Skulle det inte vara tvärtom?

Nu har sommartiden tittat fram bakom en snöhög och temperaturen stiger, åtminstone till nästan +1. Längre och ljusare kvällar skall göra oss pigga och raska. Och precis så känner man sig..............inte.

Man släpar sig runt och undrar om man inte vred åt fel håll trots allt.  Nej det stämmer. för en vecka sedan var kl 21.00 nu och man var superpigg. Nu är den 21.00 också och man borde vara lika pigg som 20.00 förra veckan. Men nejdå.
Om det nu inte är sommartidens fel (jag ser mot lampan ute att det snöar lite) så blir man trött av att höra om Geelys köp av Volvo, att höra den tragiska och märkliga historien om flickan "Linnea" utanför Örnsköldsvik, Bjästa, var det visst. Om att Sarah Palin, eller vad hon hette, kör en ny kampanj mot eller för någonting, hockeymorsan i Alaska ni vet, om katolska kyrkans överträdelser. Höga bonusar i Skanska, att Zlatan slog in en retur, en ny kokbok, en gammal kokbok, Greklands, Ungerns, Spaniens, Portugals, Englands dåliga ekonomier, Mycket konstigt är det och trött blir man.

Sedan är det förstås det att man inte hinner hämta sig riktigt mellan kvalseriens matcher, där kastas man mellan hopp och förtvivlan varannan dag. Nu vill jag bara kastas mellan hopp och hopp ett tag kära leksingar.

Snälla ni, vinn imorgon är ni snälla annars blir man väl ännu tröttare oavsett det är sommartid eller vintertid, eller hur man nu vred,  framåt eller bakåt.     Men vänta nu. Nu ser jag att mobilen har olika tider. Jag kanske vred åt fel håll ändå, den kanske är 23 nu?, klockan. Hallå familjen, hur mycket är klockan, sover ni? 

Vadå, sitter och nickar till? Jag?  Det är ju natt! Jaha, jaså den är bara kvart i tio.
  

Det är nog vårtröttheten som sätter in, det finns visst en speciell sån har jag hört.

20 grader och 20 cm senare

så funderar Syd vart våren tog vägen. Igår njöt man av strålande sol och 12 grader varmt, joggingturen gick som en dans. (Ja, jag kanske har några andra steg när jag dansar men å andra sidan så dansar man inte så ofta).
Idag var det snöskovel fram och nu pekar gradantalet på -10, minst 20 cm nysnö kom det igen så vart tog du vägen, våran vår?

En annan fundering man kan ha är över Island där ett vulkanutbrott nu sprider både sot och lava över landet. För en tid sedan var det bankgubbar som förorsakade ett mentalt vulkanutbrott där islänningen i gemen svor så det osade svavel.
Undrar om den geologiska aktiviteten nu tagit vid när finanskrisen inte är lika mycket på tapeten som tidigare även om nu Grekland, Spanien, Portugal, Irland och just vårt kära Island närmar sig en vulkanisk avgrund. Ni som är trogna och minnesstarka läsare av herr Syds blogg minns att just detta med den finansiella oron på Island även fick återverkningar i Premier League där West Ham helt osannolikt köptes upp av en isländsk herre i kostym. Nu hänger även the Hammers på en skör tråd och söker nya ägare och en mer passande ekonomisk kostym.

Och på tal om ägare tycker jag faktiskt att Chelsea skall hitta en ny ägare; jag kan inte känna som jag gjorde förr; Hade det varit för ett antal många år sedan och Chelsea samma vecka förlorat mot Inter i Champions League och sedan spelat oavgjort borta mot Blackburn då hade man känt sig som som en isländsk bankman mitt in en lavaström*.............nu tycker man det är bra att till och med en underdog som Blackburn klämmer till med en kvittering.

Och så börjar kvalserien i Hockey.

Nej nu blev det mycket på en gång.........för nerverna


* Ni funderar hur en isländsk bankman mitt i en lavaström känner sig? Inte bra, kan jag säga och nu sätter jag på nya Graham Parker en stund så man får frid i sinnet.

(Red.anm: Syd är lite återhållsam med den där islänningen i lavaströmmen- det är nog all snöskottning mitt i fotbollssäsongen som gjort Syd lite trött ........).

Drottning Silvia och Alzheimer läste jag på en löpsedel.

Det var ett riktigt märkligt påstående tycker Syd. Nu har jag inte alls läst bakgrunden till detta men jag tror det bara är ont förtal. Nej upp till försvar av "Dronninga"!

Vad kan ligga bakom detta måntro?
Att drottningen inte lärt sig det svenska uttalet tror jag inte har ett dugg med Alzheimer att göra. Det har dessutom inte förändrats ett dugg sedan 1978. Jag kan dessutom berätta att eftersom Syd är uppvuxen på en bruksort så finns finnar, bland annat, så inte heller har helt korrekt yttal. Säger man att de har Alzheimer; nej precis. Dessutom läste jag på löpsedeln att citat ungefär "Jag blev mycket upprörd över detta". Ser ni helt korrekt, ingenting typ "Jag bleev mucket upprord öbver detta". Nej klockrent var det.

Vad kan det då vara?
Att hon gått med på att en enkel Ockelbobo kan äkta dotern Victoria? (medvetet ett T i dottern)Nej det var ingen Alzheimer det heller utan ett bra beslut för annars hade Victoria kunnat bli en hemmadotir och just en hemmadotir är inte modernt. Nej ingen förklaring finns.

