Jag erkänner

Så här på årets sista dag skall man vara snäll och transparent. Inte cynisk, sarkastisk och raljera om saker och ting. 
 
Men ibland går det inte att motstå och nu handlar det om lag och ordning.
Vi kan börja med att Stockholmspolisen skall få förstärkning av 170 poliser från andra delar av landet. När man igår på P 1:s nyhetsmorgon hör på intervjun med, om det var nu var polismästaren själv eller inte låter jag vara osagt. prata så blir man knottrig. Lyssna "gärna" på intervjun. Här har ni grabben som bygger ett "Team", flosklerna står som spön i backen. Sällan har man hört talas om sådan makalös kompetens som skall komma in och stötta under ledning av "Maria" i Botkyrka och "Johan" som leder i något annat polisområde. Här har ni chefen som kallar sina underställda chefer vid förnamn, en man i gänget.
 
Och mina kära läsare: Syd har mycket gärna fel, till och med så jag hoppas att Syd skall ha fel. 170 poliser tas någon annanstans ifrån. Där kommer att fattas 170 precis som polisförbundets talesperson uttalade. De skall vara sex månader i Stockholm inklusive att det tar några veckor att få dit dem, sedan är det sportlov, påsklov, skolavslutningar och midsommar, så är de sex månaderna slut. Hoppas verkligen de hinner lösa flertalet av de olösta morden, få stopp på gängkriminaliteten och en del andra polisiära uppgifter. Och så hoppas jag att det inte blir något dataintrång utan att GPS fungerar annars kommer de inte att hitta till  brottsplatserna.
 
Syds andra lag- och ordningsfråga rör ett, som vi kan kalla det, utsatt område i närgeografin där barn tagit över och satt regelverket för andra barn som skall in i området. Samhällets resurser måste mobiliseras uttalades för några veckor sedan, bland annat av Hyresgästföreningens representant. Samma representant med kollega som i veckan gick till motangrepp: Området är nu inte alls oroligt! Barnen sätter själva gränserna och vuxna skall inte lägga sig i. Och det förstår ni väl själva att om en vuxen lägger sig i och säger till en 12-åring så blir denna 12-åring kränkt och då är det fullt förståeligt att den vuxna för ta emot en sten genom fönstret. Fattas bara annat, de är ju ingen handgranat vi pratar om. 
Läs gärna Flugornas herre, där satte också barnen gränserna.
 
Och så mina vänner kommer vi fram till mitt erkännande som kommer att hjälpa polisen att klara av ett par olösta brott, brott så kanske inte varit ett nationellt trauma som Palmemordet men som kanske förbättrar statistiken.
Det kanske är preskiberat kom jag på men hur som helst: När jag var mycket ung så lekte jag och Micke P att vi var från Australien och kastade bumerang. Nu hade vi ingen riktig bumerang utan en vanlig träpinne. En bumerang kommer tillbaka men en träpinne fortsätter rakt fram och det var precis vad som hände. Vår bumerang for rätt in i fönstret på lägenheten till höger på Skogsvägen 4 C. 
Vi försvann snabbt och har aldrig trätt fram förrän nu. Om det var jag eller Micke som kastade kommer jag dock inte ihåg...
 
Och det där fönstret på Forsbackavägen berodde faktiskt på att Per E sköt ett slagsskott och jag skulle bara styra pucken lite, det blev lite för högt. Entrefönstret gick och vi med (ja okej då, vi sprang...)...Men nu erkänner jag och är beredd att betala, det gick säkert på en 50-lapp per fönster. Jag kan dock säga att vi blev inte kränkta så att det skulle ha varit någon hämnd som orsakade fönsterkross med bumerangen var det alltså inte, det var en dålig bumerang helt enkelt,  så där kan vi lugna de boende på Skogsvägen 4, om ni nu bor kvar och lever, för ni är väl i 120 års åldern i så fall.
Skicka uppgifter så kan jag swisha en hundring per fönster, herregud man får vara lite generös, speciellt så här inför ett nytt år!
Gott Nytt År!

Jul-CD 2021

Då har jag då äntligen kommit till skott at få ut spellistan för 2021 JUL-CD. Hoppas det inspirerar till skivköp!
          
 
 

Syd i juletid

Det brukar ju komma i de sociala flödena att man skall dela minnen. Jag tänker dock inte dela minnet från föregående års jul då en helt utsliten höft med infammatoriska påslag höll på att sänka mig helt, säger Syd i en julkommentar. Och som inte det var nog så hade vi en pandemi som var i högform. Tyvärr närmar sig nya varianter åter en formtopp. Det är klart att Covidgänget är nöjda, de omformar sig och sprider sig snabbt. Som en gerillastyrka.
 
Nej vi ser fram emot julen, speciellt så här dan före dan. Julfriden har lagt sig över nejden. En nejd som i år i alla fall är vit vilket är trevligt. Ingen stress. Långt i bakgrunden hör jag en visp som far runt i något som låter som en kastrull. Eller är det en ny app som ger sig till känna i jultiderna?
 
Det är så lugnt att man nästan hinner ta sig en kopp kaffe innan veden skall in liksom skinkan,som dock inte skall in på samma ställe, jaja toaletten är städad jajaja vi skall ge fåglarna mat, nej sopkörningen har inte varit här, va skall det hämtas paket? vadå för ljus?, nej brödet är kvar i frysen, köttbullar? jaha imorgon, jag skall kasta i en tvätt!!, nej golvet är inte torkat i köket, det ser du väl!! Ta och skynda på lite nu, hur blev det med kaffet? Vadå kaffe? Saffransbrödet? Var la du saffransbrödet? Mrn va f-n är mjölken slut?! Men risgrynsgröten då? Okej vi får skynda oss upp till Coop vi skall ju ändå hämta paket där, nejhej var det på det andra Coop. Aha två OLIKA paket! INte kommit i tid, men Postnord då? Hämtas? Okej, bägges legitimation, kvar på jobbet? Åk dit då, vi måste ta upp matbröd.  
Kan du gå ut med soporna? jag måste passa den här pajen.
 
Friden lägger sig och vi sitter med tindrande förväntan att kanske vinna på våra oköpta bingolotter och minnas platser där vi aldrig varit!
 
Alltså, kallt kaffe är inget vidare.
 
 
 
 

RSS 2.0