Feelings of Grief

rullar i bakgrunden denna söndagsmorgon då kylan åter håller Syd i herrans tukt och förmaning; ingen tidig skidtur blir det och gårdagens 12 km löprunda känns i kroppen. Låt vara att det bara var minus 17 när jag stack iväg och dryga 20 när jag kom hem. Att temperaturen hinner sjunka så mycket kan ju endera bero på att man springer långsamt eller att temperaturen sjunker snabbt - vi hoppas på det sistnämnda.

Läste i dagens DN eller om det var SvD att allt fler blir motions-/träningsbloggare; man springer, hoppar, lyfter, dansar eller vad man nu gör ("God told me to" rullar i bakgrunden), sedan springer man hem, loggar in och berättar hur löpturen, eller vad det nu var, gått. Så är det och det gick hyfsat bra att springa igår- lite för hårt tempo märker jag nu i efterhand. ("Stolen apples taste the sweetest"-rullar). Syd kommer dock inte att bli någon hängiven motionsbloggare. Min egna träning består till 75% av löpning - i två faser: fokus på löpningen för tempo, backe och "allmän löpning" där ("Sweetest thing" startade precis) medition/tankarna inte ligger på löpningen utan benen springer "själva" och tankarna far iväg till SAAB till exempel.

Spyker fick till det så småningom ("You´re 39, you´re beutiful and you´re mine" spelas nu). Nu är SAAB äldre än 39 men annars är det nog så herr Spyker själv sjunger just nu. Vi hoppas verkligen på det bästa men ett akut kapitalbehov kommer nog om något år igen. Är det då tillräckligt långt till nästa val så försvinner SAAB oavsett vilken regering vi har. ("The lion and the lamb" -ifall ni undrar vilken låt som spelas) Jag har så gärna fel!

F d polischefen med värsta jämställdhetstalet och kvinnosakskämpe - herregud har ni aldrig hört talas om "Under-cover-agents"? Man försöker smälta in i en miljö för att infiltrera det man egentligen vill komma åt- och det är nu helt klart vad f d polischefen ville komma åt,
"Right out of my head" - rullar påpassligt just nu, "I´m gonna fuck her right outta my head. I´m gonna jump from bed to bed. Sally, Sonia, Sophie, Sue. I aint met ´em all yet but I´m gonna to. I´m gonna fuck her right out of my head" .

Bedrövligt är det. Polismyndigheten har fått mina fördömanden förut och sådana här saker förbättrar inte läget.

Alla låttitlar och textcitatet i samband med polischefen ovan är hämtade från CD:n "Stolen Apples" med Paul Kelly; kallas ibland för Australiens Bob Dylan. Paul har dock betydligt bättre sångröst.

"Please leave your light on" avslutar "Stolen Apples" och även Syds lilla inlaga.


Haiti - Obama -Leksand och Savoy Brown

Aktuellt på SVT gjorde en "intressant" vinkling på Haiti-katastrofen i veckan. Det blev ett "hemma-hos" reportage hos en drabbad familj. Familjen dödats i rasmassor? Förlorat anhöriga? Släkt på Haiti? Nej, nej något mycket viktigare än så tydligen. Familjen stod i begrepp att åka på semester till Dominikanska republiken som gränsar till Haiti. Är det solidariskt eller osolidariskt att åka var den stora smärtsamma våndan. Och lilla sonen låg i sin lilla säng och "är helt omedveten om föräldrarnas vånda" Att åka eller inte åka, det var frågan det och så kallar man in någon expert från resebranschen som bla bla bla. Vad kan man säga: Lyxproblem? Eller bara lågvattenjournalistik?

Däremot blir jag oerhört imponerad av Läkare utan gränser - de får nog bli en bidragsmottagare i fortsättningen! Fokusering på sin uppgift, kompetens, rationella val! Raka motsatsen till en finans-nisse alltså!

Barack Obama avser att klämma åt finansnissar och bankeliten, helt rätt. Sätt en gräns för hur stor EN bank får bli. Risken med för få och för stora banker är att de kan dra med sig hela länder i fördärvet. Och hamnar England där blir det tungt, hamnar USA där blir det finansiell härdsmälta och skulle förkastningslinjen i Kina skaka till med en 8,5 på Richterskalan då ni..........spelar det ingen roll hur bankerna ser ut.  Nej då

känns det betydligt trevligare att notera Leksands första hemmaseger mot Mora på länge. Då finns det fog för beröm och jag kan sluta förundras över uttalanden efter AIK förlusten där vår tränare L S sade "vi dominerade i två perioder och 14 minuter", märkligt tycker Syd för då ledde AIK med 3-1!

