New York, New York som gamle ol´blue sjöng

Visste ni att det färgspel som belyser Empire State Building hedrar gamla kändisar? När blå färg är aktuell så är det just gamle Frank som hedras.
Igår botaniserade vi i Central Park, riktigt vackert faktiskt och det kändes tryggt att gå där. Det ÄR en enorm skillnad på NYC nu och för 26 år sedan. Då var det rätt skabbigt. Skottlossning hördes, tveksamma individer en masse. Idag ser        t o m taxibilarna ut som folk, om ni förstår hur jag menar. Apple center, Rockefeller Center, Starbucks förstås, skivaffär förstås. Och en massa annat på vår vanding på Upper Manhattan. Idag skall vi ta tunnelbanan ner till South Ferry och sedan arbeta oss uppför Manhattan. Ground Zero, Wall Street, Chinatown, Greenwich Village, Flatiron Biulding, Madison Square ligger åtminstone i mina planer. Ja, ja Normans record store också förstås. Jag kan omöjligt få tag på senaste Southside Johnny och Mark Olsen. Lite besvärande är det.
Likaså att poliserna i NY är så svårflörtade; de vill inte  vara med på bild. Trots tung beväpning eller kanske just därför.

In Syd we trust: Ni kommer ihåg att Syd förvarnade om Chelsea första hemmaförlust i PL. Ingen stor tankekonst bakom det. Rent statistiskt är det bara så. Nu kom den mot Liverpool i helgen.

Börsen har rusat ett par dagar i Sverige. Är krisen över? Tror inte det. Och Obama dominerar totalt trädgårdskyltarna i Washington DC, McCain dominerar totalt trädgårdskyltarna i Minnesota. Allt talar för Obama men loppet körs på tisdag.



Central Park, New York City October 2008.
Foto; Syd James


Poliserna vill INTE vara med på bild men bilarna säger inte nej.
Foto: Syd James


From the 86th floor of Empire State Building, New York City.
Foto; Syd James

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0