I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut

Då skulle man ju kunna hoppas på något romantiskt eller att man i drömmen upplever något spännande äventyr. Men inte då, när man vaknar och för en gångs skull kommer ihåg en dröm då har man drömt att börsen gick upp med 13,5% på en dag!  Det var ju otroligt romantiskt.....

Nej nu har nog finanskriser och annat tagit överhanden i mitt huvud lite för mycket.

I EU har gubbarna och gummorna skrapat ihop ett räddningspaket för HELA Europa på 1000 miljarder €, nu är allting löst, eller?

Vi tillägnar EU:s finanskonstruktörer en liten sång så här på kvällskvisten, det kan de behöva;

Inte sex sedan 1930

Men nu i helgen som gick så hände det. Låt vara att tre mål kom på övertid men i alla fall. Vilken otrolig stjärnsmäll Manchester United gick på. Nu vann man visserligen mot Aldershot (div 4) igår i Carling Cup men i alla fall. Manchester  U har alltså inte släppt in sex mål i en match sedan 1930. 

Å andra sidan har inte Manchester C har varit så här bra sedan Dennis Laws dagar och de ligger en bit bak i tiden. Detsamma gäller med Grekland, de var också bra en bit bak i tiden (till och med så långt bak att det är före Dennis Laws tid, ja nästan så långt tillbaka som på de gamla grekernas tid).  Om jag minns rätt så spelade dessutom Law BÅDE för U och C under åren.

Blir  ni lika trötta som Syd James på dessa  europeiska kullerbyttor i politiken? Egentligen är det ganska enkelt - "den som spar han/hon har" tror jag redan den gamla tidskriften "Lyckoslanten" påpekade. Och handlar man för mycket på "kortet" så går det förr eller senare åt "hel...e" och det har det gjort. And there is no easy way back!
Låt nu inte Kina finansiera detta också för då sitter vi ännu värre till om några år. Det kommer att smärta men Europa och USA måste vinna tillbaka konkurrenskraft och reella värden måste värderas - inte en massa tomma bankpapper - då är det bättre med ett bakpapper - ja nu tänkte jag inte på papper för baken utanför baket t ex bullar.

och det är precis vad som nu måste till: andra bullar över hela linjen. Eller för att citera en gammal bekantskap till Syd från förr i tiden (tiden mellan Dennis Law och nu) som uttryckte det hela mycket tydligt ibland via telefon : Syd! Oavsett vad du gör - skärp dig! Och det kan vi väl enas omkring: Hörni bankgubbar och bankgummor, försvarsspelare i Manchester United, Merklar, Berlusconiar och alla andra små raringar i EU; Oavsett vad ni gör - skärp Er!


Livet är kort (betalkort) Ni bara skojar lite!Den långa - funkar den?

Syd James till Bagdad?

Dear Mr Syd James,

Emirates® will launch new services to Baghdad on November 13, 2011 with four weekly flights, making it our second destination in Iraq after Basra.

Whether you are returning home to visit family and friends or going to conduct business, enjoy the comfort of Emirates award-winning service with multilingual cabin crew and up to 1,200 channels of on-demand entertainment.

 

Flight

Days

Depart Dubai

Arrive Baghdad

EK941

We, Fr, Sa, Su

07:55

09:40

 

Flight

Days

Depart Baghdad

Arrive Dubai

EK942

We, Fr, Sa, Su

11:35

14:55

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 Dear Mr Emirate,

No, even if you have an multilingual cabin crew (do they speak the so called "Dalmål"? - "å" you pronounce like O in LondON) I think I stay at home!
I have seen on TV that Bagdad is even more violent than a football game between the swedish teams Djurgården ( O you remember) and AIK ( you say A I K).
Is Bagdad-Bob still around? He was a funny guy I saw on TV several years ago. 

And, I see you depart from Dubai. I usually fly from Arlanda and to go by car to the airport is OK if the airport is in Sweden. Dubai is not in Sweden as you probably know. And the gas is pretty expensive nowadays.

