Gott slut på 2016 och Syd funderar på hur året egentligen var

Nu är det ju ytterligare någon dag kvar på 2016 och mycket kan ju hända än. Många experter, så kallade årskollar,  säger dock att 2016 var ett riktigt sk-tår.

Det var terrorattacker, krig, Brexit och Trump och en massa annat ”jox”. De som röstade för ett utträde ur EU i England och de som röstade för Trump delar dock inte riktigt den uppfattningen.

Men ni!? Vi hade väl ändå tur med vädret i alla fall? Ja visst ja, 2016 blev det varmaste året hittills och det är inte bra. Nu är inte alla eniga på den punkten heller men jag läste om de renägande samerna nyligen och de ser, bland annat, klara skillnader både i vinterns intensitet och längd, vintern blir kortare och varmare. Detta är ett rent problem för samerna, inte längre ”same weather as usual”.

Isarna vid polerna smälter i en alldeles för snabb takt, säger klimatforskarna och inte samerna denna gång.  Klimatförändringarna är påtagliga och vi bör kanske påminna oss om detta när vi just klarat av en ny rekordhandel i julklappar och rekord i utlandsresor under helgerna. Även där, vid de mer sydliga och Thailändska poolerna smälter isen fortare, låt vara dock i mer begränsad omfattning i drinkglasen.

Nej så det här med vädret var inte bra. Vilka positiva tecken finns då förutom att Leicester City vann Premier League i våras, mot alla odds? (Och det gillar vi; dvs när det är mot alla odds, lite överraskande och när det hos Syd förhärskande ”underdogperspektivet” segrar).

Den här låga räntan är väl ändå bra? Nej! skriker alla, vi får en bostadsbubbla som rätt vad det är spricker och då blir det inte bra. Då påverkas den ekonomiska aktiviteten negativt och då får vi lägre tillväxt. Ja men det är väl bra för då produceras färre varor och vi åker runt mindre och då påverkas klimatet positivt? Nej det är inte positivt för då klarar inte välfärdsstaten att upprätthålla välfärdsstaten. Då blir det social oro, och det skall vi veta att social oro  det är inte bra får då vinner Brexit och Trump igen och sedan kanske, ja så det håller det på.

Det var nog ett riktigt sk-tår trots allt 2016, och att skriva en prognos för 2017 är inte lätt. Nej då känns det betydligt tryggare att få sätta på sig sina VR-glasögon, avskärma sig från verkligheten och istället få uppleva ”Virtual Reality”. Eller som Wikipedia lite mer i detalj uttrycker saken;

Virtuell verklighet (eller virtual reality, virtual realities, VR samt immersive multimedia eller computer-simulated reality) är en datateknik som replikerar en miljö, verklig eller inbillad och simulerar användarens fysiska närvaro samt miljö för att möjliggöra användarinteraktion. Virtuell verklighet skapar artificiella sensoriska upplevelser som kan innefatta syn, känsel, hörsel och lukt. Man kan uppleva VR via en VR-hjälm.

Ta mig sjutton, huuvaligen,  man kan nästan tro det är på riktigt…. Nej då är det nog lugnare att sätta på sig ett par gamla stereohörlurar inför 2017 och lyssna in någon gammal slagdänga typ ”Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli! Det var tydligen på förslag att den låten skulle bli den gemensamma sången på EU:s 60 årskalas under våren! ”Ju more we are together ju happigare vi bli” i UK-version, den tyska versionen; ”Ju mer wir sind zusammen sehr glader wir bleiben”  och den spanska versionen ”Hasta manana, el perro está bajo la mesa” (den spanska versionen i något förkortad översättning – aha det är en annan låt som spanjorerna översatt ser jag nu.. nåja.. det får vara som det är).

Ser nu, helt plötsligt händer det,  att det finns chans till en rejält bra avslutning på 2016! V 75! Drömvinst! Harry Boy where are you?  Gott slut på 2016! Nu måste jag skynda iväg och lämna in kupongen!


God Jul!

Säger Syd när julefriden nu har infunnit sig.... skojar lite med er. Nej imorgon är det arbetsdag, dammsugaren och golvmoppen har precis ställts undan efter kvällens bestyr. Syd var till Stockholm igår och hann mellan mötena slinka in på Bengans och köpa några ljudklappar.  Vi skall berätta lite mer längre fram när julstressen bedarrat men det var ju så bra att senaste MOJO kom i veckan och gav några tips. Mest gubbrock säger ni!? Nej, lite grann men lika många kvinnor faktiskt; Kate Bush, Margaret Galspy och Miranda Lambert! Miranda är inte dotter till Arne!
 
Sedan blev det David Bowie, Bon Iver, Neil Young och Stones. Det blir mycket att lyssna på i jul. Full volym så att julgranskulorna svajjar. Visst vore det kul!
 
Mindre kul när jag såg att Sven Zetterberg avlidit. Tråkigt, tråkigt! Senast Syd såg Sven var på Cassels i Grängesberg (vacker ort i Västerbergslagen, info för er som inte känner till alla metropoler). Jaha ni funderar på Västerbergslagen också, ja det är en del av Bergslagen; Smedjebackens och Ludvika kommuner.
Jahaaaa, ni funderar på Bergslagen ocksåååå, Mellansverige, nordväst om Stockholm ni vet. I centrum. Mitt i.
Hur som helst, senast Syd såg och träffade Sven Zetterberg så lovade Syd att skicka en bluestext till Sven, En text som Syd skrivit men innan Syd skulle skicka den lite "vågade" texten till Sven så läste Syd upp texten för fru Syd.
 
