En blek novembersol

stiger försiktigt upp i horisonten. Lite mer i sydost än ost känns det som. Syd är i Skåne nämligen och skriver detta. Ingen snö på Österlen, en känsla av vilande natur. Havet ligger gråblått, tittar man ut ligger solen just nu rakt över Stenshuvud. Blandade skyar, 7-8 grader varmt.
Ravlunda skjutfält är i drift denna helg, nattövning har det varit. Oklart men det låter stridsvagn. Trots att vi bor några kilometer från skjutfältet så har porslinet skallrat i natt när salvorna har avlossats. Idag ingen promenad på skjutfältet, det vore ju lite onödigt att få en stridsvagnsprojektil i huvudet (fru Syd påpekar lite försynt att det är ju bra att t o m Syd inser detta).
Aktiviterna på skjutfältet är samtidigt en garant för den unika floran på Ravlunda, där sommartid får, hästar och longhorns vandrar över fälten. Om skjutfältets framtid vet man inget även om dagens oro kring Östersjön knappast motiverar en avveckling. Kan ett skjutfält samtidigt vara nationalpark? Naturreservat i alla fall?
Viktigt att den unika miljön behålls.
 
Vi skall åka och hämta äppelmust nu, från vår egen odling, ja i och för sig bara två träd i odlingen men ändå. Man skulle kanske slå till och utöka äppelodlingen? Kanske med ett träd till. Det är gynnsammare här, klimatzon 5 hemma, klimatzon1-2 här, det märks. Gröna fingrar kommer mer till sin rätt här, i och för sig blir mina fingrar mest gröna av gräsklipp men lite mer ordlingskänsla får man när växterna tenderar att överleva.
 
Viktigt är att fibern fungerar, vi måste skynda på ut i naturen nu för att hinna hem till Arsenal-Manchester U. Sista säsongen för Wenger? Du är värd en ny PL-titel och se till att vinna idag. Vinn med 3-1! Jag vill se en match med mycket känsla. Lite Dennis Wise-inställning!
 
Nu pockar kaminen på uppmärksamhet, och Österlen!

Bland presidentval, skidspår och glömda bröllopsdagar

Så här skrev Syd James förra helgen:
 
Syds ”watch-up-agent” läste en intressant artikel om och av den svensk-finsk-amerikanska nobelpristagaren i ekonomi, Bengt Holmström, i veckan. ”Bengan” som vi ”Nobbekretsar” kallar honom menade på att etablissemanget tappat kontakten med den vardagliga amerikanens vardagen. En vardag som är ganska tuff för många med dålig ekonomi, dåliga arbetsutsikter och allmänt missnöje. Detta skulle vara en förklaring till att Trump har vissa ”trumf på hand” trots att han inte framstår som någon stor tänkare. Det går hem, inte i stugorna kanske men väl i de amerikanska ”mobile homes”.
 
Och det visade sig stämma och nu får vi väl hålla andan ett tag och se i vilken riktning politiken faktiskt går. Det kommer säkert inte att bli allt som sagts, får vi hoppas.  Börsen har dock efter analys agerat med sedvanlig insiktsfullhet och måttfullhet, först rejält ned och sedan rejält upp.  Med samma argument; Trump ny president. 
M a o börsen reagerar precis som vanligt; på känsla och ryggrad (och då menar vi ryggradsreaktion inte att börsmäklarna är kända för att han speciellt mycket ryggrad)
 
Själv har Syd varit ute på resa i veckan, till de sydliga breddgraderna. Dock inte mer breddgrader än till Jönköping.
Träningen blir lite si och så men står man hela dagarna så får man väl ändå en viss uthållighetsträning. Plankan, löptur och armhävningar kan man alltid klämma in på nattkröken. Dock har Syd en envist värkande hälsena som inte minst gjorde så påmind vid gårdagens skidtur. Många säger att Gunde Svan och Syd har många gemensamma drag, Utseendemässigt alltså, för i skidspåret finns inga gemensamma drag, det inses tydligt varje ny skidsäsong. Igår var det dock fantastiskt fint, bra med snö, 7-8 grader kallt, perfekta spår och solsken.
 
Därefter vidtog årets släktbowling över tre serier, mina 440 poäng räckte till pallplats, dock tvåa i familjen eftersom yngsta dotter Syd sedvanligt bowlade bäst. Det var inte speciellt överraskande vilket dock Leksands 4-0 mot Luleå var! Folket kommer till Tegera trots denna miserabla höst. Vi tror på SM-guld i vår, för ifjol låg Leksand sist i allsvenskan vid denna tid och ni vet hur det gick.
 
