Tio år hit eller dit

I veckan blev jag intervjuad av en tidning som bad mig minnas tio år bakåt men framförallt fundera tio år framåt.  Att sia är svårt, speciellt om framtiden.
 
Då började jag fundera på vad jag skrev för tio år sedan på denna blogg. Vad ser jag då när jag blickar bakåt? Tydligen var Juholt aktuell och finanskriser avhandlades. Grekland nämndes i olika sammanhang, dock inte fotbollsrelaterat utan till den överaskande insikten att även grekiska medborgare skall betala skatt..
 
Jag fick denna retrotanke dels av intervjun men också under dagens cykelltur. Det är ganska precis ett år sedan jag cyklade mountainbike senast. För ett år sedan gick vi med full kraft in i smärtriket som ledde fram till operation. höftbyte och efterkommande andra besvär. Så med tanke på det så skall jag inte vara alltför missnöjd med att jag blev trött idag. Cyklade en del i somras men det var på väg och med landsvägscykel. Konditonen okej men lårmusklena, vart har ni tagit vägen? Backarna kändes.
Men jag lyssnade på rösterna omkring mig (bildlikt då alltså) att ha tålamod Syd, ha tålamod, 
Just ja det var det jag skulle ha...
 
Annars var jag helt övertygad om att jag var på väg in i en klassisk engelsk deckarupplevelse när jag klippte gräset igår. Vid vedboden hittade jag en sko, en ensam sko och jag som sett "Saknad, aldrig glömd" såg scenerna spelas upp. Jag gjorde en besiktning i närområdet för att se om jag skulle hitta några andra spår, men nej,  mystiken tätnade tills jag idag frågade grannen om han saknade en svart sko. Jag såg för mig att svaret skulle vara; Nej, har du hittat en sko? Mystiskt! Men så blev det inte;
Ja, jag saknar en svart sko och den har räven tagit. Det visade att en närgången räv uppehållit sig i området och plockat upp både Foppatofflor, gympaskor och handskar. Helt orädd tydligen. Ingen skabbräv utan väldigt närgången bara.
Så var det med den deckargåtan. Med sådana här sanningar skulle det inte bli särskilt spännande med engelska deckare.
 
Lite överraskande har vi en Premier Leaguematch i bakgrunden. Newcastle har köpts av ett Saudiarabiskt  Invesmenttbolag med 3800 miljarder på "banken". Känns inte alls bra. Oligarkpengar i Chelsea, Malaysia i Leicester, Rwanda i Arsenal och andra fonder i Manchester City. Det är nästan att man med glädje minns hur Isländska banker köpte in sig i West Ham. Nästan, som sagt för den investeringen, precis som hela Islands ekonomi, gick ju fullständigt åt skogen. Den skog som inte finns på Island den heller. Nej vi får söka oss ner i divisionerna och hålla på AFC Wimbledon.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0