Nej, Syd skickade aldrig texten. RIP Sven Zetterberg.
 
Klipp från Expressen:
 
e

Tack snälla

Syd funderar över hur det här talessättet blivit nätintill allmängods numer. Tack snälla! Det sägs alltid numer, nästan i alla fall. Inte; "Tack ska du ha!" "Tack så mycket" eller liknande, Nej "tack snälla" ska det vara.
Är det ett resultat av att så stor del av dagens kommunikation sker via andra media än direkt talat mellan människor? Kroppsspråk, tonfall, allt sådant försvinner.  Den minsta delen av hur en annan person uppfattar ett uttryck är själva orden, merparten av hur ett budskap tolkas handlar om just kroppsspråk, tonfall.
 
"Tack du", när man läser det så är det helt OK men tänk efter i ett annat tonläge, "ja tack du" det kan ju vara starkt ironiskt, negativt. Kan det vara förklaringen till tack snälla? Så att man verkligen förstår att det är ett riktigt tack och att den som mottar tacket dessutom är snäll.
 
Tack snälla för att ni läser denna spalt. Syd James Revue står inför en förändring. Skrivkollektivet Syd James kommer under 2017 att gå över till Wordpress så det blir lite mer stil på det hela. Vi meddelar dock i god tid så att ni alla kan logga in och inte missa kommentarer om alla möjliga väsentligheter.
 
Väsentligheter är till exempelvis fotboll, jag måste motvilligt erkänna att Zlatan klarat sig bättre i Premier League än jag trodde. Nu i helgen gjorde han mål mot West Bromwich som låg på övre halvan annars har det mest varit mål mot typ Bournemouth, Crystan Palace men ändå. Matchen mot Crystal Palace gjorde mig för övrigt på riktigt dåligt humör för en stund i veckan som gick. Jag gillar aldrig när David för stryk av Goliat och speciellt inte när Goliat leds av "The Special One" - José.
Annars går helgerna i städandets tecken, men det vet ni redan ni som följer Syd James genom åren. "My Line of Duty".  Riktiga Line of Duty börjar strax. Jättebra serie, missa den inte. Hög klass, nästan i nivå med Happy Valley. Det är också väsentligheter.
Samt att Rolling Stones senaste skiva är riktigt bra, back to basic!
Vi kämpar vidare i julveckan!
 
 
 

Jul-CD 2016 Spellista

Årets jul-CD har börjat distribueras, ni som brukat få får igen. Är det någon mer som vill ha så meddela Syd James!
 
 

Kan Kalla hur nerverna kalla? - en fundering i veckans spalt

Vad skriver man vid andra advent efter en vecka som gått sedvanligt fort med mycket jobb, för lite träning, ingen snö och få sportresultat som gått i rätt riktning? Och inte vann man på tipset heller. Man kan väl inte påstå att man är direkt spelberoende, säger Syd, när man kör med stående rader både på stryktips och lotto. Det är bäst med stående rader för mina analyser bygger annars mer på hjärta än hjärna. Och då blir det tyvärr oftast för få rätt.
Det visar sig inte minst när man ställer upp i Tips-SM varje år, en tävling som man därefter avbryter redan efter omgång 2.
 
Trump har knappat hunnit bli vald innan Castro dör och sedan är det val i Österrike och omröstning i Italien. Trump slår en signal, eller om det var tvärtom, och pratar med Taiwans president. Då blir Kina lite sura, och då blir utrikesdepartentet i Washington oroliga och sedan är det något annat. Och så skjuter man i Rinkeby. Och så utser man VR-glasögon, Virtual Reality, till årets julklapp, ja det kanske är lugnare att fly in i en VR-värld när verkligheten blir för påtaglig....
 
Kära sportvänner, Syd tror att Charlotte Kalla får mycket svårt att komma tillbaka. Jag har tusen gånger gärna fel, säger också Syds skidvalsningstalesperson, Vax James, men sådana här saker som hjärtat sätter sig ofta på hjärnan. Låt vara att det inte är fysiskt farligt men det finns en liten liten gnagande oro därinne och när den oron finns där, törs man då gå max max vilket krävs för att vara med i topp? Är det inte lite pulsstegring där, ett extraslag, känns det inte lite konstigt?
Som sagt inte roligt med Kalla, roligare kan man dock kalla veckans familjebowling. Syd fick ett presentkort på bowling och mat i samband med Fars dag. Vem vann undrar ni? Jag vill inte gå in på detaljer men så mycket kan väl sägas som att det är ett att få sportresultat som gått rätt den senaste tiden..
 
Nu skall jag avsluta dagens inlägg, logga in på West Hams Facebook och kommentera gårdagens totala kollaps. Stor risk av managern åker ut (för min del får han gärna vara kvar) men jag hoppas i så fall att han tar med sig minst ett par försvarsspelare; Ogbonna och Nordtveit om man får be. Och flytta hem igen, om det gick, den nya stadion, en katastrof, känslomässigt.
Några citat:
 
A good win for the Arsenal. Keep your chin up hammers you will get through this bad patch, you're a club with big history. Best of luck for the season.
 
Here come the plastic fans, we've always been the same, if you can't take us at our worst piss off when where on form. Slav is the man last season was amazing, the new stadium is a joke! Keep positive COYI⚒
 
Great win for you Arsenal today but it was partly defensive suicide. Hope u win the league over chelshit!
 
Kan vi få en Evertonseger idag så räddar det lite plus att Crystal Palace vann, det var viktigt det. Halvarsson och Hellner förstås! Kanske inte var så tokigt ändå, den här sportveckan.`?
 
 

RSS 2.0