Eniro och Irland har samma värdeutveckling, på ett ungefär........

Telefonkatalog och Internetsökfunktion, kan det vara något det? Nej, uppenbarligen inte för i veckan som gick fick Eniro genomföra en nyemission och därmed lura av sina ägare ytterligare några miljarder. Och NU minsann skall framtiden blomstra för Eniro som ALDRIG förr. Och det är klart har man tappat 92% av sitt aktievärde så bör det väl bättre, för blir det sämre så finns inte Eniro mer.

Det är väl lättare att ta ett upphört Eniro än om Irland skulle försvinna ut i Atlanten som en havererad skuta. Den gröna ön hyperventilerar så den är alldeles blå i ansiktet eftersom man har illröda siffror i sina finanser. Herr Syd har besökt några banker på Irland och det ser väl ut som på alla sobra bankhuvudkontor. Lyxigt och sobert men utan verklig substans. Om Irlands värde sjunkit med 92% låter jag vara osagt men det ligger väl i den nivån.

Den gamle Brysselkorrespondenten Rolf Gustafsson skrev något om att om man vill ha en bra dag så skall man inte läsa tidningarnas nyhetssidor, för då ser man om alla dumheter som sägs och görs. Och det är lite skakigt just nu. Koreorna slåss nästan med varandra, PIIGS länderna står i kö för pengar. Chelsea slackar och Leksand känns inte stabila. Oro i världen är det!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0