Kär och Galen

i kombination är jag kanske inte för närvarande men "Kär "är jag i Ulf Lundells musik och "Galen" vore jag väl om jag utan att lyfta en liten sedel passerade just LP;n;  "Kär och Galen" på Loppmarknaden i det lilla skånska samhället. Jag har skivan förut (minst två) men herregud nog MÅSTE man betala 10:- för ett perfekt ex av denna skiva även om man har flera sedan tidigare. En stark Lundell skiva; Kär och Galen, Öppna landskap, Lycklig Lycklig, När jag kysser havet.  Nog är väl det låtar som för evigt kommer att ingå i den Lundellska låtskatten!? Carl Michael Bellman, Evert Taube och Ulf Lundell i rakt nedstigande led.
När jag bläddrade i den samling LP skivor som låg på denna loppmarknad blir man häpen över (nej det blir man inte, man vet redan) över all sk-tmusik som producerats. Denna gång fanns osannolika dansbandsskivor med namn jag aldrig trott existera. Flamingokvintetten och Ingmar Nordströms framstår som rena fynden bland det övriga urvalet. Men, men det finns även guldkorn i till synes hopplösa dansbandhögar. Under en James Last box tittar just Lundell fram och ett leende sprider sig över Syds soldränkta nuna. Och Lundell svävar i närheten. Han sågs av en vän i Simrishamn häromdagen. Vänder jag mig om från Loppmarknaden skymtar Haväng därborta och där har Lundell varit han också.

Sjöräddningen rycker ut och Syd på plats!

Vackert väder, förhållandevis svag vind men Syd på plats vid Sjöräddningens båt i Kiviks hamn. Vad passar bättre än ett sjölarm då? Ingenting! Nu fick Syd möjlighet att syna Sjöräddningens aktiva arbete och betyget blir klart godkänt. Snabbt iväg till en kantrad båt. Åtgärd och så åter till hemmahamn. Svenska Sjöräddningssällskapet drivs ideellt och behövs även i Sydliga vatten.Foto; Syd James RealitySjöräddningen åter hemma.

Foto: Syd James Reality

Ales Stenar

"En horisontlinje jämnare än den som omger Als "Ales" stenar är svår att finna." Så inleds beskrivningen av Österlens forntidsminne i den presentationsmapp som den arkeoastromiska forskaren/vetenskapsmannen Bob G Lind sammanställt.. Denna vackra Julidag besökte Syd åter Ale Stenar ovanför Kåsebergas fiskeläge i södra Skåne och kom i samspråk med forskaren Bob G Lind som under många år kämpat för Ale Stenars rätta ursprung och funktion och som nu börjat få rättmätigt akademiskt erkännande. Ni som vill läsa mer kan gå in på www.alesstenar.com
Bob är en mycket kunning, hängiven och trevlig person vars forskning är väl värd att stödja.Bob G Lind vid Ales stenar

Foto:Syd James

Kåsebergas kullar och omgivning har mycket mer att erbjuda vilket denna vy visar.Foto: Syd James Nature


Vinylskivan kommer tillbaka!

Det känns riktigt bra att kunna konstatera att Syd`s senaste års köp av vinylskivor inte varit fel! I och för sig tar 4-500 skivor lite plats men när framtiden ger Syd "rätt" så känns det bra. Läste i dagens DN (fredag) att till och med de stora bolagen nu satsar på vinyl igen! Lyssnade är mer än att sitta för sig själv med en speciell låt i en MP 3 eller Ipod. Tänkt att åter få sitta och njuta av ett Roger Dean omslag samtidigt som man lyssnar på en HEL skiva!  Tillsammans med andra! Nu är jag i och för sig väldigt nöjd också med CD:n som erbjudit många nya godbitar men även mycket välförpackat återutgivet material som inte tidigare varit tillgängligt. Men nog är det väl kul att konstatera att från att ha varit en nostalgisk vinylsamlare så ligger Syd längst fram i trendspåret (igen). Så är det; håller man kvar sina grundläggande värderingar så blir man "hot" igen vad det lider. Att Syd ligger längst fram i trendspåret visste väl ni gamla erfarna Sydläsare, men för de många nya läsarna kanske de sista tvivlen av denna sanning nu kommit på skam!
Nu väntar jag i och för sig på att  "postmannen" som skall komma med två nya CD; Ry Cooders senaste bland annat. Och den "postmannen" får gärna ringa två gånger!
Efter försommarens många köp hade jag tänkt ligga lite lågt till hösten med nya köp. Men nog känns det väl lite höstlikt i vädret? Lite kyligt om kvällarna, mer regn än sol. Nog är det skönt med höst. Har Ian McLagans nya kommit måntro?


Åskväder skadade ungdomar på militär kurs kunde vi

höra på nyheterna idag, i Sverige, i Världen! Nu vill jag inledningsvis starkt betona att Syd självklart beklagar att dessa ungdomar skadats men Syd kan ändå inte låta bli att kommentera på sitt sätt. Så här skulle händelsen kunna rubriceras i morgondagens tidningar!

