Igår kväll vid 23.22-tiden ungefär

somnade jag till slut med ett "skadeglatt"? skratt ringande i mina öron; "Nu får du allt omvärdera dina åsikter - haha" lät det på flera håll i familjen tyckte jag mig höra.

Vad var det då som framkallade denna glädjestund för familjen? Jo, innan jag ställde klockradion så tyckte jag mig höra en rätt bra låt på radion som JAG ville höra klart på. Det var klar country-rock med vass gitarr som skorrade rätt så bra. Rösten kände jag inte igen men helheten lät rätt så bra.

Sedan kom då avannonsen: "Det vi hörde var Jill Johnsson!" Det var då familjen tyckte att nu fick Syd! Ha Ha, nu minsann! Jätteroligt!

Men till mitt försvar anförde jag att jag egentligen aldrig varit JJ supporter men å andra sidan inte haft så starka aversioner mot hennes musik. Hon var väl i Nashville och jag undrar om inte den här låten kom från den sessionen. Allt hennes Sommarprogram häromåret var en katastrof, så var det! 

Mina argument tog dåligt. Vilken senvinter jag haft; först köpte jag en jazzskiva (som ingen vill höra) och sedan JJ fan. Tungt för en rockman dressed in black........

 Men nu när jag Googlar om något lämpligt klipp på artisten ifråga så verkar det inte vara rösten hon är mest känd för.

Nu smyger jag med klockradion för att inte framkalla fler skratt så här på nattkröken.

Långvård, löpning och Seattle Rock

Syd James "praoar" inom långvården numer, lite extra sådär på helgerna. Det finns en grund till detta men den lämnar jag därhän men lugnt kan man konstatera att inte blir man direkt uppiggad* av att vandra runt i korridorerna. Jag har dock "hittat" en tant som man kan skoja lite med, hon tycker att det skulle behövas fler snygga killar :)!! hos dem, man skall ta till sig beröm även om konkurrensen på långvården inte är så hård. Jag brukar kontra med att jag ser hellre flera snygga tjejjer, precis som Maj-Britt, Valborg och dom andra som sitter där runt bordet.


Klockan är 21.00 och i eftermiddags  bestämde jag och "Maja" 85+ någonting att vi skulle sticka iväg på dans, just nu vid niotiden. Och vi var överens om att den där träningsoverallen som hon gick omkring i inte passade på dansen, nej bättre upp skulle det allt vara! Tänk att få upp tanterna - låta dem skaka loss till Pearl Jam - välta rullstolarna - kasta kryckor, rullatorer och annat skräp och slutligen spräcka hörapparaterna med för hög volym på rockmusiken! Och slippa höra någon tant sitta med en cittra och sjunga psalmer - där går gränsen även för Syd. Kan ni tänka er något mer deprimerande?

Den blev ingen dans ikväll men nu håller jag på med min Seattle-CD som jag blev "ålagd" att göra nere i Holland där bland alla Spur som ni minns! Ni skall få skivlistan snart. MF skall flytta till Seattle och behöver en update! Någon mer som vill? - hör av er till Syd - jag bränner så gärna! Jag tror jag skall skicka ner en till långvården också! (Listan ligger längst ned efter YouTube klippen!)

Och jag kapade 2 minuter till på min "nya" löparvända; 1.07.00, kände mig stark, kanske kan lunch tre dagar i rad haft en effekt? Njaeee

Lyssna nu på låtarna som kommer här: Först skall vi få igång tanterna mot alla naturlagar och odds! Pearl Jam var det!

Sedan lyssnar ni på Band of Horses!

Nu ladies på långvården: Vrid upp volymen! Släng rullatorn!

Min Seattle Rock CD: Neil Young är inte från Seattle men på denna skiva kompar Pearl Jam från just S.


Estelle, Silvia, Ewa och Mary

Det låter nästan som en fyrbackslinje i ett damlag eller som ett stafettlag på 4x 400 meter från USA. Men nu har jag lovat mig själv att inte raljera över det här med kronprinsessans födelse utan se allting från den positiva sidan;

Jag tror faktiskt att det är så som man hör och läser, att lyckligare föräldrar har aldrig funnits. Vi andra, alla andra föräldrar, var också lyckliga men inte SÅ lyckliga.

