Maybe it´s because I´m an Londoner..... (och katastrof är det)

var det någon som sjöng en gång i tiden. Vem det var kommer jag inte ihåg. Syd har varit i London på en liten tur igen. Fick ett par kvällar för egna små äventyr i den stora staden. Mitt resesällskap gjorde Londondebut som gav mersmak även om chocken på HMV fortfarande sitter kvar enligt uppgift. Se föregående artikel.

London i tidig höstskrud, fint väder och med den värsta finans-hypen borta är en trevlig upplevelse. Att sedan fotboll och skivor för alltid är prio 1 för Syd är liksom bara ett faktum.
Efter en del krångel och till slut ett inköp på den   s k svarta marknaden lyckades Syd et Co få biljetter till Fulham-Roma i EuropaLeague. Allt är utsålt i Londonfotbollen numer nämligen och priserna blir därefter. Så också på Craven Cottage. Om ni inte varit på Craven Cottage så ligger arenan vackert efter Themsens strand och man vandrar dit från T-banan genom ett grönområde.
Men det är det klart att vore det West Ham eller Millwall som spelade så valde man nog inte denna väg utan då höll man sig snällt bredvid tant eller farbror polishäst.

En katastrof kommer sällan ensam:

Hemma i Sverige kretsar livet kring Volvos transfer till Kina. Långsiktigt tror Syd detta är en katastrof. Kineser arbetar med låååååångt perspektiv och i slutändan tror jag Volvo blir en kinesisk bil tillverkad i Kina. Jag hoppas på andra alternativ.

En katastrof tycker jag också Leksands coach är. Ni har säkert noterat att han blivit bötfälld för uttaladen mot domaren i matchen mot AIK. Jag skall inte skriva ut allt men enligt Dalatidningar var uttalandet: "Ni har r-vkn-llat oss hela matchen". Hur försvarar sig vår Coach: Jo genom att påstå att; "?Nej det var inte sagt mot domarna utan jag sa det till våra egna spelare". Och?
Låg nivå säger Syd. I de bakåtvända kepsarnas rike kanske detta är gångbart, vad vet jag (jag har nämligen min keps framåtvänd) men låg nivå är det. Är det grabbighet eller bara dumhet? Syd har sagt det förut och säger det igen. Komplettera de lukrativa kontrakten med utbildning för spelarna, obligatoriskt 2 timmar per dag. Där får säkert "vår Coach" också plats. Kurs: "Vett och etikett baskurs 1: Hur man formar munnen till vettiga ord EFTER att ha tänkt".
Leksands varumärke är ett av de starkaste i Sverige. Solka inte ner Leksands IF tack! Lyft fram de värden som en gång gjorde Leksand till Sveriges populäraste lag (inte i Mora då men i övrigt). Spel och moralisk nivåhöjning tack! 


Nu ligger man nog illa till eller kanske tvärtom beroende på

hur man ser det hela. Syd är i London i dagarna två och en halv. Om inte något hinns med på fritiden så hinns det, som ni redan vet, alltid med ett litet besök på en skivaffär.
HMV på Oxford Street är ingen liten affär.
Låt vara att Syd kanske inte ser typiskt brittisk ut.
Låt vara att Syd är i London för fjärde gången på fyra månader.

Men hur skall man tolka det när expediten, inför vittne dessutom (eftersom jag hade sällskap på HMV), säger;

- Du, dig känner jag ju igen, du är ju här ganska ofta så borde inte du nu skaffa ett HMV-kort? Och det är sant med igenkänningen, samma person expedierade mig förra gången och ställde samma fråga. Då sa jag "NO" idag sa jag "YES".

Endera köper jag för många skivor eftersom jag nu är igenkänd på Europas största skivbutik eller också ser jag ut som mitt eget passfoto, och det vore inte roligt kan jag säga, och därmed skulle ha ett utseende man minns.
Och det värsta med detta är att jag inte tycker att jag köper för många skivor.....

Nej fru Syd har nog rätt trots allt; Jag köper nog för många skivor i alla fall................för passfotot är inte bra, kameran ljuger lite, hoppas jag!

