I annan värld

Tre överraskningar i en brukar Kinderegg prata om, i år blev det tydligen fyra då man la till lite salmonellasmitta.  Minst tre överraskningar är nog vad följande scenario också kräver:
 
Senaste nytt: President P kallar till presskonferens.
 
"Ärade världsmedborgare, vi har begått ett stort misstag. Jag tar på mig det fulla ansvaret men jag måste ändå tillägga att jag blivit lurad av felaktig information. Men icke desto mindre: Från och med idag den 17 april upphör alla våra militära aktioner i och mot U. Vi ber det U:a folket djupt om ursäkt och skall bistå för att på alla sätt bygga upp landet igen. Vi kommer att stå för ett krigsskadestånd som vi dock vill fördela över en 10 års period. 
Som president i R kommer att jag att upplösa parlamentet och utlösa nyval under överinseende av utländska observatörer. Jag kommer inte att ställa upp till omval.
Vi tycker inte om att Sverige och Finland går med i NATO, om de avstår kommer vi att säkerställa dessa länders okränkbarhet och vi kommer aldrig att hota eller uppträda aggressivt, detta hoppas jag kommer att skrivas in i vår nya grundlag. Jag ber alla om ursäkt, vi kan inte få förlåtelse utan vi får bära vår börda och det kommer jag att göra. Från och med imorgon träder jag tillbaka"
 
 
 
 

RSS 2.0