Mer mat i fädrens spår

Syd James är utsatt för påtryckningar om sina kostvanor! Inte för att SJ frossar i chips och Swinging Steaks utan mer att det är för mycket müsli, yoghurt, gröt och för lite lagad mat. Nu är planen att köra cykelvasan (90 km) imorgon och då har vi inlett en ny trend; minst ett huvudmål, lagad mat, om dagen. Och detta innebar att Swinging Steaks kom upp på bordet. Det är rätt länge sedan men för rätt många år sedan var konsumtionen av Swinging Steaks rätt stor. Har varit i USA ett antal gånger men inte hittat några Swinging Steaks förrän nu egentligen, nu när maten kom på bordet så att säga.

Det är lovande så nu har jag beställt ett par portioner direkt ifrån US.

Så har beskrivs anrättningen enligt Wikipedia:

 

A five-man band out of Boston, MA, Swinging Steaks are among the originators of the roots rock/alternative country movement. Original band members are:

  • Tim Giovanniello - Vocals, Guitar, Lap Steel
  • Jamie Walker - Vocals, Guitar, Mandolin, Slide
  • Jim Gambino - Vocals, Piano, Organ
  • Paul Kochanski - Vocals, Electric and Upright Bass
  • Joe Donnelly - Vocals, Drums, Percussion

Jag var tvungen att använda Amazon för det var svårt även nu att hitta några skivor med gruppen ifråga. Vi vill ju ha Swinging Steaks i handen. Inte i någon liten MP3-fil eller Spotify-slinga. Och på tal om Spotify; alltjämt stora förluster. Men nu är det snart dags att använda våra pensionspengar och köpa Spotify inför en stundande börsintroduktion så att grundarna får en rejäl slant. Värnar musiken? Icke så utan här är det "money talks"– enbart, enligt SJ:s högst personliga, högst subjektiva och inte alls vetenskapligt underbyggda påståenden som vi dessutom är beredda att förneka, glömma, outsourca och dessutom be om ursäkt för.

Själv tänkte Syd koncentrera sig på att ta sig till målet i Mora, det är huvudmålet i helgen, sedan får man äta ett senare huvudmål. "Och jag har en plan för resten av veckan", säger Syd


Inga rykten från skärgården

Så var då semestern slut för denna gång. Hur har det varit kan man undra, har man gjort det man tänkte?, kan man också undra. Och svaret är nja, på ett ungefär i alla fall.

Läsning? Ja, inne på tredje boken (målet var 3). Träning? Ja, rätt bra, skulle kanske har tränat lite mer men det blev kanske 4 pass per vecka. Mat? Ja rätt bra. Vila? Vad hade SJ för mål där kan man undra? Mycket undrande är det som ni ser… och egentligen hade Syd bestämt sig för att INTE sätta upp en massa mål för semesterns aktiviteter men man kan ju ändra sig efterhand.

 

Nyhetsflödet har ju annars haft en del överraskningar att bjuda på! Trump är ju svår att övertrumfa men visst har vissa gjort goda försök. Neymar har sålts till PSG för över 2 miljarder, totalt vansinne! Och snart står väl alla miljardköparklubbar med byxorna nere och konstaterar att det här var ju inte så bra, vi har dödat sporten.

 

Rykten om andra som också stått med byxorna nere har ju florerat i pressen, nu nämner vi inga namn, vi vill ju inte gärna sprida rykten. Nej, alla måste kunna lita på att den information som vi får från våra vanligtvis välunderrättade källor är skyddade, det skall vara en väl förBorgad hemlighet.

Hur som helst så har rykten gått om att en känd person skulle ha visat sina, ”sin”, menar vi,  det är singularis, och även uttalat sig om att andra skulle vara det ena och det andra.

Hola, hola, som de säger i Spanien och som betyder ungefär ”hej svejs”. Enligt google translate så betyder det ”hallå”. Det är ungefär samma sak. Så ”Hola” hur tänker personen ifråga?

 

 

Det händer tydligen titt som tätt att man visar ”sin” och kallar andra för både det ena och det andra på fester enligt försvarstalen. Själv har inte Syd James upplevt detta men å andra sidan har Syd inte varit på så många fester i Stockholms skärgård. Det är nog havsluften som påverkar omdömet.

Vatten är farligt! Nu har det i och för sig varit kallt i år så antalet drunkningsolyckor har varit färre men flertalet drunknade är som vanligt män med alkohol i kroppen som också tappar omdömet. Det finns nog ett klart samband här….

 

Nu har vi dock hittat synergieffekter efter sommarens händelser; om män nu nödvändigtvis måste dricka alkohol, drunkna och visa ”sin” så skulle man faktiskt kunna göra en kombo;

Att männen som druttar i ser till att hamna på rygg i vattnet därefter att de snabbt visar upp ”sin” som då blir ett riktmärke när man skall kasta i livborgen,  – livbojen, menar vi, felstavning (påminner för övrigt lite om den där leken där man kastar ringar på pinnar och får poäng). Och är det en riktigt ”he-man” som ligger där och drunknar så kanske man för en stund tror att det är en rysk ubåt som visar periskopet. Och då är vi inne på försvaret och rysk-kinesiska övningar i Östersjön men det är en helt annan historia.


RSS 2.0