Förskräckligt åkande det blev nu då...

är det inte London, så är det Kina, ja visst ja Kinna var det ju, med två n och nu Stockholm  natten som gick. Spatserade runt på de "skumma" gatorna till klockan 07.30, solen trängde fram efter att nattligt regn och efter en stunds promenad fick jag kasta vinterrocken och svida fram i tunnare klädsel Nu funderar ni förstås vad jag gjorde på de skumma gatorna till 07.30 och då skall ju i sanningens namn sägas att jag inte inledde promenaden förrän 07.10. Och det skumma gatorna var inte så mycket skumma de heller egentligen mer än det skummade lite i vattenpölarna när bilarna for omkring, men håll med om att inledningen nästan kändes lite så där scary, vad håller han på med den där Syd?, lite så fundersamma blev ni nog. Ja det blev jag själv också faktiskt.
Det börjar påminna om "förr i tiden" då det var ett fasligt åkande mest hela tiden.
 
Jag gjorde en sann hjälteinsats igår i trafikens tjänst, fickparkering kan vara lite knepigt det vet vi och igår morse gjorde jag en sån` där trång fickparkering som gick bra varefter jag uträttade mitt ärende och åkte iväg igen. En kort stund senare ringde min ena mobil i vilken meddelades att jag glömt min andra mobil där jag precis uträttat mitt ärende. Språng iväg och när jag kommer fram ser jag en kvinna som förtvivlat försöker parkera i den lilla ficka som jag precis lämnat. Dirigera! Hjälp henne! Jag pekar, lite framåt, lite till, visar avståndet, ja backa, vrid höger, nej inte vänster vrid höger, höger!, framåt, framåt, Nu backa lite, vrid höger, nej höger igen. Allt detta sades med teckenspråket. När bilen står halvt uppe på trottoaren så öppnar jag passagerardörren för att försöka få ordning på det här med avstånd och höger-vänster, - Hördu du måste vrida mer höger om du skall parkera här. - Parkera? Jag skall inte parkera, jag är på väg härifrån, tror du jag kommer ut nu då?  Då säger man med låg röst; ja det tror jag går bra.....
 
 

Syd James på ett hotellrum i Kina

Ena veckan på ett´hotell i London och idag på ett litet hotell i Kina. Jag sitter här och tittar ut över järnvägsstationen och stadens belysning som går ner i dalen och vidare upp över mot bergen.
När vi kom hit idag så togs vi emot av en lokal liten person som lite korthugget hälsade oss välkomna till hotellet,
Vi gick till baren för att ta en macka och funderade på om den lokala befolkningen skulle hänga i baren en vanlig måndagskväll. Så var det inte utan övriga gäster talade tyska! Nu var det ingen direkt trängsel utan det var Syd James, Mr Limlum och ytterligare en kompis. Tre tyskar därtill.
 
Mackan innehöll ett oidentifierat kött som kan ha varit häst, nöt eller rent av bara mört. Det verkar inte vara någon puls i staden denna måndagskväll utan det är väl lika bra att lägga sig och sova. Timmen är sen och imorgon är det en ny arbetsdag, ett ögonblick min redaktör säger någonting..
 
- Vadå stavas med två "n"? - Två "n" är det så? Är det två "R" i Borrås också då? -Nejhej OK men nu ändrar jag inte texten. Ok då inledningen då; "Syd James på ett hotellrum i Kinna".
 
 
Lite musik, riktigt bra, nyligen inköpt!

Ett av de längre uppehållen i Syds mångåriga skrivande

har det varit nu. Lite mycket kan man säga men vi (Syd och hans nya kompis Limlum) har upplevt ett några väldigt inspirerande Londondagar. Jag vet inte riktigt vilken gång i ordningen som jag besökte London, kanske 25:e, kanske 30:e? Nu skall vi dock villigt erkänna att några "Londonresor" enbart inneburit en konferenslokal mellan terminal 2 och 3 och sedan hem igen. Hur som helst så upplevde jag London intensivt med hög imponeringsfaktor vad gäller polisens arbete.
 
Efter ankomst förra fredagen styrdes den s k kosan mot Emirates Stadium och matchen Arsenal- Norwich, en på förhand match som skulle klaras av ganska enkelt av hemmalaget men så blev det nu inte. Fram till 85:e minuten stod det 0-1 då Arsenal får en tveksam straff som man sätter och inom sju minuter har man gjort ytterligare två mål. Hemmafansen saliga, lika saliga som Norwich var fram till straffen. 60000 -Norwich, 5-6000? vandrar, köar och tar ganska nöjda tunnelbanan hem.
 
Vi hade inga biljetter till Chelsea-Manchester C i FA-cup semifinalen kl 16.00 söndag e m på Wembley Stadium, men vi chansade. Hög positiv stämning på tåget ut och ganska snabbt hittade Syd en biljettförsäljare som stod där och väste "Tickets" i mungipan. Tickets blev det och en hänförande upplevelse där i MC-klacken. Alla Chelseasympatier fick man gömma långt ner i ryggsäcken, här gäller det att smälta in. Jättebra SITTplatsbiljetter, dock stod vi ungefär var 45:e sekund matchen igenom, en stund i paus kunde vi dock sitta....
 
