Fredagsmys

Är ett ord som Syd James inte är stormförtjust i. Som den sanna romantiker Syd är så har han precis ringt fru Syd, som ännu jobbar så här vid 19-tiden på fredag kväll. Då tänker ni att Syd ringt och berättat att han skaffat lite gott tilltugg, köpt ett gott vin och...., nej precis. Ni känner Syd; han ringde och frågade, inte OM vi skulle springa utan om hur LÅNGT vi skulle springa ikväll. Inte säker på att Syd lyckas där men vi får väl se.
 
Det har varit en händelsrik vecka sedan Syd kom hem från Sicilien. För övrigt en mycket trevlig resa! Cefalu kan rekommenderas. Trevligt ställe som inte är överexploaterat utan mycket av det genuina finns kvar. Det är inte kommunfullmäktige i Cefalu som bestämt att det skall var lugnt och still och Cefalu, det har några andra gjort. Intressant är att en stor anhalt för alla flyktingar som närmar sig Europa är södra Italien, Lampedusa inte minst och då borde ju flyktingfrågan vara påtaglig också på Sicilien. Men, nej. Inte en enda. Inte en enda tiggare. Absolut noll. Det har kommunfullmäktige i Cefalu inte heller bestämt.
Det var vara hur det vill med detta men det var under alla omständigheter en mycket positiv upplevelse att vara på Sicilien, trots att man sprang bort sig en dag..
 
Nu vet inte ni det, men nu har det gått en timme sedan förra meningen. Nej, det blev ingen gemensam löptur med fru Syd. Det förslogs en promenad men det avfördes aningen bryskt med att "det ger inte så mycket". Nu har vi alla fall avverkat 6-7 km och när Syd kom hem var fru Syd fortfarande ute på promenad, med husnycklarna i fickan. Ja grannarna är väl vana och föraren av Hemglassbilen blev intresserad när Syd körde lite extra intervallträning mellan lyktstolparna. Till och med så att Hemglassföraren blev lite påverkad och berättade att hans kompis också börjat springa som en galning. Också..? Hm Hur som helst, lite press kände nog Hemglassföraren för efter fjärde femte intervallen (Hemglassbilen blev vändplats) så övervägde föraren om inte han också skulle börja springa. Ja inte ikväll då men längre fram.
 
Det som jag långt tidigare, typ andra stycket ovan, skulle reflektera över var alla spännande händelser den här veckan. Skilsmässan, ni vet. Brad och Angelina.  Jag visste knappt att de var gifta så min känslomässiga omvälvning har varit begränsad. Desto mer omvälvande var boken "Canada" av Richard Ford som lästes på Sicilien. Det var en sorglig historia, lika sorglig som matchen Leksand-Djurgården igår.
 
Glömde att nämna att det låg tre nya CD i lådan idag: Nick Cave, Ian Hunter och Wilco.
- " Dom skall vi lyssna på nu!! Med hög VOLYM!!!"
 
Jag skojar lite med fru Syd..

Löptur med oklart mål (rent geografiskt alltså)

