Syd tågar vidare

En gång för ett tag sedan skrev Syd detta:

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö tror jag boken hette som skall bli film. Jag kom att tänka på det ikväll då jag var på Hallsbergs station. För några månader sedan så var jag också på Hallsbergs Station och då spelade de precis in en filmsekvens där hjälten (?) (har inte läst boken) skall ta tåget någonstans, till Säffle kanske. Då vet ni det att det är i Hallsberg han kliver på egentligen och egentligen kliver han inte på heller.

Jag kunde ha varit med som statist, tänkte nästan fråga om jag fick men återhållsamheten tog överhanden. Annars hade jag gärna varit med och frågar det brukar jag ju göra som ni vet. Jag pratar gärna med okända människor, ibland i alla fall, och skådis skulle jag nog passa som, en Clint Eastwood roll; rider in i staden (åker väl antagligen bil) gör mitt jobb som Dirty Harry och drar mig tyst tillbaka och alla förundras över denne man. Någon korthuggen replik, skulle nog kunna ha ett rätt blandat rollregister.

Film är bäst på bio. Nu går jag aldrig på bio. Hinner inte? Inte rätt, prioriterar annat gör jag.

Dirty Harry badar heller inte i Genesarets sjö. Dirty Harry tar en dusch, ser sig i spegeln, rakar sig varannan dag och rider in i staden. Denne man, denne man.


Nyss trodde jag att någon hade släppt sig här på tåget men kom på att det finns ett pappersbruk i Frövi. Men jag hann vända mig om och fundera. Vem?
Låter tankarna flöda fritt , -brain flow heter det säkert på konsultspråk.

Brain Flow är nog bäst när man inte är trött, trött blir man när man sover för lite. Nu är jag i Lindesberg. Det var i de här trakterna som "björkrispiskarn" bodde, Scheike eller något sådant. Vilka stollar!

Bergslagen: Kopparbergs marknad, jag är där nu, ja inte på marknaden men i Kopparberg.
Tyvärr kan jag ibland tyngas av strukturförändringarnas ok när jag åker i dessa trakter. Ställdalen, här bor "F" som jag inte sett på 20 ¨år men vi träffades på G i höstas. Det lyser i ICA-affären men annars är det mörkt. Och det är mörkt, i Ställdalen känns det riktigt mörkt. Jag far vidare och passerar Grängesberg;

Varför hade ni så bråttom att stänga gruvan i Grängesberg? Ni kunde ha fått statliga bidrag och hållit gruvan i liv med 25 man på plats som kunde skött pumpar etc. Statliga bidrag? Ifrågasätter ni? Vad tror ni de levt på, gruvarbetarna, sedan gruvan stängdes? De har mått dåligt och idag skulle gruvan varit lönsam när Kina skriker efter stål och råvarupriserna rusar i höjden. Men Björnligan gjorde processen kort, hjältar, de tuffa pojkarna, de som visste hur en slipsten skulle dras, inget djävla tjafs, låt skiten stå, vattenfyll! Gruvfacket också kantigt, ni skulle ha hjälpts åt.
Passerar Ludvika, Borlänge, Falun, Hofors, Storvik, Sandviken och så är vi tillbaka i Gävle där jag nyligen var i nutid. Jag jobbade en del i Gävle förut. I Gävle brukade de tillverka järnvägsvagnar, rejäla doningar och jag brukade ibland hävda (när kvaliten brast) att i Gävle där finjusterar man med slägga. Inte snällt men å andra sidan kanske inte sant heller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0