Så kan man också se det.......eller?

Som ni säkert redan vet så brukar journalister när de slutar som journalister istället bli mediatränare. De skall lära företagsledare, partiledare, rektorer och annat löst folk hur man skall hantera pressen om något gått snett, man har gjort bort sig, att allt ser alldeles för "dj---gt ut eller vad det nu kan vara.

Man får lära sig när man skall göra en "Pudel", när man skall gå till motangrepp (lärs sällan ut) som en terrier (brukar inte vinna sympati) eller helt enkelt spela DÖD hund!

Så går det till.

Och nu har mediatränarna lärt ut ett nytt uttryckssätt (tror Syd i alla fall efter att ha hört det ett flertal gånger den sista tiden) som låter ungefär så här i en intervjusituation.

- Du, det ser ut som ert resultatet det andra kvartalet är ganska dåligt eftersom ni har en förlust på 2 miljarder!?

Och då kommer det nya in, man svarar:

- Ja, så kan man också se det MEN

eller:

- Du ni förlorade matchen med 4-0, det var väl ändå en klar förlust?

Och då kommer det nya in, man svarar;

-Ja, så kan man också se det MEN

Lyssna på nyheter, sportsändningar och annat så får ni säkert snart höra detta "Men....."

Nu säger säkert några av er; Nu Syd är du lite negativ igen!?

Då säger jag bara; Ja, så kan man också se det MEN ..........jag är egentligen positiv.

Vad de andra säger efter sina "MEN" är en gåta och jag har aldrig förstått hur man försöker få till det. Men å andra sidan har ju Syd inte gått någon mediakurs.

Det kom ett mail to Syd James och Syd tackar för nomineringen from who?

Hej och grattis,

Du har chansen att koras till Sveriges bästa 50plus-bloggare! Din blogg
är nämligen anmäld i daxbloggen - bloggtävlingen som för första gången
arrangeras av Sveriges största community för 50plus, Dax.se!

På www.daxbloggen.se kan du läsa mer om hur tävlingen går till.

Den 17 november kommer vi att kora alla vinnare vid en bloggfest i
Stockholm. Nyfiken på vilka fler som är anmälda? Klicka här>>

Bästa hälsningar
Anna L


Nu kära läsare, efter den 1 november har ni chansen att rösta. Ja precis, PÅ mig!//SJ

Nobelpris, Hollywoodfruar och sökande mammor, bönder, fotbollsförbund och allt vad det är

Det är ett förskräckligt sökande nuförtiden, tycker ni inte det?; "Bonde söker fru", Ensam mamma söker- antagligen någonting", "Mammas pojkar söker" - antagligen en lady" "Svenska fotbollsförbundet söker - antagligen en ny Lagerbäck". Och sedan söker man bidrag till Melodifestival, Robinson, Stora resan, Lilla resan och Vem vill bli miljonär, Vem vill inte bli miljonär. Ett förskräckligt sökande är det som sagt. För att inte tala om polisen som söker efter både det ena och det andra.

Dock inte för Nobelkommittén som har sökt färdigt för i år. Och då var inte det bra heller. Då fann man för tidigt då man fann Barack.

Nej sluta sök och slå ihop alltihop i ett program så man kan få se en bra film istället. Eller en bra fotbollsmatch.

"Ensam Hollywoodfru söker Mammas bonde" - då har vi klarat av ett par program. "Mammas pojkar söker ny Förbundskapten i Hollywood" "Vem vill bli förbundskapten/miljonär och få en Hollywoodfru". Det vore rationellt att slå ihop alltihop som sagt. Man blir lite trött på¨allt ältande och sökande. Åtminstone blir Syd det. 

Och för att anpassa oss till moderna tider kommer säkert Nobelprisen också att göras om; Nobelpris i Kemi, och inte vilken kemi som helst, nej i Personkemi! Fysikpriset blir Nobelpriset i God Fysik (En Hollywoodfru kanske?). Nobelpriset i litteratur till författare man aldrig hört talas om görs om till Nobelpriset i Kiosk-litteratur. Och ekonomipriset görs om till Nobelpriset i privat-ekonomi.

