Öppet

Himlen är öppen även denna lördag, känns som om höstem kom redan första veckan i augusti och man får verkligen passa på för att hinna ut med gräsklipparen innan nästa regn sveper in.
 
PÅ tal om "öppet" som läste jag precis en artikel om en ölbar i Berlin "Bei Schlawinchen" som öppnade 1979 och som inte stängt sedan dess. Dygnet runt sedan 1979, de övervägde att stänga under pandemin men personalen hittade aldrig nyckeln och kunde därmed inte låsa så baren förblev öppen,
 
Nu är jag ingen omfattande öldrickare och inte heller Berlinbesökare men nästa gång i Berlin skall jag gå dit. Eftrer att ha sett en match med Union Berlin. Nu är jag ingen stor fantast av tysk ligafotboll heller men jag följer Union Berlin, St Pauli (Hamburg) och Köln. Varför då? undrar ni. Jo både Union olch St Pauli är lite eljest och Köln är den stad i Tyskland där jag var flest gånger (typ fyra). Inte djupare än så.
 
Jag har nämnt tidigare att Viaplay har problem med ekonomin för att de tecknat dyra idrottskontrakt. Nu har TV4 problem och skall genomföra ett sparprogram. Lite speciellt, undrar om man kan se det på Playtjänsten? SparPROGRAMMET alltså..
 
Mycket är det; kriget i öst fortsätter. för uppdaterad informatiuon se www.cornucopia.se. Det regnar och det är torrt, det brinner och det är räntor som går upp och mitt i detta är det dessutom stora rúbriker om att det Spanska fotbollsförbundets ordförande kysste en av de spanska världsmästarna på munnen vid prisutdelningen. Gubbe!
 
Nu skall jag strax ge mig ut i regnet, styra kosan mot den lokala skivbutiken, DDR, Dala Destroy Records, köpa kanske sälja eller inget alls. Jag köper färre skivor än tidigare men den här veckan kom i alla fall några nya i lådan;
Sarah Borges
John Mellencamp
Jerry Joseph,
Greta van Fleet och slutligen
The Chicks
 
Klart bra allihop, Nöjd. Mellencamp funderar med tanke på läget:
 
John Mellencamp - Hey God (Official Lyric Video) - Bing video
 
 
 
 

Syd tänker, lite i alla fall

Som vanligt tog semestern snabbt slut. Det är precis lika varje år. Efter fem dagar tycker jag min ledighet varit otroligt, jag faktiskt extremt lång, och konstaterar till  fru Syd att nu kan man börja jobba igen. Det gör du ju hela semestern ändå säger då fru Syd.... Sedan går dagarna och så är det slut och så regnar det. Ofta och mycket.

Vi har nog ett ganska känsligt samhälle, det skall vara rätt så precist allting för att det skall fungera bra. Inte så mycket robusthet inbyggda i våra system.

 

Trafikverket och SJ har ju särskilda utmaningar varje årstid; Vintertid är det för mycket snö, växlarna fryser, ingen plogar på tågen. Detta har precis föregåtts av hösten, då är det ofta löv på rälsen som gör det svårt i motluten. På sommaren är det, som nu, för mycket regn så att spåren ramlar ner eller för varmt så det rälsen blir krokig. Möjligen finns en period där på vårkanten som känns okej, möjligen... det kan ju blåsa också, tågförarna kan vara på fel plats eller inte på plats överhuvudtaget. Det var nog tur att man skrotade bygget av höghastighetståg och försöker få ordning på det som redan är.

 

Gerhardsson har fått bra ordning på fotbollsdamerna. Syd uttryckte en viss tvekan eller oro inför VM men nu är "man" i semifinal. Låt vara med rätt mycket tur men ändå. Målvakten har gjort det bra. Tror faktiskt inte att Hedvig klarat räddningarna mot USA. USA-damerna som nu sågas av Trump. Frågan är nog om inte det ändå känns bättre än att hyllas av densamme.

 

Men nog är marginalerna små, en cm fel på Hurtigs straff, lite hårdare i ryggen på målis senast så hade utfallet kunnat vara helt annat, i två matcher. Men roligt att vi är med på fotbollskartan. Herrarna har att lära!

 

På tal om fotboll så har Viaplay stora ekonomiska bekymmer då man köpt dyra rättigheter till sportevenemang. Men, försäkrar Viaplay, vi skall inte ändra på ett vinnande koncept; "vi skall fortsätta med våra experter och studioupplägg". 

Snälla Viaplay: Spar pengar så vi slipper alla dessa experter där den ena skall vara mer analyserande än den andra. Vi ser själva! Trots alla experter så är det ibland bara en rejäl snedspark som skiljer mellan fiasko och succé. 

 


RSS 2.0