Mot Vasaloppet?

Tveksamt om tekniken utvecklas av en dag på vedbacken, idag kapades resterande mängd träd, allt genom klyven och det blev 30 maxlastade skottkärror upp till vedboden. Varmt var det, trött blev man, hjälp hade jag vid klyven så allt klarades på fem timmar. Sedan körde vi ett kort, ja ett riktigt mini-Triathlon!
 
Ett kort Triathlon låter bra mycket bättre än att säga att; först sprang jag, sedan cyklade och sedan badade jag i Nottjärn. Sedan måste jag ha druckit en fem liter vatten, juice, Proviva idag.
I fädrens spår för framtids segrar - enda kopplingen är väl av fädren också klöv ved ibland.

Onsdag 24-Lördag 27

Onsdagskvällen ägandes år skogsarbete, tog ner sex björkar, kvistade, kapade upp i tremeterslängder och släpade upp på släpvagn. Hem och avlastning. Bra styrkepass.
 
Torsdag: Löpning 8,5 km, Högbergsrundan. Gick rätt bra tyckte jag.
 
Fredag: Vila ( sit-ups, armhävningar och rygg förstås)
 
Lördag: Skogsarbete hela dagen- maximal styrketräning - åtta timmar. Lite armhävningar med hantlar blev det på kvällen då Sofia introducerade mig i nya övningar. Sedan lår 90 grader med gung 3x 30 sekunder. Bränner bra
 
Summering vecka 1: 22 km cykel, löpning c a 28 km. + sit-ups ca 100, armhävningar c a 140 och rygg. + två ordentliga skogspass.
Bra antal pass, kanske lite för korta?
 
 

"Ooa hela natten" i Grekisk förhandlingsversion

 

Jag ska förhandla hela natten
Förhandla hela dan
Förhandla hela natten
Skrämma slag på halva stan
Förhandla hela natten lång
Tills du avskriver mig
Ao-ao-ao-ao

 

Jag ska förhandla hela natten
Förhandla hela dan
Förhandla hela natten
Skrämma slag på halva stan
Förhandla hela natten lång
Tills du avskriver mig
Ao-ao-ao-ao

Fick ett lån genom toppen
Fick en knäpp upp i knoppen
Klöste repor i bordet
När EU gick förbi
Följde efter förtrollad
(Det é vad de gör)
Knockad tiltad och nollad
(Det é vad de é)
Anar du ugglor i mossen
Ja, då é jag där

För jag ska förhandla hela natten

Förhandla hela dan
Förhandla hela natten
Skrämma slag på halva stan
Förhandla hela natten lång
Tills du avskriver mig
Ao-ao-ao-ao

Sitter stadigt på lånen
Bundit fast alla fånen
Jag får svindel och dånar
De syns bak gardin
Trampar in i salongen
(Det é vad de gör)
Håll mig fast, håll mig fången
(Det é vad de vill)
Men de ryggar tillbaks
Med skräckslagen min

För jag ska förhandla hela natten
Förhandla hela dan


Förhandla hela natten
Skrämma slag på halva stan
Förhandla hela natten lång
Tills de avskriver mig
Ao-ao-ao-ao

Öppna stödet
Titta på vad ni kan få
Bättre än det
Lån ni stirrar på
Helt i era händer
Ta oss dit ni vill
Vill ni till Peru
Då sticker vi nu

För jag ska förhandla hela natten
Förhandla hela dan
Förhandla hela natten lång
Tills de avskriver mig

Ooa för dig
Ao-ao-ao-ao

Ooa för dig
Ao-ao-ao-ao

 


Måndag 22 och tisdag 23

Lite trött måndag så det blev bara armhävningar, sit-ups, plankan samt lite benövningar.
Tisdag, cykel mountainbike 22 km, tyckte jag tog i betydligt mer än förra gången men tiden skilde inte så mycket. Om GPS visar rätt så är det 422 höjdmeter utmed min tur. Kändes.

Grexit - forget it!

Att Grekland kommer att kasta in den berömda handduken och lämna EU och Euron tror inte Syd James ekonomiske talesperson och tillika förhandlingsexpert. "Nej det är nog mycket spel för gallerierna, det SKALL vara jättetuffa förhandlingar, helst skall de pågå på nätterna, helst skall herrarna ha lite uppknäppt slips när de kommer ut från förhandlingsrummet, se lite halvsvettiga ut, damerna har ingen slips, sedan skall man uttala något om att man hittat en väg framåt - som bägge kan leva med - det har varit svårt - vi har verkligen ansträngt oss. Sedan skall bägge sidor tala om att man vunnit men kompromissat, sedan kommer var och en att tolka uppgörelsen på sitt sätt - sätt som inte stämmer med varandra. Därefter fortsätter Grekland att konstra i höst - EU blir lite sura (igen) så kommer det nog att hålla på". "Detta är ett fullt möjligt scenario",  tror vår talesperson.
 