Barnmorskan har uttalat sig om att det hade varit SÅ fantastiskt under själva förlossningen, det tror jag också. Plupp, lite grann så där och så var Estelle, Silvia, Ewa, Mary född. Tänk ni andra mammor som kämpat och låtit smärtan nästan ta överhand. Ett litet plupp bara, så måste det nog ha varit om det skulle vara SÅ fantastiskt

Sötare baby har heller aldrig  funnits , nu har jag inte sett madame i fråga, men säkert är det så. Herregud med sådana gener kan det väl inte bli annat. Tänk bara på morfar som exempel, det är en kille som inte "går av för hackor" det.

Herman Lindqvist hörde jag på radion ikväll. Opassande namn tyckte han. En svensk drottning borde heta något svenskt´tyckte Herman. Nu borde Herman veta att när Estelle Silvia Eva Mary blir gravid, tänkte jag nästan skriva, men jag menade myndig då kan hon bestämma att hon vill ha ett annat tilltalsnamn och man kan faktiskt byta också. Ewa klingar väl svenskt?, ta farmors namn vet jag; Min damer och herrar; Sveriges drottning!; Ewa Westling hertiginna av Östergötland! Det blir väl svenskt så det räcker till. Nej Herman är lite för konservativ tycker vi i Sverige.

Går man skallgång efter en försvunnen hund?

Det var en fråga som infann sig ikväll efter att Syd på regional-TV hört att hundar oftare är ett större problem för fårägarna än rovdjuren i norra Dalarna. Med tanke på de upprörda känslor som brukar finnas i rovdjursdebatten så gjorde nog den här fårägaren sig själv en riktig björntjänst med ett sådant uttalande.

Efter att rådfrågat vilt- och tamdjursexperten Ernest James så säger denne att skallgångskedjor efter försvunna hundar kräver minst hund ra man för att vara effektiva och så skall man alltid avbryta sökande när man närmar sig den s k vargtimmen. Varge gång, annars riskerar skallgångschefen att bli utskälld av någon medföljande finansvalp. Och det vill ingen skallgångschef bli hur järv han än är, inte ens hans fackliga organisation, LO, ställer upp en sådan gång.

Godnatt, Syd är trött.


2 minuter på 2 veckor

Jag har "hittat" en ny runda att springa som känns omväxlande och bra. För 14 dagar sedan senast på 1.11.17 och sedan idag (efter träningslägret i Holland) så pressade vi* ner tiden till 1.09.27. Tyvärr var jag klädd för -20 kändes det som så jag lyckades tappa ett par kilo i vikt vilket inte är så bra.

*Syd och jag.

Sedan blev det biltur till närbelägna staden, lite aktivitet där, hem igen och jobb och sedan var den helgen slut. Ja jag skall se på Wallander tänkte jag. Och jag rensade hjärnan med Grinderman i bilen på hög nivå. Går bara att göra när man är ensam.

Jag varnar! OBS Jag varnar känsliga öron och andra sinnen! (Grinderman är Nick Caves hobbyprojekt). Inget fredagsmys här inte. Ingen avkopplande musik. Ja, nu vet ni! 


Status post Utrecht

Nej det har inte blivit någon Seattle-CD ännu, får se om jag hinner imorgon, som egentligen redan är idag ser jag. Hur som helst så gick inte resan hem riktigt som planerat. Vi tog tåget till Schiphol från Spur 1 och landade bekvämt på flygplatsen 11.45. 11.47 bombhotades flygplatsen och allt stängdes. Det visade sig senare vara en liten ryss som haft lite hyss för sig och proklamerat; jag sitter på en bomb och sedan låst in sig på toa.

Detta toabesök resulterade i stort pådrag av både militära fordon, FBI och en och annan gendarm, som jag tror de holländska poliserna heter. För en sådan skitsak.

Vi kom hem och sedan har det rullat på och idag har det rullat på som bara den, efter lite disk och tork nu på nattkröken så rullar John Mellencamp på spelaren och jag funderar över hur det kan bli ibland.


Rapport 7 från Utrecht sönd...måndag 00.52-01.06

Zambia afrikanska mästare i fotboll det såg vi på puben härborta. Lite småsliten känner man nog sig nu på slutklämmen av Utrechtresan. Tveksamt om det blir några situps ikväll då jag ändå körde 7 km löpband tidigare.
En bra kväll men nu vill jag somna till dunket av 00.57:an på Spur 4. .....


