Jag minns det som igår

Igår var Syd på en mycket bra och spännande föreläsning! Minnesmästaren Martin Nilsson som är svensk minnesmästare och som har världsrekord i Pi matrix. Bland annat.
 
Imponerande! Gick och köpte hans senaste bok direkt och tänkte att nu skall jag minsann börja träna!
 
Men så tänkte jag att den här konsten att minnas allt och länge den är ju rätt väl spridd redan. Förutom att bo i den stora staden LA så har ju Syd besökspunkter och kontakter i andra delar av Sverige. De må vara i söder eller norr, det må vara i öst eller väst. I många av byarna ute finns det alltid minnesmästare. Någon som uttryckt sig olämpligt, eller något som uppfattats som olämpligt, vid något tillfälle. Tillfället kan han inträffat på 50-talet. 60-talet eller kanske ännu längre tillbaka men det sitter som gjutet i minnet hos den förorättade.
Nu fick vi lära oss igår att repetion är en viktig del för att minnas över tid så det gäller att upprepa dessa ord med jämna mellanrum.
 
En person som jag träffade får ett antal år sedan mindes exakt vad en annan person hade utryckt på järnhandeln i byn i juni 1953. "Å dä kömmer ja aldri att förlåta".
 
Vid ett annat tillfälle träffade jag en person som var inbjuden till ett kulturevenemang, men kunde inte gå dit för att en avlägsen släkting till arrangören hade gjort något fel för säkert 57 år sedan, nej vi måste vara mer exakta, det var 17:e juli 1966 som personen hade knuffat till någon sten eller vad det nu var. Jag minns inte (behöver träna).
 
Ja jag måste träna, även om jag kommer ihåg vem som slog inlägget i VM-matchen 1970 mellan England och Brasilien, då när Pelé nickade och Gordon Banks gjorde fotbollshistoriens mest spektakulära räddning. Ja jag skall inte tjata om det för det där kommer ni ihåg allihop.*
 
Samtidigt är det bra att minnas en del, minns vi inte historien tenderar vi att upprepa dumheter. det får man nästan dagliga bevis på.
 
Andra har teflonminne och minns väldigt selektivt! 
 
Jag frågade minnesmästaren om hur det kommer sig att oväsentligheter sätter sig i minnet trots att man inte pluggat in. Antagligen har vi upprepat berättelsen/situationen/orden så de har etsat sig fast i hjärnan som f ö aldrig kan bli överfylld med minnen. Det finns alltid lite mer plats, precis som hyllorna där jag har mina skivor.
 
men som jag brukar säga; jag är inte långsint men jag glömmer aldrig en oförrätt!
 
Asch fasiken också nu måste jag snabbt avsluta, hade helt glömt bort att jag skulle hämta upp på stationen. Jag ringer och meddelar att jag är lite sen. Mobilen? tusan glömde jag mobilen i bilen? 
 
På tal om dåligt minne; tänk att Svenska Spel aldrig kan komma ihåg mina sju siffror på Lotto, fyra ibland men sedan kommer de av sig.... varje vecka.
 
Glad midsommar! Ja just ja, det är ju en vecka kvar. Man kan ju inte minnas allt.
 
* Jair slog inlägget
 
 

Sommar-CD 2023

Nu är den klar och börjar distribueras. Ni som brukar få- får. Enjoy! (Får inte synkningen korrekt så det blir en förskjutning i sidled nedan men låtlistan är densamma)
 

Feedback

Feedback/återkoppling är ju bra...ibland.
 
Inte igår för då var det söndag men i lördags var jag rask och pigg ur sängen vid 7-tiden. Hade en plan vad jag skulle hinna med innan vi, dvs fru Syd och jag, skulle bege oss till de värmländska skogarna.
Min plan var att jag skulle måla en del av grunden på huset och färg fanns i källaren. 
 
Trodde jag, men den färgen hade nog torkat för en, ja vad skall vi gissa?, 20 år sedan kanske. Knappt så det gick att få loss en färgslinga med stämjärn. Då kan jag säga att färgen är rejält torr.
.
Jag tog målarbruken och for iväg till butiken, var där före öppning men de såg väl att jag hade en plan så de kom och öppnade. Det visade sig vara en standardfärg ,då för 20 år sedan men den gick att få fram. Perfekt, swish och så hem. 
Nej det var lite för ljust tyckte vi nog så tillbaka igen till målarbutiken. Och då när jag kliver ur bilen möter jan en bekant, inte nära vän för jag kommer aldrig ihåg vad personen heter men vi hejar glatt och byter några ord när vi ses.
 
- Men tjenare Syd, du ser SÅ trött ut så jag höll knappt på att känna igen dig!
Vad svarar man då?
Säger man: "Jag tänkte just säga detsamma" (Det hade varit ren lögn) Så jag svarade.
- Så är det, jag är nog trött, är det bra med dig då som ser så  pigg ut? Nej det sa jag inte heller.
Nej jag svarade bara:
- Ja du ser hur det är, Hårt jobb, tidig morgon, ja du vet och sedan
- Hur är det med dig då?
 
Det var bra visade det sig. Jag var nu på väg tillbaka in i butiken och funderade, hoppas de känner igen mig nu eller  kanske har jag  blivit så trött sedan förra besöket att det är kört.
 
Men det gick bra, färgen mörknar när den torkar, jag målade,  jag duschade, vi åkte till Värmland och hämtade upp några personer på stationen. Hur trött jag såg ut vet jag inte men det var ingen som sa något, Nu kände de flesta mig inte alls mig så det var lugnt.
 
Söndag vidare till Skåne och idag distansjobb och utejobb och när jag ser nu mig i spegeln.så  jo jag känner igen mig själv.
- Känner du igen mig fru Syd?
Det gjorde hon och grannen tyckte jag såg solbränd ut.
 
Pigg och allert? Vältränad? Välklädd?  Det sista vore omöjligt. Gröna M58 miltärbyxor och en rosa T-shirt som är fru Syds men som jag lånat idag eftersom jag inte fick med mig allt i min raska packning.
 
Nej  så det här med välklädd, pigg och allert osv det hörde jag inget om......
 
 
 
 

RSS 2.0