So, I thank for your offer but I think I say No!
But you mentioned 1200 channels on demand? Maybe, football on, how many? OK I talk to my wife to see what she thinks (she´s not so interested in football so you might have other channels as well?)

Enjoy your flight and I tell you if I show up.

Kind regards

Syd

 Så lurar du dig själv att springa snabbare

Detta är hämtat ur Dagens Industri 2011-10-20 11:17 och Syd James kommenterar på slutet

Lura hjärnan och bli fem procent snabbare i löparspåret – en ny brittisk forskarstudie hjälper dig slå personligt rekord.

Du kan alltid ta ut dig lite mer än du tror – detta till leda upprepade mantra från tränare världen över har nu visat sig ha empirisk bäring.

Forskare vid brittiska Northumbria Universitet har i en ny studie bevisat att det går att öka sina prestationer med upp till fem procent genom att lura hjärnan. Upptäckten hoppas de nu kunna använda för att få fram fler brittiska OS-medaljörer när mästerskapen avgörs på hemmaplan nästa sommar.

I studien lät forskarna elitcyklister tävla mot en datoranimerad motståndare, en slags avatar. Forskarna påstod att avataren körde på exakt den tid som var den mänskliga cyklistens personliga rekord. Men i själva verket cyklade avataren 1 procent snabbare än det personliga rekordet.

Trots det lyckades elitcyklisterna i experimentet genomgående vinna över sina datoranimerade konkurrenter. Orsaken var, enligt forskarna, att det tycks finnas en energireserv i kroppen som inte utnyttjas fullt ut.

”Den här studien visar att det existerar en metabolisk reserv i kroppen. Och om den utnyttjas så kan det öka prestationsförmågan med mellan två och fem procent”, säger professor Kevin Thompson som är chef för idrottsforskningen på Northumbria Universitet.

Tricket för att få tillgång till denna reservenergi är att lura hjärnan, menar Kevin Thompson:

”Vi tror att ett litet bedrägeri av hjärnan kan förbättra prestandan”, säger han.

Ett bevis på detta var att deltagarna i testet inte lyckades cykla snabbare än sin datoranimerade motståndare om de på förhand fick reda på att denna avatar var snabbare än dem själva
-------------------------------------------------------------------------------------------
Syd James;
Det är är bra att de träningsteorier som fått lära sig genom åren och som man tillämpat får forskningsbaserad bekräftelse. Att det skulle röra sig en potential på bara 2-5% tycker jag dock känns som negativt tänkande.
När man sprungit uppför Arbetarbacken i Grängesberg 14 gånger men en klump på 80 kg på ryggen, kört skridskoträning inför "Garvis" Öhlunds vakande öga, sprungit sig spyfärdig på elljusbanan, cyklat tills inte kroppen längre fungerat eller bara joggat omkring vid -25 grader då har man tänkt på allt man fått lära sig och vips har man orkat mer, man minns......

a) Hördu Syd! Ta iiiiiii ännu mer! Du bara tror att du är helt slut, du har minst 50% kvar! 
b) Pojkar! Starta på maxfart sedan ökar ni!
c) Vadå mjölksyra ända uppe i öronen? Herreguuud, Kör på vetja!
d) Bra Syd, jag gillar när man kört så att man måste krypa av plan (iklädd Mv utrustning)
e) Kroppf-n skall lära sig vem som bestämmer och den klassiska
f) Allt som inte dödar - härdar.

Jag lovar, vi de här tillfällena har vi inte pratat om några 2-5%, nej det gäller att ta längre steg och oftare!

