Då var det dags

att publicera årets jul-CD, ni som fått CD:n har också fått en liten berättelse om hur tankar och val av musik gått till i år. Mottagandet varierar så klart mellan personer och mellan åren och vi får väl se vad helhetsintrycket för jul-CD 2020 blir.
Ett par uppmuntrande reaktioner har kommit och det glädjer mig, säger Syd i en alldeles färsk jul-CD-2020-kommentar.
 
 
Hej Syd, jättetack för CDn!! Den har glatt mig supermycket. Så bra mix, lyssnat jättemycket. Tror nästan den toppar mina cd-skivor jag fått från dig. Blir bara bättre och bättre ju mer jag lyssnar:) Jag står för de raderna fullt ut och nu har jag lyssnat högt

Och behöver inte vara anonym, skriver räkningar, årets mörkaste dag här, då behövs BRA musik

/Agneta (ej fru Syd)

 

 

Lyssnar på julskivan för andra gången idag 😊😊, väldigt bra! Inget skrammel överhuvudtaget 😊. Free fallin....:😊  M-L håller med! Bra musik till mat, bilåkning eller avkoppling. Bra Syd!!! /Lars S

 

 

Och så här är årets skiva komponerad. Och kom ihåg; Vrid upp volymen när ni kan!

 

 
 

Ett smakprov:

 

 

 

 


Skyddas, skyddas, skyddas

Att vi håller avstånd, att vi verkligen tar till oss Covidrestriktionerna och skyddar andra och oss själva köper vi/jag/vår vän till hundra procent.
 
Men det finns en del annat som en nära vän till mig verkligen funderar på om vi behöver skyddas ifrån. I veckan hörde vår vän en bokrecension på Kulturradion. Det handlade om de kidnappade flickorna i Nigeria eller Mali kanske det var, Ett utdrag ur boken skulle läsas upp och "Vi varnar känsliga lyssnare för obehagliga skildringar!" Ja ja, en boktext i Kulturradion och även om det skildrar en mycket obehaglig händelse så kan man tycka att varningen känns lite väl, men jag kan ha fel säger vår vän. Varningstext på boken nästa steg?
 
Och sedan då; jo BBC-radio har plockat bort den enda jullåt vår vän gillar, Fairytales of New York. Den kan uppfattas som stötande! Ja, ja en text i en låt.  Varningstext på Pogues? Det finns nog fler låtar som kan uppfattas som stötande i så fall. Massor med låtar! 
 
Lite väl ängsligt kan det kännas ibland!
 
Chris Rea hör jag till min leda, säger vår vän. Driving home for christmas, den är snäll den. Och inga varningar där inte, trots att Chris kör bil i dessa Co2 tider.
 
 

Late Saturday Night

Idag har jag utövat snickaryrket med tillverkning, nja överdriver lite, och montering av IKEAskåp.
Dryga två timmar på det första, efter att ha vänt fel, missat och gjort om. Det andra 34 minuter. Man kanske skall läsa monteringsanvisningarna lite mer noggrannt ibland?  Nu var det inte i hemmet montaget gjordes utan hos yngre dotter Syd.
 
Ingen bra träningsvecka den som just passerat, nej mycket vila från fysiska aktiviteter. Fick en kortisonspruta i höften i måndags, värken försvann som ett skott men nog måste det blivit biverkningar för någon formtopp har jag inte haft.
 
Serien "The Crown" rullar på i bakgrunden och även om jag inte kan regentlängderna som vissa andra yngre medlemmar i familjen så tittade jag på ett par avsnitt. Charles en riktig praktpärla. Herregud, man framstår nästan själv som en superromantiker i jämförelse. Men även en superromantiker har sina brister, för några inlägg sedan skrev jag att i år skulle jag inte missa bröllopsdagen. Hur gick det då?
Champagne och jordgubbar på frukostbrickan? Nej riktigt så blev det inte, vi kunde räkna in ytterligare en bortglömd dag.....
 
Jag hörde på radion idag att man skall passa på att reflektera, försöka finna sitt inre nu när vi är lite avskurna från vanliga aktiviteter som exempelvis rockkonserter och fotbollsmatcher, ja de sa faktiskt så. Och sedan lyfta fram det positiva. 
Positivt var att Leksand slog Frölunda med 4-0, imponerande kände man då, ikväll slog Brynäs Frölunda med 7-1 och Göteborgarna verkar vara helt under isen, och det är speciellt illa när man spelar hockey.
 
Positivt med skidpremiär i Bruksvallarna, till och med snö i terrängen. Lite vitt även här i morse men nu är det borta...
 
Positivt att närståendes Covidtest var negativt. Positivt att det blev några rätt på tipset ikväll. Satsar nog vinsten på aktier, åtminstone en bör det väl räcka till.
 
Nej nu skall jag avsluta och försöka hitta mitt inre och reflektera lite över just det, eller också så läser jag istället....

Novemberveckan som gick

var väl inte direkt så att det sprakade, inga klackar i taket heller.
Hårdare restriktioner, dämpat blir det.
Novemberdis.
Ont i min skadade höft, sämsta veckan hittills tror jag. 
Landslagsuppehåll för fotbollen, trist.
 
Trump fortsätter sina märkliga turer.
Kvarnsvedens fotbollsdamer åker ur ettan
Leksand, vi välkomnar varje poäng.
Jag skrev om Erik Hamrén förra veckan, igår avgick han som förbundskapetn för Island enligt uppgift,
 
Har börjat se om serien Homeland.
 
 
Har gjort klart årets jul-CD, som kommer att beskrivas i särskild text.
Plockade in en ny låt på slutklämmen efter att en gammal skiva dök upp i minnet.
Gjort lite arbete i huset, bra när det är gjort även om jag mycket hellre jobbar utomhus.
 
 
Det gäller nu att hålla i och hålla ut. Inte tappan den s k sugen. Då tänker jag inte på Hamrén utan på oss alla i dessa tider. 
Lätt gjort att sjunka ner i november och Corona.
 
Lite musik att ta in, väldigt snällt för att vara från mig...., musikvalet alltså... :) 
 
 

RSS 2.0