalk med lokförarna och växlingspersonalen.
 
Förr om åren gick man över spooren, nu går man under spooren för att komma till centrum där man kan köpa skivor och äppelkaka med grädde och kaffe därtill. Ja, i och för sig det finns några andra affärer också, och restauranger och cyklar. Det cyklas lika hej vilt som tidigare, de kommer som från alla håll, cyklar som hoppar, cyklar som springer, cyklar som passar......nej nu spoorade det visst ut lite och blev en parodi på Sven Jerring och hans Japanreferat från mycket förr i tiden.
 
Ja mina vänner jag hade verkligen hoppats att få slippa skriva det som nu kommer........
 
Leksand sparkar tränaren och ligger sist i SHL. General mananger TJ har agerat, han som för ett år sedan tog hem den bästa tränaren, byggde ett fantastiskt lag och skulle tänka långsiktigt. De gör fel igen, tror Syd. Det är något annat som inte stämmer, kan det vara så att det är fler överbetalda spelare som underpresterar än det är underbetalda som överpreseterar, ja jag tror det. En av de högst betalda, vad har han levererat de senaste säsongerna? Inte mycket.
För några veckor sedan var det ett riktigt snyftreportage om en spelare som vi kan kalla Janne som fick hård kritik av fansen för att han slarvade bort en seger genom att drälla med pucken.. Jag har alltid spelat med små marginaler säger Janna och vill ha förståelse och förlåtelse. Nej, säger vi då, gör det enklaste, spela med lite större marginaler helt enkelt. Enkla puckar, utmana inte i egen zon, utmana framför mptståndarens kasse istället. Ta några stygn, kryp in i båset för att ni jobbat så kopiöst hårt. Pucken (den där lilla svarta) ska IN I mål bara. Krångla inte! 
 
Nu lämnar vi hockeyn därhän, ingen här i Utrecht följer SHL i alla fall. Jag vet inte men jag tycker mig se lite mer av missbruksrelaterade personligheter på gatorna denna gång. Jag rör mig inte i några andra kvarter mot tidigare, kanske inbillar jag mig. 
Det jag inte inbillar mig  är den fantastiska skivaffären Plato! Och butiken går bra (ja jag frågade givetvis, ni som känner Syd vet att man måste fråga för att få veta även om fru Syd ibland tycker det varit lite besvärande med Syds frågor). Vinylförsäljningen ökar, CD går långsamt ner, ingen köper DVD. Och de har ett kanonutbud och det blev fyra, nej det blev fem ser jag när jag vänder mig och ser ömt på de små raringarna under täcket- inte riktigt men de ligger fint här på sängen. 
 
Nu måste jag avsluta, skall försöka hinna ner och ta emot 19.32 från Amersfoort, som verkar ha kört lite för foort ikväll... Guute Abends heute leute

Ny månad

Man får ta del av en rätt tydlig statistik när man loggar in på sin blogg. Inga nya artiklar men i veckan hade Syd plötsligt en läsartopp. Kanske berodde det på ett Instagraminlägg där Syd i brist på snö funderade på en kurs i Pole Dancing. Vi skall låta Syd själv berätta ur han tänkte kring detta.
 
" Ja, snön lyser med sin frånvaro och man kan ju inte låta motorsågen gå varje helg. Dessutom skall man ju variera träningen och pole dancing har jag inte kört förut. Nu tyckte inte fru Syd att det här var någon bra idé, påstod att jag med största sannolikhet skulle vara enda mannen i gruppen och dessutom att jag är i en opassande debutålder för pole dancing. 
Ja vi får se, nu lyckades jag ändå missa uppstarten och första kurstillfället idag eftersom jag har andra åtaganden. Jag skall dessutom ta fru Syds synpunkter under beaktande"
 
Vi får nog dra slutsatsen att Syds debut med pole dancing skjuts på framtiden.
 
Den 1 februari, skall vara den kallaste vintermånaden; just nu 7 grader varmt. Pratade med en släkting i södra Lappland, de har fått 50-60 cm snö de senaste dygnen. Så där kan de gå på isen och ha det glatt, vi andra får gå i lera och sörja.

RSS 2.0