Vardagar

Läser f n Ulf Lundells svit ”Vardagar”. Är inte i fas utan ligger lite efter, påbörjar ”Vardagar 6” nu. Funderar på om vi skall börja med ”Syds vardagar”?

Kanske blir det för lite variation.

 

”Det är måndag morgon, den ena mobilen har en skällande hund som vaknasignal den andra har en kväkande anka. Nu när fru Syd är på s k vift går det bra annars är inte just dessa toner direkt uppskattade. Maxvolym, man vet ju aldrig man skulle ju kunna försova sig. Det har ju hänt, kan dock inte riktigt minnas när, men det har hänt. Det är jag rätt säker på,

Sedvanlig frukost. Yoghurt med blåbär, två mjuka mackor och min favoritdryck ProViva och så en kopp te, gärna Earl Grey.

Det är samma imorgon tisdag, onsdag, torsdag och på fredag. Inte bara morgon förresten det kan se lika ut på kvällen, vilket brukar oroa omgivningen, Men då brukar jag säga några lugnande ord, som att lunchen är inte densamma; te och ProViva får det bara blir två gånger per dag.

 

Man tittar ut, gärna längtansfullt bort mot postlådan och minns när morgontidningen kom varje dag.

Inte nu längre, nu kommer en tunnare variant tre dagar per vecka. Ulf L brukar kolla på fåglar. Jag tittar ut igen, inga fåglar men man kan ana rådjursspår där i snön, och en hare kanske.

Sätter i motorvärmaren, bra för motorn men inte för Sverige elförbrukning peak-hours så här mellan 06.00- 08.00. Har slagit på P1. Allmänt elände.

 

Jag märker dock att jag blivit med inlyssnade. Förr i tiden kunde jag komma på att en bra rockskiva kunde var trevligt på morgonen.  Men nej det har jag valt bort, trumsolon och fasade gitarrer gick inte hem på morgonen. Inte tidigt i alla fall.

 

Sedvanliga morgonbestyr, ut i bilen iväg. Kommer numer oftast ihåg motorvärmarsladden (peppar peppar)  vi har kört bort ett antal genom åren. Sladden brukade hänga med ett tag tills den kom under hjulet och man funderade; Vad var det där som small? – Hel.. det var ju motorvärmaren! Men det slipper man höra sig själv konstatera detta numer.

 

Jobbar på, hela dagen sent, träna om det inte är för sent. Sedan vet ni det där med yoghurten osv.

 

Nyheter- mest elände. Fotboll: elände där med, fel lag vinner oftast tycker jag. Är ingen Lutonfantast men kan ändå utbrista i svordomar när något av topplagen gör mål i 90:e minuten och då ha vänt ett hotande nederlag till seger”

 

Ulf L tittar på fåglar, jag konstaterar att Norwich City kallas för ”Kanariefåglarna” fast på engelska och när jag konstaterat det så har jag redan sovit en stund”.

 

Så där skulle det kunna bli:

 

”Tisdag morgon- morgontidning! Sedan är det rätt lika igen. Flaxar till i ett träd, en rödhake måntro? Nej det var något som kom blåsandes ser jag....”

 

Nej Syd måste hitta ett annat grepp, komma med några avslöjanden? Om sig själv alltså. Vad skulle det nu kunna vara.... ?? Det får ni läsa i ”Vardagar med Syd 1”.

 

 

 

 


AI-Syd?

Har inte skrivit på en månad, nu är det januari månad som skall vara årets fattigaste. Nu syftar det på ekonomin efter jul- och nyårsfirande, inte fattigast på skrivinspiration och tid, men så är det i detta fall. Upplevd tidsbrist. Kanske skall överlåta till en AI att skriva? Nej vi kör!
 
Trots en inledning i varmare trakter kom januari att kännas väldigt lång i år. Period med alldeles för kallt väder, jättemycket snö ( som jag i och för sig gillar) men många kvällar gick till att skotta snö. Hem sent från jobbet. Köpte andningsmask för att kunna åka skidor när det är 12-15 eller kallare. Jag har som elitskidåkarna, känsliga luftrör. Ni som läste mina likheter med Calle Halfvarsson ser nu att det finns fler likheter med skideliten.
1. Som Calle, ungefär vart femte skidpass fungerar
2. Problem med luftrören vid kyla
 
Det är väl ungefär så nära skifeliten jag kan komma. Men har åkt rätt mycket skidor, senaste gångerna i den södra skidorten Norrbärke. Igår när jag kom fram mötte jag en man som just avslutat sitt skidpass och jag kastade ut min sedvanliga fråga och följande samtal utspann sig.
-- Gick det bra, spåren ok? 
Mannen svarade att han hade dålig kondition
- Jaha, säger Syd,  hur långt har du åkt?
- 1,8 är svaret.
- Ja men det var väl bra!
- Jag blev bajsnödig!
- Då tänkte jag att det var väl en märklig information att ge till en för honom helt okänd person men det sa jag inte utan istället något i stil med
- Ja det får man väl hantera.
 
Sedan kom en ny åkare in, tydligen en bekant så den här "sk-tinformationen" kanske var avsedd för honom? Samtidigt förändrades min bedömning av hans prestation. Han hade åkt 1,8 km visade det sig,  i min värld hade han åkt 1.8 mil.. Men det kanske berodde på att det blev mer sk-tåkning än skidåkning?
 
Själv har jag åkt så pass mycket att jag fått ont in min opererade höft, muskulärt. Fru Syd suckar uppgivet.
- Att du ALDRIG lär dig, det ju ALLTID samma sak!
sedan fortsätter hon..
- Och så blir du OROLIG och funderar på VARFÖR?
 
Jo jag vet! 
 
Nu skall jag hämta sand! Det gamla ordspråket "Vägverket behövs om sandningen skall fram" gäller inte länge. Sanda själv annars blir du väl liggandes i någon ishög.
Sedan blir det skiDåkning tror jag, känns lite bättre i höften tycker jag nog.
 
 

RSS 2.0