För en 40, 30 år sedan...

Låter kanske lite konstigt men jag hörde på radion i veckan att man hade börjat forska på någonting, vad det nu var, för en 60 40 år sedan och det var en högt studerad person som sa det så jag är i gott sällskap.....

För fyrtio år sedan var det rymdhysteri med Apollo 11 och månlandning. Nu är det vår egen Fuglesang som far runt i en omloppsbana kring jorden. Men jag tycker ändå vi skall sansa oss lite grann. Tänk på den där andra killen, Starten, han har blivit uppskjuten fyra gånger han, på bara en vecka. Då kan man snacka om astronaut!Apollo 11, Space and Aerocraftmuseum (ungefär så hette det) Washington DC
Photo: Syd James


De värsta fotbollsbråken i England på trettio år var det i veckan! West Ham mot Millwall i ligacupen. Förvarning och 1000 poliser på plats kunde inte hejda huliganbråken. Om man läst på Huliganhistorien, och det har Syd gjort, så vet man att det finns riskmatcher, högriskmatcher och matcher mellan West Ham och Millwall. Historien upprepar sig.
You have just met the Inner City Firm!

På tal om fotboll så gör ju allas vår egen Zlatan nu debut i Barcelona. La Liga är säkert kanon, Barcelona må vara bäst och Zlatan må vara Zlatan men Syd kan aldrig älska spansk fotboll som Syd älskar engelsk fotboll. Jag gläds mer över Charltons återmarsch, eller att Nottingham Forest hade drygt 28000 åskådare på senaste hemmamatchen. Knäppt? Jajamensann! Engelska lag har jag följt sedan 9 års ålder, då var det just West Ham, och är fortfarande, efter Chelsea som dock luktar för mycket "rysspengar" för att jag riktigt skall trivas.

Johan Esk på Dagens Nyheter tog idag upp bra vinkling, jag tror nästan det är ett gammalt Syd-citat, på temat om de penningstinna spelarna som kysser sin nya klubbmärken, så här skrev Johan Esk; " Jag håller på att dra på mig en svår allergi mot spelare som skall kyssa klubbmärket så fort de dragit på sig en ny tröja". Syd har fått samma allergi! En ny pandemi?? Om John Terry i Chelsea och Steven Gerrard i Liverpool gör det så är det OK, ni andra bara hycklar!

Och så gick Ted Kennedy och dog i veckan och det är väl en 60 40 år sedan John F dog? Här vilar hans två bröder och här kommer Ted att begravas;John Fitzgerald Kennedys grav på Arlingtonkyrkogården, Washington DC
Photo; Syd JamesRobert Francis Kennedys grav, Arlington
Photo: Syd James


Dra åt skogen Syd James! (Och en liten"jakt"-historia)

Och det var precis vad Syd gjorde den gångna helgen, Ångermanlandsskogen närmare bestämt. Nu hade fru Syd givit tydliga order efter vårens missöde (sammanfattningsvis för icke initierade så fick Syd då en stock i huvudet); Nu tar du det lugnt! Det är inte alltid Syd lyssnar på fru Syds ord men nu vill jag visa att jag faktiskt lyssnade!

Titta här fru Syd!:
Här ser vi nu Syd klockan 10.00!OCH nedan ser vi att Syd sitter LUGNT kvar vid 15.00 tiden, allt efter fru Syds order: Att NU tar DU det lugnt! (Jag blev lite trött i högerarmen, skall erkännas)Inga skador denna dag men Syd tog sig ändå lite vatten över huvudet, det regnade konstant hela dagen. Inget dugg här inte utan 30 mm rätt ner på ryggen.
 Det påminner för övrigt om Syds jaktdebut för ett antal år sedan. Syd hade tagit s k älgexamen, eller vad det nu heter, och nu var det dags. På vägen upp till Norrland undrade Syd hur länge man normalt jagar om dagarna och fick svaret; ja till fyra fem någonting.
Måndag kom, vädret påminner om det  ovan beskrivna med den skillnaden att det kom dryga 50 mm regn och det blåste som attan. Själv blev Syd utplacerad vid en kraftledningsgata, inte mycket skydd där inte. Jakten inleddes och Syd hörde en del glada tillrop på radion, en stund, sedan blev det tyst. Och regn och blåst. Timmarna rinner bokstavligen iväg, inte för att tiden går fort utan för att det regnar så alldeles förb.....t.