Eftersom Turpenniemi lärt mig en del så kör vi den här versionen:Läslusten åter - + andra små tips

Jag har lyckats fullfölja en bok! Leif GW.s självbiografi läst på ett par veckor - trots att jag bara läst efter 23.00 på kvällarna. Endera har jag lyckats jaga upp adrenalinhalten så att jag varit piggare än normalt och inte somnat förrän vid 00.22 tiden, eller så var boken bra eller så här jag lämnat tidskrifterna därhän ett tag. OCH svaret är;
 
Ja precis som med allt annat; det hänger ihop. Jag kan rekommendera boken - Leif GW:s klassresa är intressant att följa men jag måste ända säga att sidorna om Geijeraffären var de mest intressanta (Förlagan till boken Grisfesten och filmen Mannen från Mallorca, tror jag den hette).- Nu har jag kastat mig över Lundells nya och sedan har jag Jonathan Franzen och sedan har jag - få se nu? Hur skall jag få tidskriftshögen att minska? Sedan det här med 00.22, undrar om min nattpigghet gör att löpstegen känns tyngre och kortare än normalt? Dvs Leif GW:s klassresa hänger ihop med mitt löpsteg. Snacka om kaosteori, relativitetsteori och annat "blaj" det här 'är samband det som inte ens nobelpristagare förstår...

Vi får se!

För övrigt fick jag hem en Blue ray från USA häromdagen. "Crossroads 2010" - Eric Clapton guitar festival in Chicago.  Den ni mina damer och herrar bör ni skåda in. Och dit vill jag åka! Efter att ha kollat Blue rayen så tror jag till med den är bättre än en  Diggiloo-kväll på SVT. Det var inte bara Eric som kom utan även två CD med Jayhawks - bland annat Mockingbird time och deras första i remastrad utgåva.

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag egentligen allting f n, ja inte inte "Diggiloo" och "Bonde söker fru" då men i övrigt ser det ju rätt bra ut på nöjesfronten. Nej Britney Spears får ingen rekommendation heller när jag tänker efter. Och knappast....... nej nu sluter jag så att inte min oerhört positiva kraft rinner iväg med höstregnet. Såg förresten att någon tyckte att Gunde Svan skulle göra en TV-serie i Afrikas vildmark; "Gunde söker gnu".

Det är ju lite synd om Juholt ju

Så därför har Syd gjort en liten omarbetning av Ted Gärdestads gamla låt för att "pigga" upp pojkslarvern lite:

"Jag vill ha en egen måne" av Ted Gärdestad i lätt ombearbetning av Syd James:


Dom har då aldrig trott på tårar,
det passar inte för en karl
Om man är över femti vårar
finns inga känslor kvar.

Kan dom förstå två våta kinder,
de torkar lika snabbt igen
Man rår ej för att tårar rinner,
när man har mist sitt stöd.

Jag vill ha en egen måne, jag kan åka till
Där jag kan glömma att dom lämnat mig
Jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig.

Dom tror sig vet hur allt ska vara,
de vet när allting passar sig
Utom när jag ska förklara,
hur jag räknat fel.

De bryr sig inte om mig mera,
och det har tagit mig så hårt
De kan väl aldrig acceptera,
att någonting är svårt.

Jag vill ha en egen måne, som jag kan åka till
Där jag kan glömma att dom lämnat mig
Jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig.

Jag vill ha en egen måne, jag kan åka till
Där jag kan glömma att dom lämnat mig
Jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill
Där stannar jag till allting ordnat sig.


Sverige-Holland 3-2 utan Zlatan! Med Zlatan, vad hade det blivit då?

Det får vara hur det vill men den taktiska dispositionen, Sverige vann och många slumpens skördar var det. Straffen, en ren tillfällighet, men ett resultat av uppoffrande arbete av Elmander. Ett snabbt inkast osv. Men Hamrén kanske gör som de gamla fältherrarna gjorde; de skrev strategin efter slagen - det blev mer rätt då liksom. Man red ofta totalt fel i dimman eller dammet och kom plötsligt fram någon helt annanstans mot vad man hade tänkt sig vilket blev lika överraskande för fienden och efteråt blev det hela omskrivet som en mycket skicklig militär strategi. (Läs Peter Englund)

Igår var det 10 utespelare som gjorde ett självuppoffrande jobb, sprang och slet. De Zlet som tusan. 