Kanske är det helt enkelt så att Queen Silvia varit i Deutschland och så har man sett "Die Köningsfrau aus Schweden spatsieren in dem strasse mit eine Herr Alzheimer aus Heidelberg.

Så kan det nog ha varit.

En olycka kommer sällan ensam

Det har varit jordbävningar i Haiti, Chile, Turkiet och Chile igen, Tsunamivarningar både här och där. Ja , inte så mycket här om jag skall vara lite nogräknad. Nej här har taken rasat in. Idrottshallar, shoppingscenter, ladugårdar och annat felbyggt. För nog är det väl underdimensionering och inte snön som orsakar takrasen. Det har varit en snörik vinter, absolut, men inte extremt ändå.

Hur som helst, en olycka kommer sällan ensam. I Syds närhet har inte taket på ett närliggande hus rasat in, nej när det blev lite mildare så rasade taket av. Sant, en morgon så låg hela taket på marken och huset stod där utan mössa så att säga. Inredningen blottat för alla och en var, oron över om någon skall ligga begravd under det nedfallna taket med alla de snömassor som följt med infann sig.

Räddningstjänsten var ej att tänka på;  här krävs snabba insatser. Okulär besiktning av katastrofområdet, inga tecken på skadade under taket, taket som dessutom var helt intakt efter fallet! Inga saknade så vitt man kan se i snön..
Nu finns inga lavinhundar att kalla in i Syds hemtrakter, men däremot passerar en hel del latrinhundar som brukar kunna nosa upp både det ena och det andra. Men inte ett skit hittade dom heller. Så nu har vi blåst faran över och som den inkallade "krisornitologgruppen" sa: "Inte en enda föggel* verkar ha förolyckats även om alla solrosfrön nu är borta, men faller en föggelstugga* så står tusen i kö för att härbergera både gråsparv och spillkråka", de är så där okänsliga i krisgruppen, rakt på sak bara.

* Föggel och Föggelstugga är dialektalt för fågel och fågelstuga och har sitt ursprung i ordet "Föggelhunn" som betyder just det; Fågelhund....Bild från katastrofområdet: Till höger står "Föggelstugga" och på backen ligger taket. Men så vitt vi kunnat se har ingen blivit allvarligt skadad. Det gröna som skymtar är "krisornitologsgruppens" Okej-markering; "Ingen föggel skadad" när man scannat av ett katastrofområde.
Photo: Syd James Mobile Bird Watching Team

Vilken underbar försening

Vi är ett gäng som brukar träffas nere på perrongen i Västerås för att åka tåg till Stockholm bland annat. Igår var det "elvafemtitrean" som vi skulle ta, vi som är lite vana brukar säga så; "Sjusjusjuan", "femfyrtitettan" osv. Vi har en som heter Pettersson med oss och som alltid skall envisas med att vara nere vid perrongen i tid med motiveringen; "Man vet aldrig, rätt var det är så kommer det ett tåg i tid". Vi andra brukar släntra in en kvart tjugo över tolv när vi skall åka 11.53 (elvafemtitrean).

Igår likadant men med den skillnaden att Syd också kom tidigt; vid 11.57 tiden för att konstatera att Pettersson var där i tid men inte tåget. Solen sken, Graham Parker hade fått en fin recension i tidningen och i mitt bakhuvud fanns minnet av en skivaffär i centrala Västerås, snabb bokning av biljett i vagn 11, kollar att tåget INTE skulle komma tidigare än 12.30 så skyndade Syd iväg och upptäcker "Skivfönstret" i Västerås.

Jag säger bara; Vilken underbar försening! Vilka härliga lirare i affären, de hade sin nördkunskap; Graham Parker hade inte kommit. Men John Hiatts nya hade kommit och på frågan; "något annat spännande pojkar?" Så landade jag med "Webb Wilder", "Blackberry Smoke" och "nya" Jimi Hendrix`s "Valleys of Neptune" (Ja jag vet, man skall inte köpa alla sådana här släktutgåvor från The Authorised Hendrix Family Edition). Jag säger bara; stoppa in Webb Wilder i CD spelaren; Dra upp voymen på max och kör; "Baby please´don´t go". Tryck säger jag bara, tryck.

Hur som helst så styrdes kosan åter ner mot perrongen igen och när jag närmade mig så ser jag plötsligt en grupp utsatta; "De Apatiska" står där. Ja, ni har säkert läst om de invandrarbarn som drabbats av apati och där debatten varit hetsig ibland om de verkligen är sjuka (apatiska) eller bara låtsas för att få stanna kvar.

Den här gruppen var dock äldre och mer blandad till sitt etniska ursprung (Jodå Pettersson stod mitt ibland dom och försökte muntra upp) men med samma tomma blick, samma brist på framtidstro, samma ständiga väntan på besked men med en stor skillnad mot de apatiska barnen som vill stanna, den här gruppen vill inte Stanna, de vill komma iväg. De håller sin lilla gula lapp i handen, stirrar trött och tomt mot tavlan: Ny avgångstid beräknad till 12.45, preliminärt. Och lyssnar på en mekanisk röst; "Växelfel i Skövde, Hallsberg och Köping". "En vagn tappad redan i Falköping" (vagn 11 för övrigt visade det sig).

Och då inträffar just det man ser hos apatiska; ingenting! De bara står där, inte minsta lika blinkning, inte en fnysning, inte en suck. Nej, ingenting. Det känns bara som om de stått där i månader............ i väntan på ett tåg som aldrig kom. SJ, SJ gamle vän, konstigt att du lever än.

RSS 2.0