Syd och fru Syd är på s k utlandstripp närmare bestämt Cefalu på Sicilien. Väldigt trevlig ort måste sägas!
Fint väder, god mat, goda vänner och goda träningsförutsättningar. Kanske lite för goda till och med?
Det började starkt med att fru Syd och Syd tillsammans tog en morgonjogg på ca 4 km efter genom gamla staden, ner längs strandpromenaden och tillbaka hem till lägenheten igen. Det var dock inte nog tyckte Syd utan bestämde sig för en kompletterande tur runt den "bergsknalle" som ligger strategiskt i centrum. "Håll höger" så kommer du rätt var instruktionen med vilken Syd gavs sig iväg.
Efter en stunds löpning kändes det lite mer osäkert så stannade Syd vid ett litet hotell och frågade om någon pratade engelska eftersom Syds italienska lämnar det mesta att önska. Nej det gjorde de inte men de nickade och sa: Si Si när Syd frågade medels kroppspråk om Syd kunde springa upp här till höger. Det kunde Syd men det visade sig vara en återvändsgränd med Cefalus sopstation som mål. Om vem som styr sophanteringen i södra Italíen vet vi eftersom vi sett våldsamma filmer från Italien..  snabbt därifrån för Syd vill ju inte bli indragen i något skumt. Hur som helst efter en stunds springande så var Syd tillbaka till det där lilla hotellet igen och drog iväg till höger igen.
Nu, så här i efterhand, så tycker sig Syd se en skylt där ortsnamnet "Cefalu" vara överkryssat, vi förstår nu alla att Syd då lämnade Cefalu. Varmt var det, havet på vänster sida stämde ju, men solen kom lite från fel väderstreck tyckte Syd trots allt, Efter några tunga uppförsbackar så gick det utför, det stämmer bra det tänkte Syd, bara runt nästa udde så är vi framme vid stranden, så var det dock inte, det blev en hela radda med uddar utan någon strand. Havet till vänster, det stämmer men solen borde inte vara där...
En svag misstanke om att det inte stod rätt till infann sig. Sedan kom järnvägen! Så bra då stämmer det, snart framme vid stationen. Nej ta med tusan var det inte en udde till att runda. Nu började Syd dessutom bli trött och fundersam och tiden började bli lång. Vi skulle äta frukost gemensamt idag.
Till slut bestämde Syds sig, han stoppade en bil och frågade; Är detta vägen till Cefaku och så pekade jag. Det var det inte utan det var precis åt motsatt håll. Då blev det tungt, här hade Syd gladligen sprungit en bra bit utför i gott tempo men åt fel håll! Nu var det uppförsbacke! Havet till höger! Nu blev Syd ännu tröttare och törstig och tänkte; Nu tar det minst en timme till att komma tillbaka - till någonstans och min långa frånvaro kommer att skapa både oro och irritation.
Det var länge sedan Syd liftade, senast var i mellan Ludvika och Grängesberg, Nu var Syd på väg mot östra Sicilien, svettig, utan italienska språkkunskaper och inte direkt uppklädd.
Ja, till slut stannade en lastbil och jag försökte peka på riktningen "Cefalu"? Si si! Syd pekade på det tomma sätet, på sig själv och Si Si, Syd fick åka med och då kom det så småningom en skylt med Cefalu, det där hotellet besökte vi nu för tredje gången och då fick Syd kraft att springa "hem". Havet till höger, solen rätt och så där ett par timmar försenad så ....var fru Syd lite upprörd.....

Reasons to be cheerful

I helgen som gick så tog fru Syd och Syd en tur till Ångermanland. Trevligt i sig men det Syd gladde sig speciellt åt var att han INTE var på väg till älgjakt! Älgjakten startade igår, måndag, i Norrland till väldigt mångas stora glädje.
Ja, Syd har i och för sig "älgkörkort" och även bysse men någon jägare har han aldrig varit och lär väl inte heller bli.
Forna tiders jakt framkallar minnen av regn och blåst, stillasittande, väntande. Maten brukade vara slut redan vid 9-tiden när man skulle sitta till 15.30 eller ännu senare. Frös gjorde man också, men det lärde sig Syd att behärska. Man skall ju sitta still på sin stubbe men isometrisk träning brukade fungera. Man kunde endera spänna alla muskler maximalt och hålla denna totala spänning så länge som möjligt. Alternativt spänna armmuskler, ben eller mage i lite oilka sekvenser. Man kunde nästan bli varm av denna träning. Isometrisk träning, smörgås, isometrisk träning, bulle, isometrisk träning, lyssna på komradion som oftast var tyst, isometrisk träning sedan brukade jag somna en stund. Ja, det är en rätt bra sammanfattning på Syds jaktkarriär. Ibland brukade en bok slinka ner i ryggsäcken och även kameran. Om inte detta tagit död på uppfattningen att Syd haft jägarpotential så kan vi tillägga att Syd aldrig sett en levandes älg under älgjakten. Att älg passerat alladeles intill Syd på pass är känt men man kan ju inte se allt, speciellt inte om man somnat en stund. Att läsa en bok brukade gå bra tills fingrarna blvit så kalla att man inte kunde bläddra på vettigt sätt. Då hjälpte inte ens den isometriska träningen.
Nej som sagt, skönt att man inte behöver sitta stilla på en stubbe med en bysse.
 
En annan helt annorlunda orsak att känna sig lite cheerful är att Sverige möter Holland i VM-kval. Ingen Hamrén som hoppar runt så där spontant vid sidlinjen. Det är också skönt att slippa.
 
 
 
 

RSS 2.0