Hur många kommentatorer och kommentarer behövs egentligen?

Syd James har funderat på om det bara är han som är kritisk till de överbefolkade studios som följer fotbolls-VM i hälarna. Nu skall minst 17 experter uttala sig om Suarez i Uruguays lag har fått ett för strängt eller inte fått för strängt straff för att han bitit en spelare i Italien i axeln. Han har ett bra bett Suarez för han har huggit tänderna i andra spelare tidigare. Frågan är dock vad som är värst; två dobbar i pannan, ett avskalat smalben eller ett bett i axeln? Därom tvista de lärda varav Sveriges förbundskapten Hamrén är en.
Vår vän Hamrén är inbjuden till studion i Brasilien för att vara bikommentator och kan säga kloka saker som att "Nu måste England göra mål om de skall vinna matchen" - sägs när man ligger under med 0-1. Klokt och analyserande. Att bollen är rund, att man skall komma in bakom backlinjen, att man skall ta för sig i luftrummet, att man måste göra mål på chanserna, att det är svårt att vända en match när man ligger under med 3-0 osv, det är sånt som sägs. Jag älskar fotboll men alla dessa onödiga kringkommentarer gör att man nästan sätter bollen i halsen och det är inte roligt det kan jag försäkra er om.
Det påminner mig om en god vän som spelade i Örebro och möttes av följande  pep-talk från den välmenande tränaren inför andra halvlek då man låg under med 2-1! På värsta närkiiiiinska peppar tränaren med; "Grabbar viii har legat under förut å fått stryyyk". Tanken var nog tvärtom men liiiiite fel kan de bliii.
 
Annars har det varit en besvärande kall sommarvecka, vilket i och för sig gjort att man med gott samvete kunnat somna till en fotbollsmatch varje kväll. Nu är det fredag och inga matcher men då ligger ett antal CD hemma och väntar. Bland annat Neil Young and Crazy Horse live från San Francisco (Performance heter skivan). Ingen riktig fredagsmysmusik men å andra sidan är jag inte för så mycket fredagsmys heller...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0