Klockan 17.00 avbryter Syd på egen hand sin jakt. Beger sig mot bebodda trakter så där en sju km bort och når så småningom en bekant väg där efter en stund en stressad svåger dyker upp letandes efter den försvunna Syd James.  Jakten hade avbrutits klockan 12.00 men tyvärr så fick man ingen kontakt med Syd (nej jag sov inte!) och så glömdes det bort när den nedskjutna älgen skulle slaktas,  tills kära svåger frågade jaktledaren var Syd höll hus? F-N han är kvar i skogen!

Det var jaktkarriären det............aldrig mer säger jag!

The Swiss Air story continue....(chapter one published in June)

Today`s e-mail.


'SWISS Nordic'

SV: [TRACK#: 2009080350002109] Flight no LX 2813 and LX 1254 June 26   2009 At [...]


Good morning Jeanine or Michelle or who will read this e -mail!


Another two weeks has passed. No reaction. No progress. Nothing.


Kind regards

Customer Syd


Matematik och logik i den högre skolan var det....(orsaken till SJ:s förseningar löst?)

.....kanske inte de talade om på radion under gårdagen och skrev om i dagens morgontidningar men Syd har varit till Göteborg, fick SvD som morgontidning på tåget och började läsa att allt fler niondeklassare inte klarar grundläggande mattekrav för gymnasiet. Men var lugn alla niondeklassare, det måste vara fler som inte klarar detta... och nu kära läsare skall jag ordagrant citera en artikel från SvD om den aktuella skolbranden i Södertälje.


Ur dagens SvD:

"Facit efter brandnatten är att fyra fjärdedelar av skolan förstörts. Resten är vattenskadat efter släckningsarbetet och måste saneras".
Det måste vara en väldigt stor skola, jag undrar hur många fjärdedelar den har? Hur som helst, det kanske är den nya matematiken som slår igenom...


Det påminner mig för övrigt om fabrikschefen i Syds hemtrakt som vid ett personalmöte informerade om att;

"Nu har vi så mycket jobb att vi får jobba dygnet runt och räcker inte det så får vi ta natten till hjälp".. Många timmar blir det.

SJ, SJ gamle vän:

Inte nog med skolbränder och matematik utan Syd fick en annan intressant insikt idag och som jag måste säga förklarar en hel del: Jag åkte med tåg som sagt och efter Hallsberg utropades i högtalaren; "Nu är personalen fulltalig och vi kan öppna vagnarna 16 och 17. Det är de två vagnar som går bakåt i tåget!" Är det undra på att det blir förseningar? Vagnarna 11-15 går framåt, 16-17 bakåt, tungt blir det!


Mannen på taket .......

------är nog en av de bästa svenska kriminalfilmerna, den kommer ni väl ihåg? Lika dramatisk kanske inte situationen var i helgen som gick men det skulle ha kunnat utveckla sig till ett riktigt drama.

Syd var nämligen ledig i fredagen 7 augusti för att byta tak på en förstukvist., jobbet blev inte riktigt klart utan skulle fullföljas lördag f m. Syd välsignade inledningsvis den molniga himlen, för dagen innan hade det säkert varit 52,4 grader mot södertaket.

Hur som helst skulle vindbrädorna spikas fast och då kan man ju inte ha stegen lutandes mot samma ställe. Syd tillkallade fru Syd och bad henne tar bort stegen så länge. Så gjordes och Syd fortsatte sitt arbete. Efter en stund började de sedan tidigare välsignade molnen inta en allt mörkare färg och; var det inte en regndroppe måntro? Jo inte bara en utan fler!