Jag är inte alls säker på att resultatet blivit detsamma med Zlatan på plan. I och för sig vet jag jag med mig att jag alltid varit Zatan så kritisk mot Zlatan som jag tycker han borde prestera mer för lönen. Han är bra, ibland, men världens bästa spelare har han aldrig varit och kommer heller inte att bli det. Speciellt inte nu när han börjat tappa fokus på fotbollen - jättekul för Milan som betalar 10-tals miljoner årligen för att han just skall fokusera fotboll och leverera.

Hatten av för Sverige, kul match att se! Nu får Hamrén vara kvar över EM i alla fall. Och då slipper han ha halsduken på sig - vårt lilla modelejon - för EM går på sommaren!

Och ikväll spelar Leksand hemma. Förlust ikväll då är tränarna ute på hal is. De kanske kan byta med Brage som har fjärde tränaren inne nu, den här säsongen. Det finns många tränare över runt Domnarvsvallen om man så säger.

Nu har Grekland tappat bort sina pensionärer också

Något stort pensionsföretag i Grekland har räknat sina pensionärer, dvs de som får pensionsutbetalningar och kom i somras fram till att 15% av pensionärerna redan hade avlidit men att anhöriga plockade ut pensionen. Detta föranledde en folkräkning och sker inga under de närmaste dagarna så fattas var 10:e pensionär i Grekland. De finns helt enkelt inte!

Det är ungefär som Syd beskrev försäljningen av infrastrukturen tidigare; då det saknades namn på gatorna. MEN det kanske är värre; var 10:e gata kanske saknas, var 10:e hamn kanske inte finns. Det kanske är så att var 10:e grek inte heller finns, och det vore ju kanon för då har man ju sänkt både arbetslöshet och antalet anställda. Man skulle ju spara!

Det är ju ett oerhört spännande scenario. Det skulle kunna förändra hela världsbilden. Men vänta nu, nu måste vi fundera lite.. oktober ....... eller ..... 10:e månaden på året........ hur blir det här nu då?..... nej det är nog bara i Grekland som det är så här? OK då, kanske Italien också då.

Steve Jobs´ och Syd James´ garage

Apples grundare, innovator, guru och frontman, Steve Jobs, har gått bort som ni säkert sett och hört i nyhetsmedia. Mannen som jobbade på Hewlett-Packard (HP) i Silicon Valley, började fixa med persondatorer hemma i sitt garage och kom att skriva industrihistoria med sitt "Apple".
Han gjorde förvisso inte allt själv men hade en förmåga att skapa kreativa team och släppa fram nya idéer där nu Ipad och Iphone snart finns i var mans och kvinnas hand. RIP Steve!

Syd James började också plocka med sin HP dator i garaget häromdagen. Skälet till det var kreativitet och innovationsförmåga. Fru Syd gjorde en okulärbesiktning av verklighetsträsket, garaget, och konstaterade (fru Syd svär inte alls speciellt mycket men egentligen ville hon säga det som skrivs): NU måste DU för tusan börja plocka ordning i garaget! Att vi inte får in bilen är väl en sak men nu är det ju till och med trångt för cykeln! Städa nu! Det ser för dj---gt ut med röjsågar, motorsågar, bensindunkar, smörjmedel, muttrar och skruvar i en salig blandning! Och VAD ÄR DET DÄR? Är det inte din gamla HP-dator som vi skulle köra till tippen redan 2002?

Att Syd förklarade att det inte alls var 2002 men möjligen 2004 gjorde inte saken bättre. Man vet aldrig - kan vara bra att ha! - Till Tippen, svarade fru Syd.

Nu ser det ganska bra ut i garaget när jag stuvat om lite och kört HP till tippen men jag tror inte att Steves fru en gång i tiden sa: Hör du Steve, (listen to me Steve!!) nu får du för tusan städa i garaget, den där larviga HP datorn som du satt ett äppelmärke på och skruvat med hit och dit får du köra till tippen. Det ser ju för djä---gt ut! (It looks like hell!)

Vem vet vilken framtid som kunde ha skapats i Syds garage? 

RSS 2.0