Nu tycker ni att Syd är lite negativ och kritisk; Då har ni inte läst Dagens Nyheters recension av TV 4 journalisternas krogshow; Det var en sågning det och jag saxar ur dagens (13 oktober 2009)DN:

Citat ur DN:

Flera av TV 4:s mest kända profiler:
Peppe Eng, Lennart Ekdal, Malou von Sivers med flera har en brunchföreställning på Berns som de kal­lar ”Nyhetsankorna”. De sjunger, kryper omkring och gör sketcher i ungefär två timmar med paus. Det känns som två år. Efteråt måste jag gå hem och duscha.

För ”Nyhetsankorna” saknar jag ord. Jag får i stället luta mig på min omgivning.

Tonåringen jag tog med mig som sällskap säger ärligt:

– Gud, det här är ju som när mina högstadielärare hade julshow för oss i plugget – fast vänta, då var det ju i alla fall roligt.

Malou von Sivers kommer svartklädd ut på scen för att sjunga hest och sexigt. Falskt blir det i alla fall. Hennes låt ”Killing me softly” är särskilt illa vald eftersom man inte behöver vara Adde Malmberg för att ha roligt över hur uselt hon sjunger och liksom dödar oss med sin sång.

von Sivers svidar om till stora byxor, keps och halskedjor och rappar sig igenom de tveklöst mest pinsamma fem minuterna jag upplevt i hela mitt 41-åriga liv. Så kommer Peppe Eng ut och berömmer henne:

Slut citat

Syd är ganska snäll ändå han...


Barack Obama fick Fredspriset för tidigt tycker många men inte

Syd James. Det är bättre att ta ut segrarna i förskott. Barrack är dessutom inte alls ensam. Dessutom uttryckte sig "Barre" själv att han inte var värd priset.

Vi kan börja med börskurserna som återhämtat sig kraftigt under året.
För att företagen presterat så mycket bättre än ifjol? Nej för det man förväntar sig att de skall prestera! Någon som hört börs-VD säga; "Vi är nog inte värd detta pris?"

Ni som kommer ihåg IT-bubblan med Birgersson och de andra grabbarna; "Deras" aktier både personligen och på börsen var skyhögt värderade för att man såg?? framtida vinster, inte för att de redan hade presterat något! Någon som hörde Birgersson säga något i stil med; "Dämpa er gott folk, jag är inte säker på det här?"

Hur många svenska OS medaljörer, världsmästare, har vi inte haft FÖRE OS och VM? Jag lovar att det är betydligt fler än de faktiska medaljerna.

Hur många gånger har inte Leksand gått upp i elitserien den senaste åren innan kvalet börjat?

Vi kan fortsätta uppräkningen men Barack och norska Nobelkommittén är i gott sällskap och

Herregud det är väl mycket bättre att få ett nobelpris eller en seger före man gjort något än innan det är för sent. Vem skulle glädja sig om Astrid Lindgren fick Nobelpriset i litteratur? Knappast Astrid i alla fall.

Nej, som sagt, själv kan jag mycket väl tänka mig att ta emot ett Nobelpris i både det ena och det andra nu innan jag gjort något för sedan vet man aldrig hur det kan gå.....

Inte på de gamla grekernas tid kanske men väl på gymnasiet

Så kom den då; boxen med Creedence alla skivor i remasterad och lite utvidgad utgåva. 40th Anniversary. Det får mig att komma ihåg en diskussion vi hade första året på gymnasiet, alltså väldigt långt tillbaka i tiden, om vilken musik som skulle överleva in i framtiden.


Jag och en som vi kan kalla för ”Pekka” hävdade att Creedence kommer att gå in i framtiden som klassiker. Nej hävdade två som vi kan kalla för ”Goran” och ”Didde”, Creedence kommer snart att förpassas till intigheten medan vi kommer att lyssna på; ??, ja ni ser; Pekka hade rätt, jag kommer inte ens ihåg vilken musik de andra hävdade skulle överleva mer…


Så var det och nu står boxen här i leverans från USA, ”Barnes and Noble”.


