Nästan lite känsla av höst

Sista helgen i augusti, veckan har varit kylig. Cyklat en del i veckan och när solen försvunnit har det snabbt blivit kallt. Frukost ute kräver lite stöd av infravärme.
 
Regnet kom precis, väntat, så gräset var klippt redan på förmiddagen och därefter ett besök på stadens relativt nya skivbutik! Det skänker klass åt en stad att ha en skivbutik. Och idag är det Record Store Day.! Ger er ut i staden vänner och köp en vinyl eller CD! Själv hämtade jag ut Pretenders nya på CD och så köpte jag en Neil Young jag inte sett förut. Skall passa på strax och spela högt medan fru Syd är på vift.
 
Ni har sett dem förut, mina skivhandlare. Men vi hyllar dem idag igen på Record Store Day!  Vi börjar med hemmaplan!
 
 
LA. Sweden! 
 
 
 
Utrecht, Holland
 
 
Plato, Utrecht, Holland
 
 
Inte skivbutik, men Lundells box på Galleriet i Simrishamn, S. Lundel
 
 
Sapporo, Japan
 
 
Birmingham, UK. 
 
 
St Cloud. Minnesota, USA
 
 
Miami Beach, USA
 
 
Dublin, Irland
 
 
Manhattan, NY, USA (ville inte vara med på bild)
 
 
Sapporo, Japan
 
 
Helsingfors, Finland
 
 
Geneve, Schweiz
 
 
Västerås, Sverige
 
Ingemar i Borlänge! Best of all!
 
 
 
Plato, Utrecht, Holland

 
Heslingfors, Finland
 
 
Minneapolis. Minn; USA
 
Utrecht, Holland
 
 
Bryssel, Belgien
 
 
Bengans, Stockholm
 
 
Plato, Utrecht
 
 
Bengans
 
 
Bengans
 
 
Bengans
 
 
Bengans
 
 
Örebro
 
 
 Plato, Utrecht
 
 
Det grämer mig lite att jag dels inte hittar bilder från HMV i London och att jag missade att ta kort på en butik i Alingsås för många år sedan. Det sätter sina spår men man får släppa grubblerierna på detta!
 

WW 3

Ser lite illa ut med min egenhändigt skapade engelska beteckning Work Week 3. Semestern har vi klarat av, tack och lov för varma dagar i augusti, annars hade höstkänslan kommit direkt.
Vi hade nog alla, i våras, hoppats att Covid och Corona skulle släppt sitt grepp om oss efter sommaren. Men icke, det är lugnare men restriktionerna fortsätter. Och diskussioner om vi gjort rätt eller fel.
 
Under juni och juli har vi haft färre avlidna än normalt vilket är positvt förstås. Och med avlidna följer dödsrunor. Många med värme och enkelhet men många väldigt storstilade. Personen har kunnat allt oavsett det varit i yrket eller på fritiden där golfklubban svingats med precision, slalompisten har utmanats med stilsäker grace, bridgemästare, körsångare/sångerska med klass, givetvis humorist, tänkt på sina vänner, alltid ett positivt ord osv.
 
Då känns det lite avslappnande att få plocka fram den gamla runan som jag publicerat tidigare och som jag tycker är oslagbar. Läs och njut så skall Syd berätta vidare lite längre ned.
 
 
Man upptäcker nya saker hela tiden. Jag  får mailbrev från Chuck Prophet vars musik jag verkligen gillar. Han nämnde i sitt senaste mailbrev om ett skivbolag, Yep Roc,  som inte hört talas om och när jag loggade in där hittade jag en grupp som jag aldrig hört talas om,  The Flesh Eaters. Så igår knallade jag iväg till lokala skivbutiken och frågade om de kände till Flesh Eaters, ja det gjorde dom och berättade att en av dem var stor fan och hade alla skivor. Men är inte det Flesh Tops? frågade den andra, Och det var det visade det sig. Nu lyssnar vi på Flesh Eaters och önskar er läsare en fortsatt bra augusti. Champions League,  final ikväll, rätt ointressant. Hoppas Bayern vinner! Det kunde man inte ana att man skulle komma att säga/skriva. Lika lite som att tycka det är bra att Leeds är tillbaka i Premier League. Flesh Eaters var det ja....
 
 

Semester 3.0

Jag hade nyss en inlägg klart men någonstans försvann det. Precis som semestern. När jag varit ledig tre dagar tyckte jag att jag varit ledig i en evighet. Nu några veckor senare undrar jag vart tiden tog vägen.
 
En annorlunda sommar, Corona har lagt ett dämpande filter på mycket! Kanske inte vädret för det har varit i stort sett bra. Lite mycket vind kanske, nu rätt torrt i sydost. Varmt mestadels. Med något enstaka undantag har frukosten intagits utomhus. Men annorlunda, tomt. Mycket begränsat sociala umgänge, någon distansfika i trädgården då och då.
 
Externa omständigheter har skapat oro. Dagens rundtur på Österlen med Bob Dylans senaste skiva i bakgrunden gav lugn. Tänkte att jag skulle få se Ulf Lundell på elcykel, men så blev det inte. Annars ser man alltjämt väldigt många människor, trodde det skulle dämpa sig denna vecka men så verkar det inte.
 
Fick en skön kulturell upplevelse idag när en man iklädd Leksands matchtröja knallade runt i Södra Mellby. 
 
Har tränat på ganska bra, mest cykel! Ensam i år. Oavsett vilken tur jag väljer så är det i år medvind sista milen, och utför. Känner sig nästan som en stark cyklist just då... Annars är det fler backar än man kan tro. 
 
Nu skall vi titta lite hur det går för Fulham och Brentford!

RSS 2.0