Savoy Brown kom hem från USA i veckan - ja CD-skivorna menar jag förstås tillsammans med Tom Petty "The Live Anthology" och mina vänner; Skivförsäljningen i Sverige ökade 2009!!! Trenden är bruten! Äntligen. Det är mer känsla att hålla ett vinyl eller CD konvolut i handen och lyssna på en HEL skiva. Tack svenska folket! Med tanke på min köpstart detta år kommer försäljningen att stiga i år också! Men jag skall dämpa mig lite nu - åtminstone någon vecka. 

PS Jag ber alla "Nissar" om ursäkt för att jag använder ert namn lite vanvördigt ovan och kopplar ihop er med giriga bankirer. Ja jag ber även Tomte-Nisse om ursäkt.

Snön i Yorkshire ligger djup men skivbutiken är öppen

Syd var till London i veckan, det var en sån där trevlig mystur då man sätter sig i bilen 04.15 torsdag morgon och landar med bilen 03.30 nästa morgon, men man får ju en heldag i London. Det kändes lite spännande att få se England i vinterskrud nu när man på Sky News sett att England har fått "Arctic Climate".

Jo det var ett vitt landskap som syntes när man närmade sig landning. Tunnelbanan, som mest går ovan jord från Heathrow avslöjade ett vinterlandskap. Ja, vinter och vinter, det såg väl mest ut som om det kommit en såndär blöt snödämp som vi kan få i maj. Mycket arktiskt var det inte.

Jag hade lite tid innan mötet skulle starta så jag klev av tåget vid Earls Court, köpte nya MOJO och satte mig på ett kafé en stund. Efter att ha läst DN:s skivrecensioner dagen innan hade jag bestämt mig för att köpa en ny samlingsbox med Kevin Coyne även om jag aldrig lyssnade mycket honom förut. 5 i betyg gör dock intryck.  Nu satt jag där med mitt kaffe (och en blåbärsmuffin) och bläddrade i MOJO, Kevin fick tre "stars" och det fanns mycket annat som var spännande. Beslutet blev att- ja till det återkommer jag.

Hur var det nu med Yorkshire? kanske ni undrar; jo på vägen till mötet (promenad till Olympia) fick jag sällskap med en okänd gentleman från just Yorkshire som frågade mig om vägen. Det berättade jag, vi tog sällskap och jag frågade tillbaka om vädret, snön, arktiskt klimat. Jodå i Yorkshire hade man varit insnöad i en hel vecka, massor med snö, jag uppskattar att han visade ca 35 cm. Att ta ut bilen hade inte gått, i Yorkshire hade man tydligen inte plogat utan istället saltat och grusat uppe på snön...Nej, precis och det blev inte bra heller.....

När man nu har begränsad tid så tog jag efter mötet Underground till HMV,  det går snabbt, de har bra utbud ,så de mer nördiga ställena får man avstå sådana här gånger. Min gamle polare var på plats. Och han känner basisten i Alberta Cross, en av skivorna jag köpte. Kevin fick anstå; Hugh Cornwell`s "Hooverdam" hittade sin plats liksom "We are only riders" -"The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project" och The Band of Heathens och så föll mitt öga på "The Kinks Choral Collection" - Ray Davies and the Crouch End Festival Chorus" Att köpa eller inte köpa det blev frågan: men låten "Celluloid Heroes" är värd hela plattan. Sorry Kevin Coyne - another time maybe.

Stadsfesten i Syds hemmastad har blivit allt tråkigare vad gäller artistutbud - halvdana coverband. Larz-Kristerz och toppnamn som Christer Sjögren lockar inte mig, se Syd juni 2009.

Gatumuskikanter kanske kan var ett nytt grepp; och varför inte Jon Curtis från London?/myspace.com/joncurtismusic  verkade ganska duktig tycker jag. Skulle kunna skapa lite atmosfär, lite alternativt utbud. Jag älskar Creedence men efter att ha hört 227 olika coverband spela sönder "Bad Moon Rising" genom åren får mig att längta efter något annat. Rydell & Quick har kanske en sexig saxofonist - men inte ens det får en att höja ögonbrynen det minsta. Jag börjar härmed en kampanj! Ja bara så ni vet alltså!