För er som vill hålla er allmänbildning på topp så kan vi också berätta att AFC Wimbledon fick en poäng igår och har häng på kvalplats, Millwall vann. Scunthorpe leder serien och nu pratar vi League One, Viktiga saker!
Nu skall Syd leta på sina Leonard Cohen-skivor. Syd har vi aldrig varit "great-fan of Cohen" men i skivsamlingen har han haft sin givna plats. Funderade förresten på om Leonard var släkt med bröderna Cohen? Det får vi googla på.
 
Det är Fars Dag idag, räknar med stora festligheter! Att Syd själv helt glömde bort förra helgens bröllopsdag är en helt annan sak. Fru Syd hade i alla fall köpt sig en egen blombukett redan dagen innan, märkligt att hon kunde tro att Syd skulle missa bröllopsdagen.
Ett ögonblick, fru Syd säger någonting. - Vad säger du? -Vadå inte märkligt? Glömt förut? Syd? Hmmm
Vi kan i alla fall berätta att Syd vid ett tillfälle faktiskt ordnat en Englandsresa för att fira bröllopsdagen! Det ni, det trodde ni inte! Hur gick det undrar ni?
Jo, Chelsea vann över West Bromwich på lördagen men tyvärr så fick West Ham stryk hemma på söndagen.
När Fru Syd undrade varför Syd bokat TVÅ matcher under den gemensamma helgen så kunde Syd bara konstatera att; det gick ju TVÅ matcher. Hur svårt kan det vara?

Grabbarna Bengt, Donald, Rodrigo, Mourinho, GW, Dan, börs-VD står för veckans reflektion

Syds ”watch-up-agent” läste en intressant artikel om och av den svensk-finsk-amerikanska nobelpristagaren i ekonomi, Bengt Holmström, i veckan. ”Bengan” som vi ”Nobbekretsar” kallar honom menade på att etablissemanget tappat kontakten med den vardagliga amerikanens vardag. En vardag som är ganska tuff för många med dålig ekonomi, dåliga arbetsutsikter och allmänt missnöje. Detta skulle vara en förklaring till att Trump har vissa ”trumf på hand” trots att han inte framstår som någon stor tänkare. Det går hem, inte i stugorna kanske men väl i de amerikanska ”mobile homes”.

I Filippinerna fäktar den nyvalde presidenten Rodrigo Duterte åt alla håll, kallar t ex Obama för både det ena och det andra. Skjuter från höften både bokstavligt och bildlikt.  Det går hem, inte i stugorna kanske men väl i lägenhetrna i Culion.

Så där kan vi fortsätta att räkna upp länder med både den ena och den andra tvivelaktiga agendan som går hem lite varstans.

Syd´s ”allmänsynpunktstalesperson” skjuter själv också lite från höften, bildlikt i detta fall, och kastar sig utan säkerhetslina mellan olika ämnesområden. Som t ex fotboll som ju är ofta förekommande i denna spalt. Tidigt varnades det i denna spalt för att det skulle bli tufft med flera stora egon på samma plats. Det kan ju ändra sig men nog verkat det kärva i Manchester U. Nu har de ändå gjort framsteg i de senaste matcherna; det höll till exempel nollan hemma mot Burnley, i och för sig inget mål framåt heller men ändå. Och nu i veckan gjorde de mål också, att gjorde Fenerbahce gjorde ett mål mer får man acceptera.

Har tiden sprungit ifrån Mourinho och har spelarna sprungit ifrån Zlatan?

Att se och höra Leif GW Persson i rutan är alltid befriande. Rakt på sak, tydligt kritisk mot, framförallt byråkratin och brister i organisationen hos polisen. Vi undrar nog lite till mans och kvinns hur länge nuvarande polischefen sitter kvar. Dan må vara politisk korrekt, men inom kåren står hans kurs inte speciellt högt. Det gör ju inte vissa börskurser och inte vissa börs-VD:ar och styrelseordföranden heller, kursen sjunker efter misstankar om insideraffärer. De har ju inkomster så de klarar sig men de klarar inte av att inte vara översmarta utan fastnar med händerna i insidersyltburken.  De borde kanske gå på kurs! Och då tänker Syd:s börspolitiske talesperson inte på börskursen.

Syd själv ser fram emot andra, mer jordnära, saker; kanske kan skidorna plockas fram i helgen? Snön har kommit! ;ed fästvalla, lite läppstift och en puff i luftrören så skall nog farten bli god!

Sedan har vi Doobidoo på TV ikväll, tyvärr.


RSS 2.0