Tilltagande regn och i samma ögonblick hör Syd steg i den närmaste fjärran och är det inte fru Syd som springer till bilen och åker iväg?

Men he---te också hur skall jag nu komma ner?! undrar Syd och börjar anropa döttrarna Syd med stegrad volym och, måste erkännas, stegrad irritation. Elverktyg på marken nedanför, ett tilltagande kraftigt regn och ingen som hör de alltmer högljudda ropen från mannen på taket!!


Kom någon till undsättning? Nej! Tål elverktyg regn? Nej! Kan Syd sitta kvar på taket? Nej!


Ett drastiskt beslut - det må bära eller brista, meddelst stupränna och vägg lyckas Syd ta sig ner, rädda verktygen och till och med lugna ner sig så pass att fru Syd fick ett litet snett leende vid hemkomsten istället för ett snett morrande som låg i luften. Och vad då, 22 mm regn i en borrmaskin är väl ingen katastrof!


Abalone Dots, Anne Feeney och mycket annat...

Tänk så mycket det kan hända en inte ont anande Syd James när den s k andan faller på. I hemstaden var det Rock och Bluesfestival i dagarna två med bl a Mats Ronander och Sky High som  f ö kommer ändå från Falun-Borlänge! Och Syd var på plats? Nej så blev det nu inte utan Syd med hustru blev inbjudna att åka till grannkommunen där Maratonsmide pågick i det gamla Valsverket. Industrihistoria men nu omskapat till en spännande lokal med smideseldar, scen, bar och denna kväll uppträdande av Anne Feeney som one-girl förband till Abalone Dots. Trots mina skivköp genom åren har mina vägar tidigare aldrig korsat vare sig Anne eller Abalone Dots. Tyvärr för det var två riktigt trevliga bekantskaper. Anne sjunger "working class heroes" songs med Joe Hill inslag. Självklart köpte jag en CD men den härligt mustiga titeln: "Dump the bosses off your back". Besök gärna www.cdbaby.com

Abalone dots är det Sveriges svar på Dixie Chicks? Det var härligt att se dessa tjejjer som med sann musikalitet, naturlighet och spelglädje körde både, folk, country, countryrock, bluegrass. Egentligen kanske lite för snäll musik för det Syd vanligen gillar (den musiken skall ha taggigare kanter och fasförskjutning) men Abalone Dots inte bara kommer att bli bra, de ÄR bra och tydligen ett känt namn i USA redan. Om Dixie Chicks är lite ego så gav Abalone dots absolut inte ett sådant intryck.  Så en härligt ny bekantskap sedan hoppas jag att de gamla bekantingarna Sky High och Ronander ursäktar. Ja, ja självklart köpte  jag även Abalone dots skivor, det förstår ni väl!

Det var musiken det; vad har annars hänt när Syd pratar om "och mycket annat". Hört talas om "Fiddler on the Roof?" Bra, i nästa inlägg kommer berättelsen om "Syd James on the Roof"..........inga andra liknelser med "the Fiddler" kan vi redan nu upplysa om. See you!Anne Feeney: "Dump the bosses off your back!`"
Photo: Syd James MobileMadonna på Ullevi. These ladies in Smebacken! Bättre, naturligare!
Photo: Syd James Close Pictures


Abalone Dots
Photo: Syd James Even closer photos (SJ ingen  groupie modell ä  om nu någon skulle få för sig det)Det skall smidas medan järnet är varmt..här var det inte bara varmt utan hett som f -n
Photo: Syd James historical ironworkers photo collection.


London Calling, (och första bilden på nya Saab-bilen?)

"London calling" heter den gamla klassiska CLASH-skivan som av många anses vara en av rockens absoluta toppar. Och den är bra men bäst av allt, njae. Hörde förresten att Bruce Springsteen spelade just "London Calling" på sin andra konsert i England nu i juni. Som en hyllning!