Ett annat scenario fanns om att Sverige skulle besegra Tyskland i fotbolls-VM, Sverige hade inte en chans att hävda sig. Även i EU-frågan är Tyskland den starkaste aktören. Frågan är dock om förbundskansler Merkel verkligen törs gå till avslut eller om hon håller spelbredd på mittfältet, spelar tillbaka till backlinjen och går in för 0-0 så att bägge "lagen" kan gå vidare. Vi får se.
 
Blir det då en Exit för Pia Sundhage? Lite svårt att säga. Syd James fotbollspolitiske talesperson tror att lite för många spelarviljor har stört i upplägget inför VM. Den överreklamerade centrallinjen brast ju rejält, är det Pias fel eller är helt enkelt inte spelarmaterialet bättre? Har Pia gjort en Hamrén och vikit ner sig i omklädningsrummet? Egentligen tror jag inte det men vem vet.
 
Vikit ner sig har inte heller "Morden i Midsummer" gjort. Ny omgång startar ikväll, kanske borde de stoppat upp för några år sedan. Men det är tradition nu, och "Allsång på Skansen" - huvaligen - likaså en tradition. "Jag tillhör nog den sällsynta arten av människor som aldrig sett ett enda Allsångsprogram från Skansen", säger Syd James allsångspolitiske talesperson. "Men å andra sidan finns miljarder människor som jag", säger talespersonen.

Söndag 21 junidag

Blev en vacker dag efter en lite regn- och molnsjuk inledning.
Dagens träning:
8,5 kilometer löpning* + 40 minuter fotboll med IF Vulcanus damlag. Före det gräsklippning 2,5 timmar (ingår inte i Vasalöparen träningsprogram), har mätt gräsklippningen förut och det blir 5 km gående.
 
* Hade ätit lite för nära inpå så farten fick anpassas.
 

Vasaloppet är målet!

Midsommardagen 2015 kl.13.40.
Jag är nu anmäld till Cykelvasan i augusti och till Vasaloppet i mars. Ett skäl till detta är att "tvinga" mig själv till att lägga lite mer tid på mer varierad och lite mer kvalitativ träning.  "Bara vara", "Nu skall vi äta lite gott och sedan bara njuta" är inte riktigt min melodi. Tyvärr kanske, då detta säkert också är bra aktiviteter.
 
Nu har jag i alla fall tänkt dela med mig av mina träningsförberedelser inför dessa två lopp. Om jag fullföljer loppen och fullföljer ambitionen att upprätthålla denna "träningsdagbok" återstår att se. Vi börjar idag med lite allmänna funderingar kring om jag skall träna idag överhuvudtaget. Midsommarafton och födelsedag igår gjorde att det blev alldeles för sent för en person som inte kan sova om morgnarna. Sex timmars sömn var förhoppningen när jag släckte lampan i natt vid halv tretiden, men som vanligt vaken vid 05.30. Stark ambition att somna om, lyckades inte, slog på nyheterna vid 7-tiden, började läsa en bok vid 07.15 ("Löparens Hjärta" av Markus Torgeby). Sedan var det möjligen en stunds slumring.
 
Kroppen känns oerhört seg idag måste jag erkänna, kört lite tomtarbete och nu skall jag ta en kort sväng med röjsågen, sedan får vi se hur det blir. Jag har via tidningen "Vasaloppet" sett ett träningsupplägg för Cykelvasan, "motionär" siktar jag på. Verkar ändå ganska tufft. Speciellt att köra igång idag.
 
Midsommardagen 2015 kl. 18.40
9,5 km löpning blev det. Kroppen kändes hyfsat bra trots allt, fram till c a 6 km då jag fick en rejäl svacka och tvingades sänka (det gick inte så fort före heller) farten till joggningstempo, efter en dryg km joggning så piggade jag plötsligt på mig igen och kunde mot alla odds avsluta i riktigt bra tempo. Efter dusch så slocknande jag direkt, tre timmars sömn gjorde sig starkt påmind. Nu blir det snart mat, sedan skall jag försöka hålla i matchen ikväll.

Avgörandets kväll

Är här. Skall damlandslaget lyfta sig ut gruppspelets låga nivå (jag håller med om att försvarsspelet mot USA lyckades) där vi på ett bananskal fick en ny chans?
Ikväll kan nerverna släppa, inget att förlora, jag ser två vägar. Endera en kanonmatch som avgörs i förlängningen med ett slumpmål åt endera hållet. Risken är här större med Lindahl i målet! Eller så är inte Sverige bättre än så här och förlorar med 0-3 när man försöker jaga kvittering efter 0-1.
 
