Jul-CD 2013 klar!

Så är den då klar lagom till första advent! Att använda som uppiggande, nedvarvande eller vad som behövs inför juletid. Jag brukar uppmana till volymuppskruvning och det gäller än mer denna gång. Annars återkommer Syd snart med resereportage och kommentarer!
 
Låtlista:
 
 

Vad förvånas vi över den här veckan då?

 
Jo som ni vet har IKEA öppnat ett nytt varuhus i staden Borlänge. I Borlänge finns på andra sidan gatan köpcentret Kupolen. Den kupol som avfolkat och avbutikat Borlänge centrum. Det här skriver jag upplysningsvis  för er läsare som inte är från Borlänge, och det är de flesta av er. Borlänge är för övrigt huvudort för SSAB, stålverket som går knackigt, som merparten av stålindustrin gör f n. Men nu var det inte det vi egentligen skulle skriva om utan snarast om rubriken i lokaltidningen om att "IKEA lockar kunder från Kupolen". Jaha och? Hade alla trott att besöksantalet till hela detta shoppingsområde massivt skulle  öka? Det är väl självklart att om IKEA har 38 000 besökare första helgen så skulle dessa 38000 antagligen varit någon annanstans om IKEA inte haft premiär, kanske på Kupolen!?Jag har absolut inget emot stora shoppingscenter men befolkningen ökar inte i samma takt som butiksytorna kräver. Nu skrev jag dessutom fel ser jag, jag HAR mycket emot stora shoppingcenter som avfolkar stadskärnorna! Därför har jag nu ensidigt bestämt mig för att jag skall hjälpa Folk & Rock butiken i Borlänge, på Borganäsvägen, i Borlänge centrum, att få fler kunder! Detta är en kulturinstitution och tänk på att medan en Spotifylista  bara en knapptryckning från att icke existera överhuvudtaget, så är en fysisk vinyl eller CD-skiva en kulturbärare som existerar på riktigt! Så ock på jorden, I evighet, amen.
 
Nästa stora förvåning är Friends Arena som går så dåligt att ägarna inte längre vill vara ägare. Men det är väl självklart att det går dåligt om man i princip för varje fotbollsmatch måste köpa en ny gräsmatta från Holland. Man ordnar speedwaytävlingar med-hur-många-lastbilar-som-helst som kör in grus för att två dagar senare köra ut allt grus för att istället köra in en gräsmatta (igen) som sedan skall ut för en bandyfinal på is skall in, medan arrangören klämmer i en konsert som ingen hör för att akustiken är dålig. OCH sedan blir man SÅ förvånad över att det går dåligt.
 
Allt detta kan lösas med följande universitetskurser i ekonomi och Internationella studier (se tidigare inlägg).
Kurs 1: Att tänka efter före (djup kurs i sociologi och psykologi), Kurs 2: Sunt förnuft - det som verkar väldigt dumt är ofta just väldigt dumt (nytt ämne på Universitetsnivå), 3. Avancerad matematikkurs där vi får lära oss plus och minus och hur de förhåller sig varandra 4: Procenträkning, svår kurs. Men där vi får lära oss både pålägg och marginal. 5) Internationella studier (går över flera terminer), delkurs A; Det finns andra länder som också är rätt duktiga och att vi får bjuda till för att hänga med, sedan delkurs B; att alla fina billiga Kina-produkter på DollarStore, Jula, Jysk osv inte alltid är så fina produkter samt avslutningsvis delkurs C; att den billiga T-shirten på HM inte sytts av en sömmerska i Borås 6) Sedan bakar man ihop allting i en D-uppsats.
 
Vi får se vad vi förvånas över nästa vecka: Men nu slår vi ett slag för Ingemar och Folk&Rock:
 
 Och ett par av de band han introducerat för mig!
 
 
 
 
 
 
Och kom ihåg även dessa kulturbärare:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varning! Läs inte inte detta!

För Syd James misstänker att någon underrättelsetjänst har lagt in en liten spaning på Syd James!
Nu har det ju avslöjats att fru Merkel i Tyskland blivit buggad utan att hon Merkt något.  Syd James kan avslöja (en ny whistle blower?) att underrättelsetjänster i alla länder i alla tider försökt skaffa sig så mycket kunskap som möjligt om sina vänner och ovänner. Hur var det inte i Merkels gamla hemland DDR till exempel? Där kunde ju maken spana på frun. Och även idag kan fruar spana på sina män när de spanar in andra damer och vice versa.  SJ vill på intet sätt negligera existensen eller förringa allvaret men kan inte bli så FÖRVÅNAD som så många blir. Jag kan garantera att MI5 (tänk på den där grabben James Bond), KGB (hur många rum var inte buggade på Hotel International i Moskva?), Kina (hur hittar man Falun Gong anhängare via nätet?), företag, regeringar (Hur kunde Japan så snabbt tillägna sig ny teknik på 50-60talet?) överallt försöker tillskansa sig hemlig information. Frankrike (som är så upprörda, använde sin egen underrättelsetjänst för att spränga en Greepeacebåt). Syd försvarar inte spaningarna men förvånas över de förvånade reaktionerna.
 
Att någon som jag inte vill ser min profil på Facebook, att min dator kan tas över, att mobilsamtal kan avlyssnas, till och med att andra kan se hur du använder ditt kontokort! Surprise? Knappast!
Informationsökning gjordes redan på den gamla grekernas tid, det är bara de tekniska förutsättningarna som förändrats och möjliggjort gigantiska volymer av insamlade data.
- Jag ger mig tusan på att en och annan även läser vår blogg, säger en taleskvinna för Syd James Revue (TM) i en kommentar till SÄPO och Aftonbladet.
 
Annars går tiden oerhört fort som ni Merkel och SJ har som sagt varit utsatt för misstänkt spaning varför vi legat lite lågt ett tag. Vem tusan vill ha flera tusen läsare? Ett ögonblick, min taleskvinna säger någonting.....
 
- Vadå, meningen? - Nu förstår jag inte!
 
Många läsare? Ja ja jag skriver på jag och funderar över vädret. Förr förra måndagen var det skidspår i den närliggande orten Grängesberg och sex dagar senare springer SJ i Stockholms innerstad i shorts och T-shirt och blir rejält svettig dessutom. Hur de jag mötte kunde gå runt i Canadian Goose och mössa är för mig en gåta. Det kanske var på väg till Grängesberg?
Nu skall jag ge mig ut på spaning efter en återvinningsstation, men vänta nu, vem vet? SÄPO kanske spanar runt stationen på jakt efter en nyhet i den Dagens Nyheter som jag kastar och när jag nu särsorterar kuvert kanske de ser vilka brev jag får och sedan skall jag handla med kort på Coop, herregud, det har jag inte tänkt på! Men jag skall lura dem och handla med ICA-kortet på Coop och med Coopkortet på Hemköp och Hemköpkortet låtsas jag använda på Dressman, nej nu gick jag över gränsen ser jag för att se SJ på Dressman skulle avslöja det omöjliga i hela situationen. Nej! Vi kastar oss ut i verkligheten och spana på ni, jag ser er allt, med min nya APP!
 
 
 
 

RSS 2.0