Sista veckan i april 2020

närmar sig och man funderar vart senaste månaden tog vägen? Gör ungeför samma saker, jobbar, tränar men ändå är känslan så annorlunda.
Har man mer tid för annat nu när vissa saker inte låter sig göras? Ja till viss del är det så. Städar i förråd och garage, ligger i fas med tomtarbete. Tränar på men måste lära mig mer vad som går bra och mindre bra för min höft. Random verkar det vara, löpning skall jag helst undvika men så springer jag sex sju kilometer utan större bekymmer, åker rullskidor, landvägscykel och mountainbike, går utan egentliga prolem men sedan slår det till...
 
Hur som helst så har vi ägnat oss lite mer åt vandringar i hembygden och det varit/är mycket trevligt. Vi håller rekommederat säkerhetsavstånd men får ändå lite sociala umgänge och många steg. Kommer några bilder nedan.
 
Dessutom har jag tänkt om, det blir en ny sommar-CD och ingen best of. Gjorde en provspelning för fru Syd igår, nja föll inte riktigt på plats. 1/3 har är kvar att fylla men fru Syd tyckte den lät stökig och disharmonisk. Jaaa, säger jag.
 
Och så måste jag ändå berätta att jag haft direktkontakt på mail med Eric Ambel, det är stort det för mig, liksom att jag har Warren Haynes som följare på Syd instagram, det är också stort för mig.
 
 
 
 
Och så tränar jag lite inför nästa vecka: 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svar på fundering

Långfredag 2020. I LA 
Jag satt och filosoferade högt med famljen om jag någon gång, överhuvudtaget, firat påsk på hemmaplan?
 
Jag fick verkligen rannsaka mitt minne och kom ihåg en påsk då jag var hemma, då i Grängesberg.
Gränges var ett dansmecka under några år och man jobbade i garderoben varje danskväll, allt för den furstliga ersättningen; gratis entré, en smörgås och dricka. Det är nog enda påskminnet på hemmaplan.
 
I Hälsingland var jag i många år, hos diskuskastares Daniels Ståhls farmor och farfar, i Alingsås var jag också några gånger, kanske bara ett par gånger?
I England var jag några påskar, minns speciellt en påskvecka som innehöll fotboll; Spurs-Derby, Crystal Palace-Leicester, Chelsea-Southampton, Chelsea- Coventry, fyra Premier League på en vecka. Det här vara före PL och med mycket problem kring matcherna, biljetter lätta att få. Vi var på rockklubben Marquee där vi såg Savoy Brown (fortfarande på topp 5-6 över best ever, besök på Ronnie Scott´s Jazzklubb. Resten av tiden tillbringade vi i en skivaffär som var strategisk placerad under en trapp vid Marble Arch. Jo vi var på Kings Cross Cinema också, ingen bio men en totalt utflipprad konsertlokal dit jag knappast skulle gå idag (säkert annat stuk idag om den finns). Och jag minns att det var en smittkoppsepidemi i England....
Och så då 25 år i Skåne, men i år hemma.
 
Ni som läste förra veckans inlägg där jag gick i skogen och funderade på hur Lundell funderar och om han skriver på Vardagar 3. Jag fick ett svar igår. Ha en bra påsk, alla!
 
 
 
 
 

Ännu en vecka i en "strange world"

Gjorde en dag i skogen igår, ett naturligt gympass. Drog och bar ihop vinterns fällningar, skall nu sälja veden. Ger en tillfredställande känsla.... och värk i kroppen.
 
När jag drog och bar stockar så funderade jag på om Ulf Lundell just nu skriver på "Vardagar 3"? Ni som läst "Vardagar" och "Vardagar 2" vet att det finns en oro för hälsan som återkommer. Läget nu gör det säkert inte lättare. 
Lundell bor ju på Österlen och räknas som bofast får vi tro. Annars hör jag att irritationen mellan ortsbor och nollåttor (inte mitt begrepp) är påtaglig på vissa ställen.
 
Oron finns där, hela tiden.
 
Kan vi lära? Läste en artikel i DN igår där artikelförfattaren funderade på om en rad onödiga, slösaktiga idéer, initiativ och projekt nu kanske upphör för alltid.
 
Vi behöver stärka samhällets grundstruktur, högre grad av egen matproduktion till exempel. Säkerhetslager för nödvändigheter.
 
Påsken på gång, blir annorlunda.
 
Almedalsveckan ställs in 2020, är det en del av samhällets grundstruktur eller ett av dessa slösaktiga projekt som DN hade i åtanke?
 
På Netflix kör man nu igång dokumentären om AFC Sunderland omgång 2. Ni behöver inte vara forbollsintresserade, även om det underlättar, för att se denna dokumentär.
 
Kommer inte igång med musiklyssnadet. Har i och för sig bokat in Maria McKees senaste, och Pearl Jam och någon mer.
 
Tittar istället på "Mästarnas mästare", "Tyst vittne" och en mycket märklig dokumentär om tigrar i USA. Häpnadsväckande! Och så gamla avsnitt av "Luther", ligger sju säsonger efter på "Homeland".
 
Trädgårdsarbete, tjälen är kvar, mountainbike eller styrka? Men först lite kaffe.
 
 

RSS 2.0