RIP mormor

År 2022 hade alla förutsätningar att bli ett bra år, pandemien började lägga sig och det mesta började återgå till en normalitet. Då slog Putin till med ett krig och raserade inte bara Ukraina som land utan allas förhoppningar om ett bra 2022.
 
Det slutade heller inte bra. I fredags den 30 december lämnade Syds svärmor jordelivet. En längre tids demens hade gjort att hon mentalt lämnat vardagen långt tidigare och hon befann sig ofta hemma i "byn" där uppe i Lappland. På "hemmet" återgick hon till sin lärargärning och läste ofta högt för sina medboende, både från TV och tidningar. Hemma "Byn", dit hon återvänt, där levde alla som varit med någon gång i hennes liv, alla genarationer fanns med. Alla hjälptes åt och svärmor själv tyckte det var toppen, "tänk att man får vara som frisk som jag". Förhoppningsvis somnande hon in med denna bild i sin hjärna. Svärmor/rmormor var en "hårding", alldeles i slutet när hon bodde i sitt hus kom jag dit vid ett tillfälle, tänkte hjälpa till med snöskottningen men det var redan klart men mormor gick illa tyckte jag. "Men vad tusan har du gjort mormor?" "Asch ingenting" Det visade sig att hon "gått" hemma med en bruten höft i en vecka. Där började resan mot evigheten.
 
Samma vecka, som mormor, avled Pelé, en internationell ikon som jag minns bäst från 1970, 1958 och 1962 var för tidigt, 1966 var han skadad tror jag men i alla fall. Pelé är nog den bäste. Mormor/svärmor var ingen stor fotbollsspelare men hon vara ialla fall tremänning med Sven Lindman som spelade i Djurgården och Svenska landslaget.
 
RIP mormor och Pelé.
 
Vi tog oss trots allt iväg på en bokad resa fru Syd och jag men hann inte mer landa innan huslarmet mitt i natten varnade om förlorad kontakt. med centralaenheten. Det har hänt förut och då har den kopplat upp efter en stund. Inte nu så tidigt på morgonen bad jag grannarna kolla om det lyste i huset. "Mörkt" blev svaret och jordfelsbrytaren hade löst ut och stängt av värmepunmpen som frös ihop (givetvis kallaste natten på flera veckor) och den går inte att få igång just nu. Så nu kör vi värmen, som trots allt kom igång efter att både elektriker och kylmekaniker varit på plats (tack alla) , på el via ett avtal där den fasta delen uppgörde den 1 januari. 
KWh-ångest! Men måste släppa detta nu.
Vi hade satt upp ett besparingsmål för 2023, redan kört.
Ingen bra början på semestern. Nu gäller det att hitta annat fokus.

RSS 2.0