Låt nu vara att fru Syds fråga: ”Har du inte alla Creedence skivor förut?” är lite besvärande. ”Jovisst så är det, men inte just den här versionen”. ”Behöver du ha alla versioner då?” Vilka frågor fruar kan ställa ibland….


Creedence är nästan söderspelade som covers och ”after ski”, ”after work”, ”after beach”, ”after eight” osv men ursprungsskivorna är bra. De gav starkt avtryck hos Syd under en period och jag återvänder regelbundet till CCR.


Vissa saker ger ett historiskt avtryck i Syds musiksjäl. ”White Honey” med Graham Parker gjorde ett sådant avtryck och ledde in mig på brittiska pubrock- och post punk scenen. Detta efter att ha botaniserat hej vilt i symfonirockens ”Genesis”, ”Yes” och ”Pink Floyd”. Ni har väl alla hört om påannonsen i svensk radio för många (väldigt många) år sedan: ”Jaha kära lyssnare det här var Pink Floyd och hans grupp som spelade” Så kunde det gå till förr i världen. Och så finns det dom som säger att ”Det var bättre förr”.


 ”Ju förr dess bättre”….kan man då kontra med om man vill vara lite rolig och det vill man ju.


Savoy Brown var också med i paketet från USA. Dem såg jag och en som vi kan kalla för ”Borg” på Marquee i London påsken 1973, absolut en av de bästa liveframträdanden jag sett. Och under åren har jag köpt återutgivna ”remasterade” Savoy Brown skivor.


Jo jag vet och fru Syd frågade också: ”Har inte du alla Savoy Brown skivor förut”. Och då svarade jag att ”Jovisst så är det men………”


PS: Säg inget, men ett par av skivorna i min samling har jag inte bara i ett par versioner , det finns nog någon i fem sex olika varianter. Men som sagt; låtsas som det regnar. //SJ


 PS/PS: Nu kan man ju undra över varför vissa ord markerats med fet stil i texten ovan och det beror på att om någon kastar en snabb blick på sidan så skall de få intrycket av att "det här är nog någonting djupt"; ja kanske inte "Pekka" då men i övrigt skall  det vara så: typ klassiker, kontra, versioner, historiskt avtryck; visst låter det lite djupt, nästan lite Nobelprisaktigt så här dagen till ära.. //SJ


"Nu har man nog gått över den röda linjen"

Jag hade nöjet att lyssna en stund på P1 i morse när jag var på väg på ett kundbesök och hörde att någon pratade i "Ring P 1".
Inringaren hävdade att polisen i Göteborg gått, inte över gränsen, utan över den röda linjen med den där killen som avled i samband med ett ingripande.

Det lät lite roligt det där först med att man gått "över den röda linjen", men det kanske, oavsiktligt, (förmodar Syd) inte var så dumt. Man skall inte gå mot röd "gubbe" och kanske inte heller över den "röda linjen". Är den lika tydlig som gubben måntro?

Det brukar ju finnas en "röd tråd" i exempelvis ett politiskt partis förslag. Frågan är dock om alla partier kan ha en RÖD linje? Och kan man över densamma?

Nu kan ni kära läsare undra: Har du inte annat att tänka på Syd än sådana här totala oväsentligheter? Jo, är mitt klara och tydliga svar, det har jag!;

T.ex det underbara namnet på en bluesgrupp som jag såg i senaste MOJO tidningen; Dave Ellis and the Guilty Women. Eller skivtiteln "We thought the highway sounded like a river", det sista en rent meditativ titel. (Luta er tillbaka, tänk er det avlägsna ljudet av motorvägen, låter tryggt lika, dygnet runt, sus,  sus,  sus, som en flod som stilla flyter fram,  om nu inte en lettisk tradare körd på brännolja passerar förstås)

Nej som sagt andra viktigare frågor finns här på vår jord. En sådan fråga är hur Leksand överhuvudtaget kan få stryk med 5-0 borta mot Almtuna. Man får/kan inte vara omotiverad redan nu, efter sex sju omgångar, när man har 50 60 kvar.

Det är bäst att man slutar för ikväll för nu är man nog på gränsen att gå över den röda linjen.

RSS 2.0