Militären i Kosta utsatt för blixtattack!
Befälet försökte agera åskledare vid olycka i Småland!
Räddningstjänsten blixtsnabbt på plats efter åskolycka!
Åskvädret kom helt oväntat; som en blixt från klar himmel, säger militärledningen.
Hemv'ärnet blixtinkallas!
Detta blev för verkligt säger militärbefäl, inga åsk-ådare tack och lov!

Sedan bör väl militären veta om att är man högsta punkt på ett öppet fält så riskerar man att träffas, detta gäller även vid verkligt krig!Syd smashar i Båstad!

Vi kan nu lägga ännu en Båstadsvecka till handlingarna, huruvida det spelats tennis kan man fundera över däremot har alla festande människor (allmänt kallade "partyeliten") som köpt champagne för 46 000 kronor flaskan varit på löpsedlar och tidningssidor och även i morgonsoffan på TV 4.  Många har upprörts över detta men Syd säger bara; Varför uppröras av detta? Det är väl självklart att om de fina ungdomarnas föräldrar nu efter många års slit lyckats få ett antal tiotals/hundratals miljoner i diverse bonusar och lön, som beviljats av någon annan i bekantskapskretsen, så skall väl barnen få unna sig lite. Jag tror inte ni vill byta med dem i alla fall! För att kasta bort pengar på det sätt som beskrivits räcker det inte med mycket pengar, det krävs ett fiskmåsbeteende också! Mycket pengar är väl OK men fiskmås vill ni inte vara. En fiskmås svävar till synes högt över alla andra, coolt avvaktande för att spana in rätt tidpunkt för att slå sig ner. När de väl slagit sig ner blir det mest skrän och att de skitar ner. Nu har jag inte med ett ord nämnt IQ-fiskmås. Som sagt det räcker inte med mycket pengar man måste vara lite osmart också!
Och sedan såg jag att fotbollshjälten "Tjillevippen" gjort sig illa. Lilla gubben då, Men det kunde vara värre: Han skulle kunnat vara expertkommentator. Bevare mig väl! säger Syd. Watch up! Nu smashar vi in matchbollen för årets Båstad!

Syd James sammanfattar på sju språk sina synpunkter på musik, sport och annat!

Syd har efter starka påtryckningar gått med på att göra en kort sammanfattning av sina åsikter, funderingar och tankar på andra språk då många utländska Syd James-besökare vill kunna ta del av den viktigaste informationen. Svenska läsare får ursäkta ett litet ögonblick:

Spanska/España: Hasta la vista Michael Ballack!
Italienska/Italiano: Pronto, pronto för Zlatan!
Finska/Soumi: Perkele Brynäs, Rögle und FRA! Hyvvää Västanfors IF ett pandylag y Leksand hyvvä hockey!
Norska/Norsk: E norsk kone ä litt mer än en svensk, nej visst tusan nu var det en norsk krone vi tallt om
Tyska/Deutschland: Deutschland, Deutschland über alles utom España!
Engelska/English: Mr Brown you have a lovely party (travestering på låten: Mrs Brown you have a lovely daughter)
Dansk/Daensk: Hvoner låter Kim Larsen och Sanne S best?Hvergang!

Efter denna sammanfattande utländska utflykt kan jag för er svensktalande meddela att jag i princip berättade lite om det som känns angeläget i dagens globaliserade värld. Små korta kärnfulla meningar från vår underbara värld. Ni vet allt redan. Don´t worry som vi säger i EU.