Måste ändå nämna att de körde bra musik på puben; gamla godingar som Alice Cooper´s Schools Out från 1972 (vi hade en liten tävling där, och det årtalet missar man inte), Whole Lotta Love med Led Zeppelin, Moody Blues, Supertramp, "Born to be wild" kändes bra som sista låt innan vi strosade hem i natten.

Nu har jag dessutom lovat att sätt ihop en bland-CD med Seattlerelaterad musik eftersom mina kompisar gissade på att Kurt Cobain var Seattles största musiker genom tiderna (annan liten frågetävling där). Nej sade Syd: Fel! Jimi Hendrix är det rätta svaret! Och alla fick lova att instämma och då blev det en Seattle CD som skall göras i veckan. Fleet Foxes, Band of Horses, Nirvana, Pearl Jam, Hendrix ja vi skall nog få ihop någonting men nu är det time for bed det känner jag tydligt.

Nu får jag försöka somna till 01.10 från Wijswerkenhauskanaalstadt istället, det brukar komma in lite sent så jag hinner nog borsta tänderna men min stylade tandborste här i min lilla kampeerhutten.


Rapport 6 från Utrecht söndag e m 16.51-16.59

Snöslasket står som spön i backen och temperaturen pendlar kring minusstrecket. Jag har förstått nu att Holland har samma problem som Sverige. Det ÄR tågkaos här också så snart det blir lite kallt och kommer någon centimeter snö. Inställda tåg, krånglande växlar, olika aktörer skyller på varandra och allt är egentligen sig ganska likt. Nu snöar det som sagt lite grann och det är väldigt lugnt på Spuren när jag kollar ut.

Mässan som Syd´s kompis varit på är nu över, det har varit ganska bra. En av de mest minnesvärda stunderna och bestående minnena blir en kommande Dorpsfeest. Kan man motstå något som "Dé mogelijkheid om kennis te maken met Amsterdam en zijn bewoners. Wij zorgen dat je je thuis voelt! Ledereen us welkom!" ? Nej det kan man inte!

För er som inte kan holländska som vi andra så betyder det något i stil med. "En möjlighet att åka till Amsterdam och lära känna dess invånare, (det där med "maken" har jag inte fått till riktigt men endera skall maken med eller så är det tvärtom) Vi sörjer för allting, ja ,ja  och läraren är välkommen" (det är också oklart vilken lärare som åsyftas).

Nej mina vänner nu väntar löpbandet! Och pulsmätaren skall inte kopplas in!

Hörde precis att Whitney Houston dött. När Michael Jackson dog var jag också i Holland eller möjlighen Belgien. Se aktuellt blogginlägg från den tiden!

Rapport 5 från Utrecht, söndag 08.46-08.49

Något löpband nu på morgonen blev det inte. När väckningen vid 06.45 plingade så bestämde Syd att det var för tidigt. Så "early bird" i träningsgymmet behöver man ju inte vara.

Nu skall vi åka till mässan inom några minuter. Det är ganska lugnt på Spuren, det är söndag idag som sagt och här går man nog mer folk i kyrkan än hemma i Sverige. Därav färre tåg, tror Syd.

Skall försöka få lite ordning på håret, fru Syds order om "glaze"? kanske eller vad det heter det låg på botten i min väska när jag kom fram, herre gud (söndag som sagt) man kan väl inte tänka på allt, att flaskan inte var stängd är bara en detalj men jag fick en väldigt "stajlad" tandborste......

Rapport 4 från Utrecht, lördag senare kväll 23.48-00.10

Tänk att det här med rökförbud inne på restaurangen, barer och andra små ställen inte slagit igenom här i The Netherlands. Det är ju precis så där rökigt så man knappt ser var man går in och än mindre var man skall gå ut. Dessutom kan det kan ju dyka upp både det ena och det andra där i röken.

Nu var det dock alldeles lugnt så alla oroliga läsare kan pusta ut. Till och med revbenet känns bättre nu efter middagsätning. Jag tog den gamla klassiska nederländska rätten; rund bakad deg, ganska tunn, toppas med diverse tomatsås, ost och olika ingredienser liksom en årstidsvariation. Till det kan man dricka ett vin som odlats i de nederländska bergen, eller öl som bryggts i de nederländska bryggerierna eller en Coke med is från den frysna nederländska kanalerna helt enkelt. Den viktigaste delen av måltiden är givetvis desserten. Det fanns en massa konstiga saker så jag tog glass, helt enkelt igen. Någon cola med is drack jag dock aldrig skall erkännas så här vid midnatt.

