Matfusket - snart i var mans mun

Denna vecka har vi bjudit in en jästskribent som kommentator till den senare tidens matkaos, för nu jäser det av ilska och oro i hela matvärlden. Här ligger i värsta fall även en hund begraven.
Det började, som ni vet, med att det avslöjades att nötköttet i bland annat färdiglagad lasagne inte var nötkött utan hästkött. Det är säkert någon som vill hova in mer pengar genom att fuska med råvarorna. Självklart är inte hästkött farligt det vet bland annat Gustaf som gjort korv i många år. Tusentals hästar försvinner varje år utan ett spår, de hästar som jag oftast kommer i kontakt väljer dock oftast fel spår och går(!) därför en osäker framtid till mötes när de hamnar långt ner i resutatlistorna på travbanorna.  Hur som helst så misstänker man att dessa hästar dyker upp som kor någonstans i EU och sedan efter ett tag går igen som nötkött.
Vi konsumenter vill ju veta sanningen och jag ger mig tusan på att snart är det kokta fläsket stekt i någon färdigrätt också.
Fisk, säger ni, det är fina fisken det, men nu har det även avslöjats att även den här nyttiga Sushin i och för sig inte innehåller vare sig häst- eller nötkött men däremot inte alls den fisk som anges, nu går går skam på torra land även i fiskbranschen. Detta är ett klipp från Veckans Affärer nätupplagan från idag lördag.
 
Det här med sushin har jag misstänkt länge och jag har därför varit med i facebookgruppen vVS- våga vägra Sushi. Det har känts säkrare med en rejäl hamburgare, men där hade man fel, det var lika osäkert alltihop.
 
Men det fuskas som sagt i alla branscher, se till exempel på katolska kyrkan där påven drog iväg i helikopter i veckan, som jag trodde upp till högsta chefen, men så var det inte. De allra heligaste i Vatikanen misstänks ju ha fuskat med både sex, pengar och korgossar, man funderar därför om Benedictus helt enkelt lackade ur på all djäv--skap men skylde på sviktande hälsa.
 
Det är nog ett bra förslag att DNA-märka allting. Då når man full spårbarhet på allting. Då skulle man kunna beställa en rejäl hästbiff på restaurang och verkligen veta att det är hästkött och inte bara det, man skulle kunna få alla resultat som hästen gjort vare sig det är i trav eller kallops och få veta efter vilket lopp ägaren och kusken tröttnade ur och skickade iväg hästkraken som sedan kunde bli både ko, kyckling eller skinkstek.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0