Saabar, Sjöbergare i all ära men en ny skivbutik på Söder känns mest intressant

Saabs huvudägare letar kapital i Baltikum och Kina! Patrik Sjöberg sexutnyttjad av sin tränare och tillika styvfar! Putin i Sverige. Fortsatt radioaktivitet i Japan. Krig i Libyen, Nigeria, Elfenbenskusten, Syrien, Afghanistan, Irak m fl. länder. Kungligt bröllop i England. Champions League semifinaler. Misstänkt tjuvjakt på varg i Arvika som visade sig vara älgar (undra på att de blir jaktolyckor....förra året sköt de en skidåkare i Ljungby som man trodde var en älg och i år är det någon som skjuter två älgar i tron att det är vargar).

Vad vill Syd då säga med denna upprepning av viktigheter? Jo att det är mycket nu, så mycket att Syd knappt hinner skriva om att han i veckan upptäckte en ny skivbutik på Rosenlundsgatan på Södermalm i Stockholm; "Söders skivbörs"! Innehavarinnan berättade att hon drivit butiken sedan 1975 och still going strong ståtar denna butik med både nytt och gammalt, CD och vinyl. Jag hade ont om tid senast så jag har lovat  ett återbesök och ett "hemma-hos-reportage". Det kommer - I promise.

Jag har gjort en del upptäckter nu när jag varken hunnit med det ena eller det andra. Jag förstår mig själv nu på ett djupare plan. Jag förstår varför jag inte är någon älskare av vare sig spansk eller italiensk fotboll - herregud efter snart sagt varje närkamp är det någon som ligger och vrider sig i fruktansvärda plågor efter att snurrat en 25 varv i gräset. Man ser sjukvårdarna rusa in med vad man tror är sista smörjelsen men det visar sig snart vara en linimentburk och de döende dandyn rusar snart omkring igen utan vare sig hälta eller andra synliga tecken på svår skada. Det blir för teatraliskt!

Jag har också upptäckt att jag har för lite tid att lyssna på musik och just nu är det en period då det dansar in och annan CD. Förresten var grundorsaken till mitt besök på "Söders skivbörs"att jag hörde en Eric Clapton låt på radion 05.12 i tisdags. En låt som var riktigt bra och som jag inte tyckte mig ha hört förut, jag kan dock inte med bestämdhet säga vad låten heter eller om jag redan har den på någon CD.

Jag har också upptäckt "apparna", skeptisk har jag varit men nu är jag idel öra eller öga snarast och appar i mig både det ena och det andra.

Det är så mycket man hinner med när man inte hinner med om ni förstår hur jag menar?

Nu skall jag gå och leta efter Eric (Clapton alltså), lyssna på nyheterna för det finns nog en hel radda Patrik Sjöbergare skall ni få se.


Ursäkten mich, I habe in Deutschland gewaren und dafür habe

jag inte haft tid att skriva så mycket. Men nu är man åter på Schwedishe grund och då får man genast höra om sannfinländare och vargar i Riala-reviret.

Det var spännande (sehr spännung) att följa nachrichterna ikväll. Man konstaterade att något som hänt i Finland inte skulle kunna hända i Sverigen, nämligen att moderater, socialdemokrakter och sannfinländare bildar gemensam regering. Vad som är mest sannolikt alternativt osannolikt låter jag vara osagt men nog låter väl ändå möjligheten att ha sannfinländare i svenska regeringen mer sannolik än att grabbarna Juholt och Reinfeldt skulle falla i varandras armar. Zu friden fallen in die armen, som vi säger i Tyskland.

Sedan var det de här vargarna som anföll en lösspringande hund i reviret. Då undrar jag varför polisbilarna åker runt på den aktuella vägen och man sätter upp polisens blå avspärrningsband? Har ett brott begåtts måntro?
Herregud säger jag eller som vi sa i Tyskland "Herren Gut", varför denna uppståndelse? Nu blir det säkert krav på skyddsjakt. "Schüttens-jakten" als wie sagt in den Bergen när vi vandrade omkring ovetande om alla de faror som lurar i skogen; en mus hit,en spindel dit, björnar till vänster, älgar till höger och en taxi i full fart på cykelbanan. Det var spänning det!

En Gräsänklings blues ( including an international summary in the end of the "story")

Egentligen heter väl låten med gamle Povel Ramel; "Gräsänklingsblues", nu får det vara hur som helst med detta med denna helg har Syd varit/är total gräsänkling med fru Syd på Glamourresa, yngsta dotter Syd på konsert och äldsta i Cornwall, UK. 

Nu skall medges att fru Syd är lite orolig över detta faktum, ja kanske inte att döttrarna är ute och åker i vida världen utan att Syd är ensam hemma. Hon har sagt till grannfrun att "håll lite koll!" Orsaken till denna oro är nog inte främst tanken på att Syd skulle dra in på dansrestaurang lördag kväll, eller sitta med Grabbarna i baren och flörta med galanta damer nej det rör sig om mer basala saker som

- Kom ihåg att du måste äta, speciellt om du nu skall jobba i skogen!
- Ta det lugnt nu - du vet att du brukar göra illa dig när du håller på i skogen!
- Försök och sov ordentligt - du vet att vila också hör till tillvaron!
- Jobba nu inte hela tiden utan passa att koppla av!

Nej Syd är inte fyra år utan 10 gånger mer och peppar, peppar.

- Jag har ätit, ja kanske inga kulinariska läckerheter kanske, till lunch igår åt jag någonting, vad det nu var. -Nej just ja jag fikade lite senare då jag kollade in andra halvlek på West Ham- Manchester U. Men på kvällen åt jag, ja kanske inga kulinariska läckerheter men att baka en egen pizza gick rätt fort.
Jag har räknat ut att jag kanske gör 1,5 kubikmeter ved i timmen inkl risdragning om jag ligger på lite i skogen, trött blev jag men inte alldeles slut. (Lite krampkänsla i höger arm men inget allvarligt)
Och vet ni mer?: Ingen klocka på ringning i morse! Nu skulle det sovas ut........ja nyheterna kl 7 var inga problem att följa. Och klockradion segade sig fram från 06.30 tyckte jag.

Nu skall Syd snart ut i skogen igen - det regnar så det blir nog en kopp kaffe först. Har precis kört Jayhawks på, för att vara söndagsmorgon, hyfsat hög nivå och skall ni lära känna Jayhawks så köp deras "Anthology", den är bra den.

Nu tar vi kaffet, puttar in en ny CD, läser mer om skolans förfall i Dagens Nyheter och konstaterar att Premier League nog avgjordes igår. Och jag konstaterar att allsvenskan startar - tyvärr, ingen pulshöjare för min del men jag önskar Leif-san en bra säsong.

(Fotnot: Precis som vanligt har fetmarkerade ord inget med någonting att göra)

International summary:
Ich, I, Yo have been alone this weekend, this fact worries my wife, not about galanta chicas or to many beer/bier/cervezas in the bar. No she´s more worried about the fact that four year old Syd don´t eat/essen, rest or sleep enough as he is working/arbeiten and that Premier League probably is done after yesterdays results. (I have to admit that frau Syd don´t worries about Premier League too much, but there is a bit of interest, if I say Emirates, Stamford Bridge, Terry or Lampard så vet hon, she knows, comprende that I´m talking about Arsenal, Chelsea etc).

RSS 2.0