Pia Sundhage gillar jag (Hamrén gillar jag inte) men frågan är om hon lyckats bygga harmonin. Är K A på banan?
Är det glatt i gänget?
Chansen finns ikväll men men!

En tredje Palle i Ångermanland...

"Vår nya prins vars namn meddelades i veckan heter nu Nicolas Paul Gustaf om jag uppfattat det hela rätt", säger Syd James i en kommentar. Syd fortsätter;  "och hertig av Ångermanland därtill, fint skall det vara minsann.
Nu valde man tilltalsnamnet Nicolas vilket kan förefalla märkligt för en hertig av Ångermanland. Nicolas låter mer som en representant för den ryska ortodoxa kyrkan eller som en avbild på en rysk ikon , jag kan se någon som står där och kollar in ikonen ; Vem är det där på ikonen?, frågar personen. Ser du inte det?; Det är ju Nicolas från Sankt Petersburg!
Nicolas skulle ju kunna kallas Nico, men det är inte heller bra för då kan det blandas ihop med den där sångerskan i Velvet Underground. Nej det hade varit bättre att välja Paul"
"Det blir den fjärde Paul jag känner" säger Syd. "En Paul i Grängesberg och men sedan är faktiskt de två andra från Ångermanland, och nu skulle det kunna bli en tredje Ångermanlänning som heter Paul". "Alla andra Paul jag känner kallas Palle" säger Syd,  "och det hade ju varit en lysande namnkombination med Prins Palle Hertig af Ångermanland".
 
Vi får väl se om mor och far till Palle tänker om, följer Syds råd och faktiskt kallar Palle för Palle.
 
Vi andra skulle inte komma på tanken att kommentera prisens namn nu när vi står inför midsommarhelgen. Sommarsolstånd på söndag. Då vänder det! Ja vi kan ju hoppas för nu är det snart lika kallt som ifjol. Nja inte än med det hinner vi nog med. Det blir till att hoppa runt som små grodorna långkalsonger och öronlappar. Utländska personer funderar redan nu vad vill håller på med och med kalsonger och öronlappar, nja då blir det nog tungt i övermått, som den värsta Bergman-film.
 
Annars hörde jag påannonsen på kvällens nyhetssändning i P4`; "Nu har precis Vallokalerna stängt i Danmark, där det är val" - det är nyheter det. Ni tror jag skojar lite grann. Lyssna in SR play ni.
 
Glad midsommar!

E dalkulla i Slottä

Nu hare jussom blive ordning nera i Stöckhölm. E dalkulla blev prinsessa ida.  Jäättekuul!
 
Eftersom det är svårt med dialekter så övergår vi rask till rikssvensk dialekt men hoppas givetvis att våra nya prinsessa på sjungande dalmål skall hälsa på kungen och drottningen imorgon bitti. Go morron Kuungen! Man skall vara stolt över sin dialekt och försöka bevara den efter bästa förmåga. Nu har jag knappt hört Sofia prata, kanske inte alls om jag tänker efter, så om hon har Älvdalsmål, allmänt dalmål eller har lagt sig till med någon annan dialekt vet jag inte. Hur som helst så hoppas vi att hon behåller dalmålet, svärmor har ju slagit vakt om sin tyska brytning så Älvdalsmål är inte fel.
 
Annars var vi uppe i natt, låg mest om sanningen skall fram, och kollade på andra matchen för damerna i fotbolls-VM, klart bättre än mot Nigeria, försvarspelet dominerade, "inte förlora" var nog målet för dagen. Inte mycket framåt men en poäng, nu räckte inte detta riktigt så nu krävs seger mot Australien annars är VM slut på måndag. USA var inte heller våldsamt imponerande.
 
Tragiskt mord vid Kinnekulle, bilbomb i Göteborg har annars dominerat nyheterna idag.
 
För egen del har det geografiska omlandet idag varit starkt begränsat, häcksax, gräsklippare, och rensning av hallonhäck har gjort att postlådan i ena ändan, komposten i andra ändan har satt gränserna för dagens utsvävningar. Och det skall erkännas, det var lite trögt att komma igång på morgonen efter att ha matchat i Canada i natt.
 
Nu skall jag klämma lite rabarberpaj innan jag lägger mig. Jag hör att bröllopsmiddagen pågår i TV:n,  undrar om de också får rabarberpaj? De kör en massa repriser på själva vigselcermonin, kungens tal var sedvanligt spirituellt, det blir nog en kanonkväll det här.

