Radikala grepp i terrorns spår

Nya terrorattacker i Europa! Klart oroande och tragiskt för alla som drabbas. Tre skjutningar i Malmö natten som gick. Europa står inför tuffa utmaningar och det är i det perspektivet man skall se oron över Alfons Åberg som vi kunde läsa om för någon vecka sedan.
Syd James har haft kontakt med den strategiska ängslighetsombudsmannen som tycker att; "nja nog bör man kunna klara av att det finns en skrämmande figur under Alfons säng. Livet kommer att bli tuffare oavsett hur vi ängslas och vill skydda alla från minsta tänkbara påfrestning, stressfaktor, oroande tendens, till och med att någon kan få ett nej eller en tillrättavisning. Kort sagt hur vi skyddar alla från själva livet? Det är en utmaning det säger den strategiske ängslighetsombudsmannen.
 
För att ytterligare skydda Sverige tar nu Skolverket ett ordentligt grepp för att säkra Sveriges skolor vilket vi kan läsa om i detta klipp:
 
Inte ens den strategiske ängslighetsombudsmannen tycker att detta är klockrent och fortsätter; Riskprofilen för denna grupp tror jag inte är större än för andra, snarast tvärtom. Naturbrukspersoner befinner sig ofta på landsbygden och är därmed ofta ensamma med tanke på den starka urbanisering som pågår. Och säger, den strategiske ängslighetsombudsmannen;  det är inte i första hand jaktvapen till de som går på naturbruksgymnasiet som kommer in olagligt i landet och hamnar i händerna på personer som polisen borde lägga vantarna på istället. Det är samma sak med den s k lumpen; nu vet vi inte om det egentligen vara samma skäl till att värnplikten avskaffades men en militär styrka utan vare sig mösse eller bösse är inte mycket att hänga i den s k julgranen.
Nej, har känns det som om Skolverket skjutit över målet, eller snarare sig själva i foten och istället bidrar till att hela grejen blir att folk tycker att det blir lite allmänt fånigt.  Nej nu skall vi fira påsk, säger den strategiske ängslighetsombudsmannen, som tycker att vi skall ha respekt och uppmärksamhet mot verkliga faror och hot, sedan kanske vi får acceptera att det används vapen i jakt och att eleverna lär sig skilja på rådjur och vildsvin. Där lämnar Syd den strategiske ängslighetsombudsmannen som iklädd hjälm, skyddsglasögon och rejäla handskar nu skall knäcka några ägg inför påsken.
Kuckekliku!, säger tuppen lite tyst och försynt, vi skall ju inte störa i onödan. Men Glad Påsk på er!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0