En idrottskarriär -låt vara att den var kort, men den var intensiv

 
Syd James´ nära vän LL figurerade häromsistens på Facebook där ett litet idrottsklipp hade publicerats vilket i sin tur väckte många muntrationer och kommentarer. Med detta som utgångspunkt så fick Syd idén om att fråga LL om han inte kunde berätta lite om sin idrottskarriär. Och döm om vår förvåning så gick LL med på detta.
Vid låter historien ta sin början.
Prolog: Fram till årskurs 7 ungefär så bestod idrottskarriären, i den mån den kan kallas karriär, av en andraplats i längdhopp i skolmästerskapen samt seger i kvartersfotbollen med "Santos" som tog en klar serieseger med 10 segrar av 10 möjliga. Målskillnaden var något i stil med 37-2, ungefär. Sedan tog idrottskarriären av olika skäl abrupt slut och återupptogs sedan först en bit i årskurs 9.
Därefter blev det bandy, ishockey och fotboll i en salig blandning som vi skall försöka berätta om säsongsvis framöver.
 
Den här muntrationen som framgår av bilden nedan bestod i att LL blev utvisad efter en helt, nja kanske inte helt, oskyldig klubbslag i huvudet på en motståndare. LL som alltid predikat "juste men hårt" och sportsmannaship under sina år som damtränare.
 
Vi skall nu direkt i inledningen avföra vissa rykten om idrottskarriären och även bekräfta något annat, vi får se vad det lider. En annan detalj av värde att veta är att seriesystemet hade en annan indelning på denna tid. SHL i hockey var Division 1 sedan vara det division 2 (Allsvenskan idag) sedan div 3 osv. Fotbollen i princip likadant. Men till det återkommer vi.
 
Ni nu som tror att LL var en råbarkad spelare med tanke på klippet nedan är felunderrättade. Jag tror inte jag var utvisad mer än tre möjligen fyra gånger som målvakt. I fotboll var jag utvisad en gång om jag minns rätt och i bandyn inte alls. Om man gör en kort inledande sammanfattning av idrottskarriären så var besöken på akutmottagningar runt om betydligt fler (mångdubbelt fler) än besöken i utvisningsbåsen.
SJ ställer nu några kontrollfrågor inför fortsättningen:
- Hur hamnade du i målet?
- Ren tillfällighet, stod i mål i en skolmatch i handboll av någon outgrundlig anledning, och lika underligt gick det bra så när det fattades en målvakt i bandy så tipsade någon om den här målvakten och så blev det.
- Stämmer det att du blev uttagen till Dalalaget i bandy men inte åkte dit för att din lagledning i hockeyn sa "nej du"
- Ja det stämmer, Vi skulle möta Västmanland men det blev stopp.
- Stämmer det att du fick en fråga om att flytta till Göteborg och börja träna med GAIS juniorer?
- Det stämmer också, men jag ville inte flytta från Grängesberg.
- Fick du verkligen anbud från de allsvenska klubbarna Leksands IF och Örebro i hockey?
- Nej det kom aldrig något anbud. Jag tränade med Örebro ett tag men mer blev det inte och det var kanske tur.
- Stämmer det att morsan din aldrig såg någon av dina matcher?
- Ja det stämmer, däremot ökade hon rökkonsumtionen rejält för att lugna nerverna efter alla mina skador. Det var som sagt oftare akuten än utvisningsbåset.
- Stämmer det att far din blev kvar på rinken efter att hjälpt till med snöskottning när matchen redan blåsts igång?
- Det stämmer det också, tack och lov blev han vare sig tacklad eller behövde täcka skott när han redan skottat. Det var hans debut i division 3 (nutidens andra)!
 
Det var en prolog det och snart börjar första säsongen...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0