Hektisk vår och försommar

har påverkat både ork och förmåga att skriva säger vår vän Syd.
 
Det blev snabbt sommar efter en mycket kort vår och då skall allting helt plötsligt göras på en gång. Mycket på jobbet, gräsmattor och häckar som växer, det skall målas, det skall fejas. Lägg därtill att fru Syd fyllt jämnt och att det är fotboll nästan jämt då förstår ni att Syd haft fullt upp.
Men nu har Syd fattat den digitala pennan under sitt besök i Ångermanland. Här i Ådalen flyter älven stilla, en hel del turister forsar förbi i husbilar eller med en husvagn på släp. Vi har sett tyskar och spanjorskor, fransmän och ryskor men däremot lyser besökarna  från England och Skottland med sin frånvaro. Trots att alla hört talas om Skotten i Ådalen så har ingen sett honom i år.
 
Syd nästintill lovade att nästa skrivna artikel (dvs den här) skulle handla om tåg, så blir det inte. Inte mer än att jag kan nämna att tåg går här också, ibland (dvs som i resten av Sverige). Ett par om dagen lastade med timmer. Inte en passagerare så långt ögat kan nå. Ögat skulle dessutom nå längre om förbuskningen i Sverige kunde minska. Ådalsniporna växer igen samtidigt som torkan i Sverige tvingar bönderna att annonsera efter betesmark. Mer naturbete!
 
Man får ett tydligt landsbygdsperspektiv när man tillbringar några dagar i dessa trakter. Vackra hus som skulle behöva tas bättre om hand. Jordbruksmark som förfaller. Ett litet EU-projekt hit och dit som skall förbättra läget, det kanske det gör men mycket temporärt.
 
Skall du aldrig kommentera Sveriges framgångar i fotboll undrar ni nu? Jo självklart, att Sverige möter England i kvartsfinal innebär att ett av mina favoritlag finns med i semi. Det var länge sedan det,,,
Och Sverige utan fixstjärnan och med ny förbundskapten presterar bättre än på många många år!  Jag lägger in en gammal bild som användes en gång i tiden för att symbolisera Janne Anderssons företrädare, hedersknyffeln Hamrén och fixstjärnan. Ni kan gissa vem som var vem!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0