Det har blivit mycket nu men det har blivit bra - CD köp

Här min vänner kommer en liten innehållsförteckning av senaste två månaders skivköp,.Informationskällor och inspiration till köp är oftast MOJO, DN/SvD onsdagar, enstaka tillfällen DI helgbilaga samt butikspersonal på olika ställen. Inköpsställen har varit huvudsakligen Ginza, Tower Records, Swordfish, HMV. Lite mer fullständiga recensioner kommer så småningom, allt nedan är dock värt att inhandla.  Min second-cousin i USA beskrev allt mycket väl för något år sedan, ungefär så har sa han fritt översatt; När jag kommer in i en skivbutik så står de där i/på hyllorna och pockar på uppmärksamhet. De ropar : Buy me, please buy me och då gör man det och det blir ofta alldeles för många skivor. Vi brukar besöka butiken Electric Fetus tillsammans, för övrigt rekommenderad butik i Mojo`s "Recommended Retailers". Minnesgoda läsare kommer ihåg att även The Swordfish i Birmingham, UK är en Recommended Retailer. Nu börjar ni förstå: De ropar lika till mig; Köp mig, snälla köp mig, jag hör väldigt bra och plötsligt går man där med;
Nils Lofgren "The Loner - Nils sings Neil" - lugnt, väldigt bra tolkningar av Neil Young låtar. Nils spelar f ö gitarr i E Street Band,
Wilco - "Being there" - allt som Wilco gör är bra på något sätt, stark Armericana
O´Brother -where art thout? - Americana root skulle jag vilja säga. Kanske lite för mycket Root för att passa mig perfekt. Men ändå bra! Soundtrack från filmen med samma namn.
The Pogues Box Set - Irländsk folkpunk - ja Pogues känner ni till. När de är bra då är det riktigt bra!
Coldplay - "Viva Lavida" or "Death and all his friends" - U2 influenser. Växer men inte hundra kanske.
John Hiatt -"Same old man" - Rätt lugn, mer root tycker jag. Hiatt är alltid bra!
Joe Fournier - "Dirt road joyride" - mycket Americana är det. Kanon!
Fleet Foxes - påminner om lite gammal 70-tals Vertigoprogg. Seattleband. kanonbra!
Fleet Foxes - förhands-EP:n; "Sun Giant" , bara att kapitulera och inhandla. Tack Swordfish!
Howlin Rain - "Magnificent Friend" - kanonrock. Kör på bara!
Billy Bragg - "Love and Justice". Gillar ni BB sedan förut så blir ni lyckliga av denna CD. Stark comeback!
Bill Wymans Rhythm Kings - "Just a thrill". Bra med Albert Lee, Mark Knopfler.
Sabaton -"The art of War". Blytung uppföljare. Warrock" Heavy. Bra kör eller hur LS/MLS?
Emmylou Harris - "All I intended to be", Skulle vilja träffa Emmylou - kanon-CD
Neil Diamond - "Beautiful Noise" producerad av Robbie Robertsson - det räcker och som sagt Neil har jag fått omvärdera efter;
"12 Songs"och senaste "Home Before Dark" bägge producerade av Rick Rubin och så rekommenderade MOJO även
"The Greatest Hits 1966-92". Ja jag säger att jag omvärderat. Det ÄR bra!
Dennis Wilson: "Pacific Blue Ocean" - återutgiven efter 30 år. Lyssna säger jag!
"Crayonsmith" -"White Wonder" Irländsk rock i ung tappning. Har inte fastnat riktigt ännu och detsamma gäller
new amusement - "any port in a storm" - lite för mycket post-punktempo tycker jag. Men växer.
Elvis Costello -"Momofuku" - Core-Costello. Bara njut men köp först förstås! och så har vi
MUDCRUTCH - med låten "Crystal river "- det är så bra, så bra!

Nu är det fler som ropar hör jag. Men de ropar inte köp mig,köp mig utan lägg dig, lägg dig! Det gör jag snart men lyssna bara på den här låten med Mogwai- Young Team återutgiven. Inte somnar men lugnt efter den inte och det är heller inte meningen, Skaver bra!
Hälsar Syd i hörlurarna.

Leif G W Persson börjar blogga läste jag i tidningen. Välkommen! säger Syd.

Jag gillar G W, han är tydlig med budskapen och hälsosamt kritisk mot polisväsendet. Även om polisen helst jobbar f m måndag och tisdag så bör de finnas ute fredag och lördag. Det har G W någon synpunkt på tror jag.

Försäkringskassans beslut så sjuka att man funderar på om de är riktigt friska.

Om ni följt debatten kring den kvinna i Uddevalla som cancersjuk fått besked om att för att få sjukpenning med 80% så måste man vara döende. Detta var beskedet från FK. Nu hörde jag ikväll att FK backat. Den medieansvarige på FK har gått mediaträning och gjorde nu en pudel. Dock en väldigt dålig pudel; ungefär en Biskop Brask; "Härtill är jag nödd och tvungen". Försäkringskassan har genomgått en märklig förändring; tidigare var förtidspension lösningen på allt( ja jag vet att det inte heter det men det är det ändå handlar om), man beviljade förtidspensioner i vårt och torrt. Ung som gammal åkte med!
Sedan blev det en annan "ordning"; FK gör en utredning och upptäcker att antalet förtidspensioner ökat kraftigt i Sverige. Undra på att forskning ibland kan ifrågasättas. Försäkringskassan gör den fasansfulla upptäckten att antalet unga pensionärer ökat, värt att notera borde ju vara att man själv fattat besluten. En ny byråkrat uttalar sig förfärat över utvecklingen som man faktiskt ordnat helt själv.  Då kan man snacka om pudlar och medieanpassning. Förut fuskade ingen nu fuskar alla, ungefär så låter det. Bevare mig väl säger Syd.

Syd i Bryssel - Vad gör EU-kommissionen nu när fördraget läggs på is?

Syd är i Bryssel för att försöka utröna vad EU-kommissionen gör efter klockan 3 nu när Irland sagt nej till det nya fördraget. Polen, Tyskland, Tjeckien och Sverige funderar. Det är deppigt i Bryssel. Titta bara på denna EU-kommissionär som nu är helt chockad! Inte roligt nu för killarna och tjejjerna i kommissionen.
Här ser vi kommssionären framför ett PR-kontor för det nygamla EU-fördraget.Foto: Syd James

Då var det bra mycket roligare med dessa grabbar!Hello guys in "the Absolut Orchestra"! As you know I bought a record of you with Violin music (Great music I heard on the street) but this will not be believed by my friends. I´m a rocker you know! Thanks for your greeting! And welcome to Sweden.

Foto: Syd James

RSS 2.0