Vulkanaskan sprider sig som aska för vinden

Nu är norra Europas flygtrafik lamslagen och askan sprider sig över Europas flygbolag. Flygbolagens situation blir nu ännu tuffare när man tappar intäkter så "efterbörden" blir tuff. Har kan man verkligen tala om "ur askan i elden".

Är det inte snö som stoppar tågen, så är det aska som stoppar flyget. Nu får dock SJ chansen att resa sig igen och ta revansch. Vi får väl se hur länge det varar, rätt var det är så kommer en snöby, askby eller regnskur som "kladdar" till någon elledning och då sitter ledningen där och vet varken ut el-ler in igen.

Island har det tufft; knappt hinner bankfolket klä sig i "säck och aska" för sina äventyrliga låneaffärer innan befolkningen verkligen kläs i aska och landet riskerar att säcka ihop.

Förra gången den här vulkanen hade grejjer för sig, 1821 tror jag det var, så att sprutade askan upp ur underjorden i åratal, skulle detta ske igen med en envis nordvind därtill då blir det inte mycket flyga i år inte. Nu tror man inte att det skall bli så denna gång, men inte ens experterna kan lava något bestämt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0