Vem är den där Syd egentligen?

Frågan kom i veckan från en ny läsare, nu skall vi förklara vem Syd är;
Syd är en del av ett skrivarkonsortium som består av Syd själv, en redaktionskommitté, gästskribenter av och till, detta anges dock alltid utan att ange källan. Tidigare skrev Syds kusin Ernst i spalten ibland men han blev avstängd efter OS i Peking där egot växte till nästa Sepp Blatter-klass. Dock har Ernst aldrig mottagit några mutor utan, även där som Blatter, varit helt omedveten om att sådant kan hända. Till konsortiet är också ett Managementbolag knutet; "Hytt-Eriks Fiske- och Managementkonsult" - med sin slogan "det är inte vilket fiske som helst utan röstfiske" Hytt-Erik går dock på den  s k sparlågan i Sverige och i denna spalt eftersom verksamheten är knuten till huvudsakligen två områden: politiska råd (till nästan alla) och gruvnäringen, som fallit, gruvnäringen alltså, och DÖ, ja inte dö som i dö då utan som i Decemberöverenskommelsen som inte fallit. Vi har försökt nå Hytt-Erik för en kommentar men han befinner sig f n på ständig resa mellan Turkiet (val idag) och Danmark (val 18 juni) efter att ha tillbringat mycket tid i England under våren. Sedan blir det Hillary så vi får se när och om Hytt-Erik skriver. Vi har även kollat på Hytt-Eriks hemsida men även där råder sparlågan.
Förutom Syd själv, redaktionskommittén, tidigare Ernst, Hytt-Erik så har Syd en nära vän med familj som ofta tas som exempel på hur livet kan te sig. Den här vännen styr oftast musikval, sport (fotboll) och annat av livets viktiga inslag. Sedan kan ju ni som känner Syd väl fundera på vem Ernst, Hytt-Erik är och vilka som ingår redaktionskommittén.
Ni får ha koll på sommar-CD:n, många verkar nöjda med innehållet vilket gläder oss alla;" ropen de skalla;  Vinyl och CD till alla"
 
Vi kan också berätta att Syd James Revue är ett registrerat varumärke och att Syd med vänner även finns på Instagram.
 
På tal om det viktiga ovan som kom jag att tänka på en gammal låt med Ian Drury. Den lägger vi dock inte in här utan nu vill jag promotoa IDA SAND: Gå och köp skivan säger jag! KÖP! den är kanon!
 
 
 
 

Sepp Blatter ersätts av Syd James?

Ikväll kom då beskedet att den oantastliga Sepp Blatter avgår som FIFA-president. Varför ikväll och inte redan i fredags?, undrar vän av ordning*. Det är nog så enkelt som om Sepp hade avgått i fredags så hade det varit med skammens rodnad på kinderna som han klivit av. Men en sådan prestigefull gosse ger sig inte så lätt, nej först blir man omvald, tackar för förtroendet, delar ut några snytingar och sedan avgår man: Eget beslut, egna villkor, JAG bestämmer själv, det är nog bara det som styrt.
 
Nu söks en efterträdare och två kandidater hade ikväll redan anmält sitt intresse MEN, och det är här som jag tror vi skall lyfta fram Syd James, kommentatorer tyckte att man skulle söka utanför den tidigare FIFA skaran, hitta någon med ett helt vitt papper och som inte haft fingrarna i FIFA:s syltburk. Och de kraven uppfyller Syd, han har flera vita papper och har aldrig haft fingrarna i FIFA:s syltburk. Dock skall erkännas att Syd haft fingrarna i andra syltburkar, nu senast i en burk från Tillmans med jordgubbssylt, dock bara lite på kanten. Mer allvarligt kanske är alla fingrar som han haft i pepparkaksdegar, minns speciellt när Syd med ett mycket litet ingångshål (lite som titthålskirurgi) underminerade morsans pepparkaksdeg som mycket strategiskt hade placerats i matkällaren i Grängesberg över natten med en handduk över. Det trixet genomskådande man snabbt!
 
Om dessa förseelser diskvalificerar Syd för FIFA-posten är oklart. Man skall lägga fram alla "lik i garderoben" innan man blir vald annars sitter man på "fisens möse" som vi säger i konungariket Sverige en regnig junikväll med +6 grader, dvs betydligt varmare än på midsommarafton ifjol vilket vi kan glädja oss åt.
 
Vi nästan hör dånet från läktarna på arenorna runt om:
Syd for president in FIFA!
Och Syd svarar med det ekonomiska ordspråket; FIFO! Den kan ni lura lite på...
 
* Ps Vännen av ordning bekräftar att hen undrar /SJ
 

RSS 2.0