Små sår och fattiga vänner

skall man inte förakta säger ordspråket. Detsamma gäller nog en rejäl manlig förkylning...även om Syd nu egentligen inte varit förkyld förutom någon dags halsont för en fyra veckor sedan. Pigg nu då? Nej.
Hur kan det bli så här då kanske vän av ordning nu undrar. Ett ögonblick, redaktionschefen flikar in något här....
 
Jaha inte "kanske" utan vän av ordning undrar faktiskt hur det kunde bli så här då. OK.
 
Och då kan Syd berätta om de sedvanliga klassiska misstagen.
1. Man kommer hem efter en hel arbetshelg i Holland. hemma vid 2-tiden natten mot måndag, jobbar som vanligt, kör ett tufft träningspass på måndag kväll och förundras själv över att det går så bra när Syd egentligen borde vara väldigt trött.
2. Tisdag: Är väldigt trött och får ont i halsen.
3. Helgen kommer och man inser att den kroppsliga statusen inte tål löpning. Vila alltså: Nej promenader både lördag och söndag varav temperaturen missbedöms söndag så man kommer hem stelfrusen.
4. Ny vecka - sämre och bestämmer sig för att nästa helg måste innebära vila. Och faktiskt; så sker.
5. Ny vecka - halvknackigt under veckan  och ny helg -jobbar söndag och tycker att på söndag kväll känns det så pass att man kan jogga lite.
6. Sämre - inser att det inte var så klokt att jogga.
7. Ny helg - lördag - känns inte speciellt bra, men på söndag då springer vi igen, lugnt och ingen försämring känns.
8. Då ökas både tempot och distansen på måndag kväll för att man inte blev sämre dagen innan. Packar ner kläder för gympass men både tisdag och onsdag blir sena kvällar så ingen träning hinns med, men hostan tilltar så sakteliga igen och det är nog tur det blir någon träning för på torsdag är man helt, nästan, knockad, känns som någon kört ner en rostigt järnrör i luftrören, blodsmak i munnen, får en läkartid, konstaterad "Bronchitis Acuta", och man mår även "chitis-dåligt",  påbörjar hostmedicinering. starka doningar, hostan domnar rätt omgående bort och så även kroppen i övrigt.. Nu är man totalknockad torsdag kväll, aningen bättre fredag, nu är man totalknockad på nytt fredag kväll, bättre lördag men totalknockad och ser när jag läser texten på hostmedicinen: Att alla biverkningar har inträtt, men hostan är borta, och febern. Yrsel, illamående och lite annat får man på köpet så att säga....
Och idag har vilan fått råda.
 
Kontentan är: Dumt på många punkter men man kanske lär sig med tiden......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0