Sängen väntar, det är bara några situps, några armhävningar (klarar f n bara c a 10 innan revbenet smärtar för mycket), plankan, kolla resultaten i fotbollen, tågtiderna på spuren (så att allt verkar stämma) och lite till som skall klaras av.

Inför natten lägger vi på några klanger holländsk musica.

Rapport 3 från Utrecht, lördag kväll 19.01-19.17.30

Nej det körde ihop sig, det blir ingen fotboll imorgon. Min nya väns och min plan sprack här ikväll. Den var ju helt klar, på ett ungefär i alla fall, men det visade sig att de 50% som saknades inte alls hade tänkt som våran plan var tänkt.
Men på vägen hem ikväll såg vi i alla fall Utrechts hemmaarena.
 Den såg så trevlig ut där i strålkastarljuset och runt om åkte de små holländarna och holländorna runt på sina små vita skridskor, positivmannen spelade och var allmänt positiv, ballongerna flög runt i luften, barnen vara glada, handlaren sålde korv och det var såå myyyysigt alltihopa. Ja jag vet att jag överdriver lite men ungefär så var det kanske inte heller om jag nu skall vara helt ärligt.

Mässan har jag varit på; hela dagen, och till skillnad mot igår då två fasta mål mat höll på att ställa till det så har den här dagen gått i motsatt riktning. Vi delade en halv mazarin vid 11-tiden jag och en annan kompis, och sedan en till vid 16.30-tiden. Mazarin alltså, med samma kompis.

Man träffar ju så många människor på mässor och jag berättar hur bra allting är! Ni skulle bara veta hur bra vi har det i Sverige och framförallt i hemstaden. Det ÄR SÅ bra!
Sedan, rätt vad det är, då får man höra att Manchester United vunnit, Chelsea förlorat och då känns det lite annorlunda på något sätt.

Ni undrar om tågen? Jodå 19.12:an från Groek kom in i tid på Spur 8 och samtidigt rullar 19.08 (lite försenat) från Amersfoort in på Spur 17, det börjar blir slitet det där Spur 17 för det är då ett förfärligt åkande på det spåret hit och dit.

Nu skall vi alla gå på något ställe! Och se om vi ser någonting! Som en enda stor familj (man blir lätt en familj så här på mässan). Jag skall bara kolla så att 19.17 från Grötingen hinner komma, jodå det skymtar där bakom Spur 3.

Nattrapport kommer!

Rapport 2 från Utrecht, lördag morgon 07.24-07.26 (Rappurterna läses helst i ordning)

Jag sov bra ända tills 04.28 från Groningen dånade in på Spur 22, det som ligger närmast mitt fönster. Jag tyckte till och med att det var något bekant över lokföraren där han satt i sin hytt. Undrar om han kört åt SJ förut men tröttnat ut på att aldrig få köra på riktigt så att säga?

Jag funderade en stund på om jag skulle gå ner till perrongerna och snacka lite med tjejerna och grabbarna därnere bland alla Spur men jag somnade om.

Nu har jag istället kört 40 minuter löpband, kollat in den andra sidan av hotellet. Enda problemet var att när jag skulle koppla in hjärtfrekvensmätaren som skulle sättas i örat, trodde Syd, så var det istället nödstoppet. Så nu har jag ännu mer ont i mitt revbensfäste som smärtat en vecka men det är en helt annan historia.

Nu skall vi äta frukost. Syd och jag.


Rapport från Utrecht, fredag kväll 23.24-23.57

Jag ser ut över den spårbundna trafiken från mitt hotellrum.
Det är nog typ 22 spår därnere.
Däruppe upptäckte jag precis att det var ett jättehögt hus på andra sidan spåren som jag inte sett när jag promenerat runt på de Utrechtska gatorna så här på kvällskvisten. Men när jag tittar lite mer så ser jag att det inte alls är något högt hus på andra sidan spåren utan det är taket på hotellet som sticker ut över mitt fönster och som speglar hotellet där jag själv bor, tänk så det kan bli i utlandet... nåja det är i alla fall minusgrader i Holland. Det är ett faktum.

Det blev en intensiv dag för Syd, bekanta på flyget däruppe i luften, därnere på marken när vi landat fick jag sällskap från Amsterdam till Utrecht. Fick sällskap ut och äta, tillbaka till hotellet och fick sällskap ut och äta en gång till, fast nu åt jag inte. Jag var ju redan JÄTTEmätt, typ. Att utsätta kroppen för två potentiella måltider under en och samma dag kan bli alldeles fördärvligt.

