Kina och Liverpool på "fisens mööse"?

Syd James´näringspolitiske talesperson, Nasdaq James, är klart oroad över att Christer Gardell med sitt investmentbolag sålt en stor aktiepost  i Volvo Lastvagnar till Geely i Kina. Kortsiktigt kan säkert många tycka att det är bra, säger Sir James, men långsiktigt tror jag det är mer oroande.
 
Den som tror att Geely utan inblandning från den kinesiska staten gör denna typ av affärer tror fel. En, som ni vet, välunderrättad källa från det svenska näringslivets toppnivå brukar lyfta detta med en Kinesisk Masterplan. Den innebär att man ställer krav på leverantörer att överföra teknikkunnande till Kina OM det skall bli någon affär. Sedan blir det affär och alla äro glada och nöjda men rätt var det är så konkurrerar man plötslgt med sin gamla kund på en annan marknad, exempelvis i Afrika. Inget sker av en slump.
 
Och riskkapitalist Gardell stöttar Sverige? Skulle inte tro det och nu är det orande vart han skall ta vägen med vinsten han gör i Volvoaktier. Vart flyttar han fokus, vilket företag skall nu styckas? Ja det är sådana frågor som Nasdaq James får slita med under den kommande nyårshelgen. Han kunde köpa in sig i något kinesiskt företag kanske? Men nej det får han för det första inte och inte vill ha heller, tror vi. Ja, vi talar om Gardell inte James.
 
Rikspolischefen står "högt i kurs" hos Syd James´välunderrättade källa inom polisen. NU minsann pratar rikspolischefen om hårdare tag, sänka straffåldern? Nu skall vi ta tag i saker. Nu är det politiskt korrekt att säga detta. Förut fanns det bara förnekelse om utanförskapsområden där polisens för många år sedan tappade kontrollen. Nu är det annat ljud i rikspolischefens uttalanden. Låter, just det säger källan, låter gör han Dan.
 
Nu lämnar vi dessa trivialiteter och övergår till viktigare saker om att Liverpool köper en mittback från Southampton för över 700 miljoner! Dyraste försvararen någonsin. Jag gissar, säger Syd James speciella talesperson för Premier League, Striker James,  att minst två Liverpoolspelare kommer gå i motsatt riktning när transferfönstret öppnas.
 
Vi kan också glädjas åt att det i princip varit skidföre hela december även om det varit kritiskt vid vissa tillfällen. Grängesberg med Grotfallet räddar åkningen. Men även där har det varit på "fisens mööse" periodvis. Och på tal om det, kanske Gardell egentligen sitter på "fisens mööse" och måste sälja?
 
Nu skall vi koka oss en kopp te, titta på Crystal Palace v/s Arsenal. På Selhurst Park där Syd James en gång blev tillfrågad om "Are you Van der Sar?" Den gamla målvakten ni minns?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0