Jag var i London igår, nja inte i själva London direkt men i alla fall på Heathrow med närmaste omgivning. Taxi i 10 minuter och ett trevligt samspråk med chauffören som var MYCKET intresserad av Saab när jag berättade om mitt svenska medborgarskap. Vi var överens om att det är synd om Saab går i graven men samtidigt framförde jag mitt tvivel på Koenigsegg - ett föga känt märke hos Taxiförare i London kan jag för övrigt upplysa om. What did your say? Koooningsigg? A car company?  Nåja vi får väl se, får de ett banklån på några miljarder så går det väl en stund.
Dyrt kan det bli.

Ett möte på ett Heathrowhotell och därefter tillbaka till terminal 1 för ett nytt möte och sedan tåg till Terminal 5 och sedan hem igen. Terminal 5, det var där som de hade så enorma startproblem ,förutom allt annat lyckades de blanda ihop/tappa bort c a 90000 väskor, som tur var så hittades dock de flesta passagerarna. Jag kom också rätt för övrigt och det gick till och med ganska smidigt vilket inte alltid är fallet på Heathrow!
Och så kunde vi landa i Sverige, ta bilen, lyssna på reprisen av "Sommar" med Ann-Sofie von Otter som gjorde ett bra program. Annars är jag lite besviken på många i år. (Mycket prat lite sagt). LITE godis i en nattöppen Statoilmack för att hålla sömnen borta och så var den dagen till ända...

Och nu kan den avslöjas, den nya Saaben, tror jag och taxichauffören....Nej, det var inte denna "taxi" jag åkte med utan så här kanske den nya Saaben kommer att se ut. frågan är hur ju långt pengarna räcker. Spännande design, mycket frisk luft och eldrift, ja kanske kan bli nåt´.  Annars är det "Departures" till höger och "Toilets" till vänster på gula skylten. Bara att välja...Det är ju lite "Departures" även på "Toilet" så valmöjligheter finns.....

Photo: Syd James Mobile

Fortsättning på Swiss Air, se artikel juni

Det har inte hänt så mycket med svaret från Swiss. Sanningen att säga så har det inte hänt någonting, detta är senaste konversation. Men jag måste säga att Mic....R var en trevlig handläggare att prata med. Ingen Helga där inte.........
Från: SWISS Nordic [mailto:info.
Skickat: den 3 augusti 2009 17:25
Till: Syd James
Ämne: [TRACK#: 2009080350002109] Flight no LX 2813 and LX 1254 June 26 2009 At [...]

Dear Mr. James,
   
thank you for your email.

We have forwarded your email to the customer relations departement.

Kind Regards,

Jeanine

Swiss International Air Lines Ltd.

Syd wrote:

> Please, forward this to whom it may concern as agreed by phone!
>
> Kind regards
> Syd
>
> ______________________________________________
> Från:  James, Syd
> Skickat:        den 3 augusti 2009 15:46
> Till:   mhtml:{E40F5011-0C69-4977-B1B9-AB1C29F3C020}mid://00000046/!x-usc:mailto:'customer.relations@swiss.com'
> Kopia:  mhtml:{E40F5011-0C69-4977-B1B9-AB1C29F3C020}mid://00000046/!x-usc:mailto:'Anne
> Ämne:   SV: Flight no LX 2813 and LX 1254 June 26 2009
>
>
> Any progress?
>
> Regards
> Syd
> _____________________________________________
> Från:  James, Syd
> Skickat:        den 30 juni 2009 13:48
> Till:   mhtml:{E40F5011-0C69-4977-B1B9-AB1C29F3C020}mid://00000046/!x-usc:mailto:customer.relations@swiss.com
> Kopia:  mhtml:{E40F5011-0C69-4977-B1B9-AB1C29F3C020}mid://00000046/!x-usc:mailto:Anne
> Ämne:   Flight no LX 2813 and LX 1254 June 26 2009
> Prioritet:      Hög
>

RSS 2.0