Även om någon av er läsare nu inte är rasande intresserad av engelsk fotboll (finns dom? sådana människor? undrar min redaktör som sitter här bredvid och ger små kommentarer allteftersom texten växer fram- och då kan jag svara att;  ja, de finns men de är inte många, själv har jag dock träffat ett par genom åren) så skulle man nog ändå förstå att man haft fel hela livet om man fick uppleva det hela med den otroliga apparat som är runt det hela och de känslor som matcherna framkallar. Det är kultur - dock något som Millwalls supportrar tydligen inte tänkte på förra helgen....
 
Lite bra musik blev det också. träning i engelska parken, solsken i blick, ja det var ganska bra rakt igenom. Återkommer i nästa spalt med lite mer musikinformation. Nu kallar Viasat och Liverpool-Chelsea, sedan skall vi jobba lite, Mr Limlum och jag.
 
 
 
Tyvärr inte det roligaste

Mora i fara , återpublicering från artikel skriven nov 2012

Att Leksand åter har problem med ekonomin är en överraskning, nej nu skrev jag fel ser jag; är ingen överraskning skulle det ju stå.
Nu har man upptäckt stora underskott i finanserna och likviditeten är på upphällningen. Så blir det efter år av, som Syd bedömer och tycker;  misskötsel och alltför storvulna  värvningar av överbetalda föredettingar som enbart spelar för sin försörjning även om de åker runt och "pussar på klubbmärket". Syd har sagt det förut och säger det igen; Leksand berör och rör känslorna hos folket och det är synd att man hela tiden skall  solka detta starka varumärke. Än så länge håller det men hur länge?
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hur lyckas då Mora klara av att värva toppspelare från NHL? Kommer ett nytt uppvaknande, en ny morgon där Mora kommun skall borga för Mora eftersom ekonomin är körd i botten eller har man en annan, bättre och mer slipad affärsmodell? (nej det hade man inte!)
 

Mora kommun erbjuder sig att köpa ishallen

Mora kommun erbjuder 12 miljoner Vid ett eventuellt köp kommer kommunen dessutom omgående att investera 14 miljoner i hallen då den är i akut behov av renovering.

Publicerad 8 april 2013 - 15:34 – Uppdaterad 8 april 2013 - 17:38

För att kommunen ska kunna genomföra affären krävs att samtliga långivare accepterar att skriva ner sina skulder med 90%.

Inför dagens beslut i kommunstyrelsen har samtliga fodringsägare utom en godkänt uppgörelsen.

Mora IK har varit nära att knäckas ekonomiskt av sin dåliga ekonomi och den eftersatta arenaunderhållet är orsaken. Den gamla arenan byggdes 1967 och sedan många år tillbaka har underhållet av ishallet varit eftersatt.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chelsea lyckas värva toppspelare men levererar inte i enlighet med "vår" ryssägares förväntan. Ray "Butch" Wilkins  klev av för några år sedan med ett ungefärligt uttalande om " Abramovitj begriper inte fotboll". Bort for Butch och bort for di Matteo  i veckan.
 
Att Hughes skulle få sparken från QPR var väntat, det var nästan sent nu, där finns också toppspelare som utan hjärta? som drar in egna kulor räknade i £.
 
Om de fick sparken eller inte är lilte oklart, inside säger att "chefen" vill sparka en varvid resten ställde ultimatum, han blir kvar annars går vi också, och de gjorde de; gick alltså från Sabaton.  Jag fick deras CD Carolus Rex igår, inte signerad denna gång. Men mycket mer framträdande körsång där vår vän ML sjunger klingande vackert i kören.
Annars snurrar Mando Diao rätt friskt f n.
 
Nu stänger jag och sätter kosan mot Uppsala och Lundell ikväll!
 
 
 
 

Nu tar brotten helgledigt

Hörde idag att svenska rättsläkare skall vara lediga kvällar och helger för att pengar skall sparas. Ja det är väl inte mer än rätt, hur skulle det se ut om man hade rättsläkare som kom till brottsplatserna i tid och otid?
Nej måndag till fredag 08.00-17.00 Sharp! det är vad som gäller! Hur brottsstatistiken ser ut är jag inte helt säker på men måndag f m ligger nog inte i topp.
 
Som ni förstår så raljerar jag om sakernas tillstånd, vårt rättsväsende har redan en låg uppklarandeprocent och inte lär den väl förbättras av ovanstående beslut. Nu krävs att brottslingarna visar lite lojalitet, inget tjafs på helger och kvällar och skulle de ändå hitta på något f-nstyg just då så får de allt också se till att anmäla sig hos polisen närmast följande vardag om det inte är dag före helgdag för då vet man aldrig om stationen är bemannad. Detta skulle man förhoppningsvis göra att vi får till en högre uppklarningsprocent. Nu har ju dock den där Kvick förstört det gångbara i ett rejält erkännande, teknisk bevisning kommer att krävas och då kallar vi in rättsläkarna senast andra vardagen men då kan det vara försent, offren kanske också, ja inte kallats men väl kallnat....
 
Nej då är det bättre fart på deckarna i England, där är DNA nästan uppfångat innan offret hunnit slå i backen. CCTV spårar gärningsmännen och vips så är det domstol och hej svejs så sitter den skyldige bakom lås och bom. Förhoppningsvis, skall vi tillägga.
 
 
 
 

RSS 2.0