Sedan "råkade" jag ställa en fråga till kyparen däruppe på den andra restaurangen, där jag inte åt, om det inte var någon fotboll i Utrecht i helgen? Jo det visade det sig vara! På söndag spelar Utrecht mot Den Hague eller hur det stavas och det är tydligen som AIK-Djurgården, inte särskilt vänskapligt. Min fråga överhördes av en annan person därnere och nu försöker vi smida planer på hur vi skall kunna se denna match. Vi har riktigt bra planer på gång skall ni veta, min nya kompis och jag.

Jag försöker hålla lite koll på tågen därnere och nyss tror jag 23.49:an från Amsterdam kom in på Spur 17 (det heter spur här i Utlandet) så då kan jag nog lägga mig i lugn och ro, inte sitta uppe och bli trött och nere alldeles i onödan. Nej det var nog inte Amsterdamtåget ändå som kom nyss, det kommer precis nu tror jag på Spur 4. Hur tusan skall jag få tid och lägga mig - hej svejs nu kommer 23.55 från Eindhoven på Spur 2 , 23.57:an från nåt annat håll och vad sjutton (Spur 17 igen!) nu kommer det ett till. Behöver de åka på alla 22 spuren precis när Syd skall lägga sig och suva?Capello går

Så var det dags för ännu en avgång (det är snart bara SJ:s tåg som inte har några avgångar); Capello lämnar det engelska landslaget eftersom att han var tondöv inför förbundets beslut/åsikt att John Terry inte kan fortsätta som kapten efter att ha kallat Anton Ferdinand för "din svarta Z#vvX"! i matchen mellan QPR och Chelsea. Så sägs det i alla fall och för detta skall Terry bli åtalad.

För några år sedan så hade Terry vänsterprasslat med lagkompisens Wayne Bridge tjej vilket kanske inte heller är så där lagkaptensaktigt. Det verkar vara mycket Z#vvX i Terrys fokus.

Capello lämnar in och nu vill alla att Harry Redknapp skall träda in. Harry vill dock inte enligt uppgifter nu ikväll. Han vet ju att risken för misslyckande som engelsk förbundskapten är stor. Scalpello ligger ofta nära till hands.

Själv skall jag åka till Holland imorgon, vi får se om det dyker upp någon rapport från de låglänta trakterna.

The boys!

Race row: John Terry (right) and Ferdinand clashed last month

Den 5:e februari år 2012 och 18 grader kallt

är det idag och yngsta dotter Syd undrade precis innan hon åkte till jobbet vad en man i sina bästa år skall göra en dag som denna. Riktigt så sa hon inte; det där med "en man i sina bästa år" la jag till själv för det låter ju rätt förhoppningsingivande.

Det är 18 grader kallt men jag tror det blir lite mildare vilket bäddar för en längre löptur idag. Jag håller på att avsluta boken "Born to Run" som ni säkert noterat från tidigare inlägg och förstått att det är precis så; människan är utvecklad för att springa. I och för sig mest på savannen där det sällan är minus 18 men i alla fall liksom, det blir en löptur idag om inte fru Syd lägger in ett veto typ: "Du är inte klok, du skall inte springa när det är SÅ HÄR kallt" -med tillägget "Du blir sjuk". Och då svarar jag att jag springer inte så fort när det är så här kallt. Å andra sidan tycker jag mig ha märkt att jag inte springer så fort överhuvudtaget f n, den här långvariga hostförkylningen (inte höst utan just host) tog hårt på konditionen.

Det var inte 18 grader kallt i England igår men väl snö på flera av fotbollsplanerna. Just idag, den 5 februari 2012så möts Chelsea-Manchester United på Stamford Bridge. Spännande! Hur går det då? Jag tror det talar för MU men Chelsea fomerar ett delvis nytt lag idag och kan, kanske, överraska. Managern Villas-Boas riskerar att hamna i kylan om Chelsea förlorar idag. Abramovich börjar tröttna och då brukar Managers hamna i kylan oavsett om det är minus 18 eller inte.

Tillägg nu ikväll: Vilken match! Helt otroligt! Nu hade Chelsea 3-0 en bit in i andra men men 3-3 med bud på fler mål! Ojojoj! Jag kan dessutom meddela att löpturen tog 1 timme 11 minuter och 7 sekunder, någon sekund skall vi väl kunna plocka på sikt...

