Syd i juletid

Det brukar ju komma i de sociala flödena att man skall dela minnen. Jag tänker dock inte dela minnet från föregående års jul då en helt utsliten höft med infammatoriska påslag höll på att sänka mig helt, säger Syd i en julkommentar. Och som inte det var nog så hade vi en pandemi som var i högform. Tyvärr närmar sig nya varianter åter en formtopp. Det är klart att Covidgänget är nöjda, de omformar sig och sprider sig snabbt. Som en gerillastyrka.
 
Nej vi ser fram emot julen, speciellt så här dan före dan. Julfriden har lagt sig över nejden. En nejd som i år i alla fall är vit vilket är trevligt. Ingen stress. Långt i bakgrunden hör jag en visp som far runt i något som låter som en kastrull. Eller är det en ny app som ger sig till känna i jultiderna?
 
Det är så lugnt att man nästan hinner ta sig en kopp kaffe innan veden skall in liksom skinkan,som dock inte skall in på samma ställe, jaja toaletten är städad jajaja vi skall ge fåglarna mat, nej sopkörningen har inte varit här, va skall det hämtas paket? vadå för ljus?, nej brödet är kvar i frysen, köttbullar? jaha imorgon, jag skall kasta i en tvätt!!, nej golvet är inte torkat i köket, det ser du väl!! Ta och skynda på lite nu, hur blev det med kaffet? Vadå kaffe? Saffransbrödet? Var la du saffransbrödet? Mrn va f-n är mjölken slut?! Men risgrynsgröten då? Okej vi får skynda oss upp till Coop vi skall ju ändå hämta paket där, nejhej var det på det andra Coop. Aha två OLIKA paket! INte kommit i tid, men Postnord då? Hämtas? Okej, bägges legitimation, kvar på jobbet? Åk dit då, vi måste ta upp matbröd.  
Kan du gå ut med soporna? jag måste passa den här pajen.
 
Friden lägger sig och vi sitter med tindrande förväntan att kanske vinna på våra oköpta bingolotter och minnas platser där vi aldrig varit!
 
Alltså, kallt kaffe är inget vidare.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Rosemarie och Mirek

God Jul till önskas från Grannen

2021-12-23 @ 16:06:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0