Leksand-Mora 2-0 och Leksandströjan på!

Fantastisk stämning - Leksands superstars-klack i bästa form, kreativa, fyndiga, engagerade. Första perioden dock mest "allmänhetens åkning". Sedan blev det bara bättre och bättre och "Vi skall tillbaka och Mora dom ska ner".
Vilken härlig inramning 7650 på läktaren. Wonderful, wunderbar så härligt!

image5Foto: Syd James

image4
Foto:Syd James brother
Syd James i sin nyinköpta Leksandströja!

Rögle-Leksand 2-5

Det är så trevligt. så trevligt när resultaten blir så här!

Leksand Stars-Västerås 9-1; Stars in heaven!

Så skönt, så härligt!

Leksand-Brynäs 2-3

Borta på middag ikväll, fick följa matchen via SMS-meddelanden från Ejendals. Jag tycker inte om det här. Leksand var bättre ikväll men fick inte till avsluten, Jag håller med tidigare kommentar; sätt in Läck i målet. Läck spikar igen. Det är inte på något sätt kört men nästa match är ett måste.  Det var  en fantastisk stämning ikväll. Leksand är värda en plats i elitserien och elitserien är värda ett Leksand.  I Leksand är hockey kultur, tradition och känsla!

Poliser hit och dit

I morse var jag en god trafikant och observerade i tid en polisbil med blinkande blåljus! Bilen passerar mig i hög fart och i min fantasi ser jag att det "stora rånet", "olyckan", "katastrofen" har hänt i Västerås. Döm om min förvåning när jag i nästa minut möter en polisbil lugnt "kajkande" i motsatt riktning. Hade det inte varit bättre att den stannat i Västerås måntro istället för att ta en sight-seeing på 66:an när den andra kör som en besatt åt andra hållet? Det är nog bara jag som inte förstår strategin!

Sveriges skyltar

Jag älskar att läsa skyltar och idag såg jag en som gjorde mig lite tankfull; I fönstret till en butik stod: "Vi ger gratis kostnadsförslag", ja vad annars? Skall man begära att få ett kostnadsförslag på ett kostnadsförslag?
Några för mig klassiska skyltar genom åren har varit den stora skylten utanför Gnarp: "Vi säljer mjukglass och bildäck". Härlig kombination! Eller i närbutiken hemma; jag citerar; "Våra öppettider i julhelgen: Julafton -stängt, Juldagen -stängt, Annandagen - stängt". Samma butik sålde även Kaffe för 29;90 styck!
Läs skyltar - watch up!

Aj,aj, aj och oj, oj, oj

Precis som man kunde befara gjorde Malmö Redhawks målvakt en fantommacth och knäckte Leksand i kvalseriepremiären. Men att "nolla" i första matchen är inte bra. Aj, aj, aj.

Men oj, oj, oj vilken match det blev på White Hart Lane; Spurs-Chelsea 4-4!! Chelsea i ledning med 1-0, 3-1, 4-3 men Spurs kämpade sig tillbaka genom ett antal fasta situationer som Chelsea inte redde ut. Och Berbatov var centimetrar från av avgöra i sista sekunderna men Cudicini gjorde en kanonräddning. Det är de här matcherna som håller en allert "This is English fotball" som kommentatorerna sa ikväll! Men hur Ashley Cole kunde protestera mot sin varning?? Seriöst "Cashley" Cole borde haft två gånger rött!

Lördag morgon den 15 mars i Sveriges rikes land

Gråmulen morgon -till frukosten snurrar Drive by Truckers´ på CD-spelaren, när jag skjutsade "Fia" till handbollen lyssnade vi på Lundell´s låt "Gruva" från skivan Xavante. Handlar om Grängesberg.
Läste att Clas Ohlson har på förslag att införa extra optionsprogram-bonusar för högsta ledningen. Självklart skall ni göra det - vem vill vara chef i England utan att få bonus. Dessutom helt rätt att bryta den gammalmodiga traditionen med bolagsstämmor i Insjön. Lägg stämman i bonusarnas förlovade land, lägg den på Stureplan! Där går bonusar lättare igenom!
Hörde att 10-talet Tibetaner dödats i de senaste oroligheterna i Kina - jag antar att frihetens beskyddare George W Bush snart reagerar - eller är det andra intressen som styr?
Leksand slog Växjö med 13-1 i en vänskapsmatch i Eskilstuna. ALLA vill ha Leksand till elitserien, ingen jag talat med i Sveriges avlånga land protesterar.Leksand ett folkets lag. Bevara det, utveckla ett av sportens mest populära lag. Få alla att inse att representera Leksand är något alldeles speciellt. Det kräver också att man agerar och uppträder därefter. Nu ser det bra ut, tack nya ledningen! Hjärtat slår - vi hoppas! OK Lars, jag skall gå och titta på en tröja men jag vill ha den vita! Rapport kommer!
Frank Lampard utan förlängt kontrakt i Chelsea - Grant vad tänker du med? I 6-1 matchen mot Derby gjorde Frank 4 mål, delat rekord för en mittfältare om än det ena var en straff. Men men idag Sunderland borta. Sunderland var världens underdog för 25 år sedan när de slog Leeds i FA-Cup final. Världens underdog idag: Jag chansar med ett vad på 2-1, 1-0.
Arsenal-Liverpool i CL-kvarten. Det blir en holmgång det - Liverpool vinner. Och möter Chelsea i semi!
Newcastle - inse!: Alan Shearer än den som måste in. Ta gamle Robson som mentor. Låt det skalla på St James´s Park - Alan for manager!

Sophia-"people are like seasons" CD The Flower Shop recordings

Belgisk rock - spännande! Inledande lugna spår med en nästan lite "Dover-Calais" ton i skivans andra låt: "Swept back", dock lite vassare i kanterna. Sedan utvecklas det från ljuvt pianoklink till att hamna i värsta Grinderman-klass eller i nivå med Jon Spencer Blues Explosion´s ljudbomber. Bred ljudklang! -Rekommenderas! En 7/10 i betyg!

Dig Lazarus Dig

Nästa skivköp kommer att bli Nick Cave´s Dig Lazarus Dig och Nick Lowe´s remastrade nyutgåva Jesus of Cool, recension kommer! Watch up!

Köp skivor -ladda inte ner!

Ärade medborgare; Köp era skivor i en riktig skivhandel, vinyl eller CD spelar ingen roll. Bevara den utrotningshotade skivbutiken. Handla t.ex. hos Ingemar på Folk och Rock i Borlänge! Äkta musikälskare -köper sina skivor!
Vinyl Junkies - move on!

A true music soldier!

image2

Chelsea in my heart

The real thing before Russian influences

image1

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0