18 graders kyla hindrade inte demonstranterna i Moskva igår, protester emot Putin och demonstrationer för Putin och inte lär - 18 heller hindra våra finländska vänner att rösta i presidentvalet, eller som man skulle kunna uttrycka det i sär skrivningarnas rike; fin ländska vänner att rösta. Det var en bra artikel i DN i fredags om just särskrivningarnas allt mer ut bredda an vändning. Ingen språk polis utan mer en be skrivning om hur tokigt det kan bli.  

Jag brukar lyssna lite på Tengby/Mannheimer på söndagsmorgnarna och idag spelade de en låt med Peter Wolf, han försvann ut i mediakylan (inte riktigt men i Sverige i alla fall)efter J Geils Band och har aldrig kommit i den kommersiella stugvärmen igen. Miss tänker att han kan vara stor i New York, vilken Miss som tänker är dock en oklar fråga.

Nu börjar fru Syd göra sin frukost hör jag så då skall jag överraska med en kopp kaffe och ett förslag på att få spela "Achtung Baby" med U2 så här på söndagsmorgonen den 5 februari 2012 där det nu bara är -11 och mina kära löp skor har att se fram emot ett löp pass. Och om fru Syds reaktion blir som på filmen nedan vet jag inte, får väl se... Till ägg nu ikväll: Nej så reagerade INTE fru Syd men nästa söndag kanske?..Steve Jobs och Neil Young planerade superljud

Syd James skriver inte så mycket själv i detta inlägg utan lägger istället in ett klipp från tidningen Ny Teknik från den 1 februari. Nu kan man väl hävda att Steve Jobs är f d men så länge han levde så var han i den användarvänliga teknikens framkant. Neil Young har alltid testat gränser och varit nyskapande! Syd James är med andra ord i gott sällskap när han förordar vinyl och riktiga CD skivor. Det skulle kanske ha blivit ett bra team; Steve Jobs, Neil Young, Syd James och Ingemar på skivbutiken i Borlänge som jag besökte som hastigast i veckan. Något köp? undrar nu den ivriga läsaren. Svaret på den frågan är ....nej, inte något utan några!

Nu lägger jag in en liten musikalisk längtanssång i slutet, nu när det är - 25 grader och långt till kaminen
(NEJ! Jag dementerar på en gång när jag nu ser vad jag får upp via YouTube på den tänkta artisten - sånt där kan man ju inte titt....visa för andra)

Nu till Ny teknik;Den amerikanske rockaren Neil Young har under flera år bedrivit ett korståg mot den dåliga ljudkvaliteten på nedladdningsbar musik.

Nu berättar han i en videofilmad intervju att Steve Jobs och han tillsammans arbetade med att förbättra digitalljudet.

– Men efter Steve Jobs dog verkar det inte hända så mycket, säger Neil Young.

Neil Young berättar också att Steve Jobs själv föredrog vinylplattor när han kom hem och lyssnade på musik.

– Om Steve Jobs hade fått leva är jag övertygad om att han gjort det som jag önskar, säger Neil Young i videon.

Det Neil Young efterlyser är ett digitalformat som bevarar ljudkvaliteten från studioinspelningarna.

- I mp3-formatet finns bara fem procent kvar av den data som finns i originalen, säger Neil Young.

– Mitt mål är att försöka rädda den konstform som jag utövat de senaste 50 åren. Vi lever i digitalåldern men olyckligtvis har den försämrat vår musik, inte förbättrat den.

Men Neil Young är inte motståndare till mp3-ljudet. Det han vill ha är en valmöjlighet för dem som vill ha en så hög ljudkvalitet som möjligt.

För att det ska bli möjligt krävs nya musikspelare. Neil Young tror själv att exempelvis nya versioner av Apples Ipod kan bli en sådan.

För ett år sedan hävdade CNN att Apple tillsamman med skivbolagen planerade att introducera den ljudkvalitet som Neil Young nu efterlyser. Tanken var att Apple och andra musiksäljare skulle gå över till så kallat 24-bitars ljud vilket bland annat ger en mycket bättre dynamik än det 16-bitarsljud som används för cd och komprimering till mp3.

I intervjun säger även Neil Young att han inte ser piratkopiering och fildelning som något större hot.

Han har i stället en mycket pragmatisk syn på fenomenet.

– Piratkopiering är den nya radion. Det är så musik sprids.

Av: Jan Melin
Mejla reportern


RSS 2.0