Inget annat att bli upprörd över denna vecka herr Syd?...........................Brand i elpannan, begravning, en släkting som gått bort, ett dygn i London, träningar, mycket jobb nja, jag sätter nog på Alberta Cross istället. Och tar en kopp kaffe. Det börjar röra sig i huset nämligen och eftersom jag är en försynt människa har jag inte slagit ingång förstärkaren än ¨- men idag skall rutorna skallra - basgången skall få hjärtat att ändra rytm och familjen att skrika: DÄMPA!

OBS! I högerkanten kan ni lägga in prenumeration på Syd!


Kylan gör mig kallsvettig

Följ min blogg med bloglovin


Kylan håller en i herrans tukt och förmaning skulle man kunna säga. Jag tog mig en jogging/löptur idag men det var bistert och även om det gick bra så märks det att det tar mer på kroppen än vad en normaltempererad milrunda gör.
Vackert är det, det skall icke förnekas men lika vackert blir det nog inte när elräkningen kommer efter denna köldmånad. Tanken kan göra en kallsvettig, och det är ungefär den status man når under löpningen när tempen kryper neråt minus 22 Men vackert är det;

 


Photo: Syd James Winter Collection

Och så har vi de här killarna från Syd Koreas Softball landslagVad dom har med saken att göra? Ja de ser lite tunnkädda ut när det är så kallt,

Vadå annat tillfälle?

Photo: Syd James historical sports photos

 


Det är inte bara i kinderna det biter

när kvicksilvret (gammal klyscha - för det är en digital mätare) kryper ner mot -30. Tog en långpromenad idag eftersom det aldrig blev "varmare" än -27 och då springer inte ens Syd James. Till och med kameran var med för att föreviga det vackra men kalla vinterlandskapet.
Ja nu blev det inte många bilder - inga alls egentligen för batteriet dog innan jag ens ha få kameran ur fickan. DET var bättre förr, för då kunde man ta kort även när det var -30. Nu är det ju inte ofta som dessa temperaturer visar sig men i alla fall.
Lite för kallt är det, det blev ingen skön och mysig promenad, jag fryser än fast jag kom för fyra timmar sedan. Det var inte bara i kinderna det bet som sagt, hela kroppen var angripen av ett köldbett. Jo jag vet att ni tycker att jag alltid är för tunt klädd men idag hade jag flerskiktsprincipen men det hjälpte inte. Nu blir det sit-ups och armhävningar resten av kvällen för att få upp värmen.
Annars har det varit lite spännande att följa Sky News och väderrapporteringen i UK. Dagens infrastruktur är inte byggd för vinter- inte ute i Europa i alla fall. Nu skall vi se om Arsenal kan spela på Emirates ikväll, det är en viktig fråga det.

TV brukar inte ståta med en tablå som gör en alltför upphetsad men igår var det bra på 1:an; Collision - en deckartyp av klassiskt engelskt snitt, katastrof på K2 och sedan 25-års firande för Rock Hall of Fame. Det var bra det.

Värst vad positiv jag låter så här på nya året.....

På nyheterna i morse läste man upp att det varit årslägsta temperatur under natten i Hem aván, låter som en fransk ort, tycker ni inte? Men det vara gamla Hemavan som avsågs....

Stackars stackars vargjägare

Inte nog med att det är kallt åt de självuppoffrande vargjägarna de verkar ha skjutit på för många vargar också! Nu sitter de i jaktstugorna och grämer sig. Varför sköt jag en varg för mycket? Jag skulle ha hållit inne skottet. Jaktbroder mot jaktbroder ger varandra tröst; "du kunde ju inte veta", "det kunde ha varit värre, vi hade ju kunnat skjuta för FÅ". "Var inte ledsen - luta dig lite mot min bösskolv du så känns det snart lite bättre"

Jag hörde precis på radion att jakten redan är avblåst i Dalarna; de sex vargar man skulle få skjuta är redan skjutna + att man råkat skjuta på fem till som man ännu inte återfunnit. Nästan 100% fel det, men lite felmarginal får man räkna med.

Nu skulle man kunna fördöma dessa jägare och påstå att de inte gillar vargen. Fel tror jag. De älskar naturen och de vill göra en insats för svensk fauna. Låt vara att en och annan jägare låter lite upprörd ibland när vargfrågan kommer på tal. Men man skall inte dra alla över en kam.

Nej skänk nu en tanke till de jägare som varit ute nästan en hel dag i skogen och kanske skjutit för många vargar! Att detta skulle kunna hända hade man väl aldrig kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi, ja OK då det hade man kanske, men i sin vildaste då.......

Att Syd skulle vara lite satirsk i texten ovan skulle man nästan kunna tro, men så är inte fallet, det kan vi inte ens föreställa oss i vår vildaste fantasi.

RSS 2.0