Söndagsintervju och fotbollstragedi

Jag brukar lyssna på söndagsintervjun på P1 kl 08.00, lagom bakgrundsljud till frukosten. Idag var det Magdalena Graaf som intervjuades, tidigare känd för tre saker varav en var musik. Hur som helst hon har varit bloggare sedan 2008-2009, dvs ungefär lika länge som Syd James. En del av hennes nuvarande försörjning kommer från bloggandet- influencer. 
Vi kan meddela att också Syd får en del av sin försörjning via bloggandet, dock en väldigt liten del. Typ mer som belöning i form av uppskattande ord, en kopp kaffe och liknande. Fri kost! Ni som följer nyhetsflödet har säkert noterat att de frivilliga som hjälpte till att släcka bränder i somras nu riskerar förmånsbeskattning för mat och husrum. Du tar av din semester, åker många mil, tillbringar svettiga dagar i skogen, får vatten och bröd. Klart att det skall förmånsbeskattas......ungeför som Syds kaffe. Jag träffade en representant för Skogstyrelsen i veckan som gick och vi kom in på bränderna, Syd hur mycket av Sveriges skogsbestånd brann i somras?, var frågan som ställdes. -Ja, jag gissar på 1%! - Fel! Det var någon promille som brann trots rubrikerna om att "Sverige brinner". Nu menade inte representanten att bränderna skall underskattas, för enskilda skogsägare kan branden vara en total katastrof.
Vi diskuterade vidare kring avvägningar mellan naturhänsyn och rationellt skogsbruk och ja vi hittade nog en kompromiss.  
 
Jag träffade också en annan intressant person, verksam inom Nobélstiftelsen och jag var givetvis tvungen att ställa frågan om Nobélmuséet på Blasieholmen. (Jag ställer ofta den här typen av "besvärliga frågor" som för fru Syd känns lite jobbiga när hon är i närheten). Hur som helst så var denne Nobélperson helt emot bygget på Blasieholmen vilket gladde Syd. "Gubbars monument över sig själva" var slutkommentaren.
 
Det är nog många gubbars monument också inom fotbollen, oligarker, oljepengar, pengar från vem vet vad förstör fotbollen på sikt. Som ni vet måste det finnas en äkta känsla, en genuitet, en historia för att det skall kännas bra. Igår blev det ett flerdimensionellt drama på King Power Stadium i Leicester; West Ham på besök.
West Ham gör tidigt 0-1 men får Noble utvisad efter drygt 30 minuter, sedan är det kamp, kamp och kamp men i 89:e minuten kommer en kvittering. Det gladde nog ägaren för Leicester en stund men sedan gick det fullständigt åt h--v---e. 
 
 
 
 
 
 
 
Och samma dag i UK:
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0