Nu publiceras innehållet på årets "Sommar-CD"

Jag vet att jag är skyldig några min sommar-CD (Leif-san, Lars S, Perake, Agneta, Eva och kanske någon till). Om någon mer vill ha säg till Syd James.

Här är den i alla fall:

År 1896

Då föddes min morfar; Allan Agaton James. En mycket trevlig man med starkt trädgårdsintresse, musik och en pipa i munnen. (Han föddes inte riktigt så men han utvecklade de egenskaperna så att säga)

Samma år som min morfar föddes, dvs just år 1896 då släppte Arsenal in 8 (åtta) mål i en tävlingsmatch, och andra gången var nu i helgen som ni kunnat läsa om i tidigare kommentarer om denna värld. Tänk hur allting hänger ihop. Hur då? funderar ni säkert, eller? nehej, bra då är vi inne på samma linje. Annars hade jag tänkt ta en annan liten anekdot om mormor och Liverpool för att klargöra.

När jag ändå är inne på gamla kommentarer, som i och för sig blir som nya när man skriver om dem så vill jag bara allra ödmjukast påpeka att jag för några artiklar sedan ställde mig högst tveksam till Italiens förmåga att genomföra sitt sparbeting som de fått av tant och farbror EU. Och vad läser man i dagens Dagen Industri? Om inte;

Han utmanar ECB

Italien mjukar upp det stora sparpaketet och tar bort solidaritetsskatten på riktigt höga inkomster. Frågan är vad ECB tycker om Silvio Berlusconis manöver.

Det var det det!

Nu tar vi morfars favvo-låt:


What a disaster: North London v/s Manchester 3-13

Dagens football (vi säger så  internationellt - så där; footbaaaal)
Nu behöver Arsene Wenger allt stöd för att förstärka Arsenal kommande vecka, utskåpningen idag var inte kul. Harry Redknapp har också haft en tuff öppning med 1-8 i baken som resultat. Den inställda matchen mot Everton kan visa sig vara mycket mer än en uppskjuten match. OM nu Spurs hade börjat hemma och vunnit så hade känslan varit en helt annan, nu blir hängmatchen mot Everton en "måste-match".

Arsenal kanske skulle ha varit kvar på gamla Highbury och låtit Emiratesmiljarderna gått till spelarköp?
Mitt nya lag; AFC Wimbledon förlorade med 4-0, Chelsea vann men glädjen över Chelseas vinster av numer lite mer "sådär" som ni vet. Ingen riktigt bra fotbollshelg.

Nu lämnar vi fotbollen och undrar istället om ni kära läsare såg gårdagsnattens kanonfilm; "De misstänkta", en av de få filmer jag sett två gånger och skulle kunna tänka mig en tredje. Hyr DVD:n så får ni ett riktigt bra action-/krimdrama. Inatt såg jag den inte då jag istället låg vaken och funderade på golfens värld. Syd gjorde sin årliga golfrunda igår nämligen och är rätt nöjd ändå; samma boll hela tiden, ett par (formidabelt inspel) och ett hyfsat utslag på ett av hålen om jag nu minns rätt.
Drivetävlingen vann jag inte; ni undrar vad det berodde på? -Jo det var så att mina driveslag blev rätt korta, samtidigt rätt låga och dessutom gick de i helt fel riktning, mina mottävlares bollar gick precis tvärtom; dvs långt, rätt så högt och rakt. Så liten är skillnaden mellan succé och fiasko i sportens värld.

Nu lämnar vi golfens värld och undrar istället om ni kära läsare så gårdagens besök av Mats Ronander har i stora staden? Äldsta dotter Syd var in och fotade och skrev och jag tänkte skicka med mina skivor för signering. Men det hann jag inte för jag var tvungen att leta fram min golfklubbor till golftävlingen ovan och utan klubbor -inget spel.

Och då är vi tillbaka där vi började igen; om inte Wenger får till det nu kanske han också blir klubblös.

Nu skall jag koka te och se på engelska Wallander! Good evening and Good night! Yours truly, Syd J.

Situation Stockholm

16.08 kom jag ut genom dörren på Mäster Samuels, jag tänkte; hinner jag - hinner jag inte? En snabb kalkyl: Det skall gå. Snabbt upp på Drottninggatan heading south. Förskräckligt liv vid Åhlens; trodde först att det var AIK- och Djurgårds-fans som rykt ihop. MEN det var det inte - det var tydligen ett Fitness-center som visade Zumbadans eller något liknande. Jag stressade förbi "Plattan" - kollade läget - såg lugnt ut -rusade vidare - kastade en snabb blick på min I-phone, 16.10 - det är lugnt det skall gå.

Där, där ser jag mitt mål! Jag rusar in och fram till närmaste person som visar sig vara en kvinna: Har ni "Dirty Jeans"? - Nej vet ni vad, de här byxorna tvättade jag igår kunde hon ha svarat men jag har redan ställt följdfrågan: Mockingbird time? -Nej, svarade hon då på riktigt, Mockingbird kommer först den 5 september men Dirty Jeans har vi här för 159:-.

Samtidigt upptäcker jag en gammal bekant - Hej var det inte du som hade skivbutiken nere vid Karlaplan förut? Jo det var det och han kom ihåg mig: -Var det inte dig vi brukade beställa en massa skivor åt? -Jo det var det.
Jag kollar tiden, betalar Dirty Jeans - rusar ut på Drottninggatan rundar hörnet och sätter fart ner mot Klara Kyrka! Förbi kyrkan nerför trappan. korsar gatan förbi hotellet ner i tunneln - in på centralen - ut mot spår 5 - kollar efter Åke - ser honom - han är fullt upptagen - jag hinner inte stanna - kastar mig på tåget - som rullar iväg - jag vänder mig om och tittar ut och ser att Åke säljer annu ett ex av "Situation Stockholm". Sorry Åke!,jag köper mitt ex nästa gång.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Revered Americana act the Jayhawks recently announced an upcoming new album, "Mockingbird Time," the first to feature co-founders Gary Louris and Mark Olson since 1995's "Tomorrow the Green Grass." The album is set for release September 20 with the band embarking on a national tour. It's currently touring Europe, but starts the American leg September 15 in Minnesota. The tour brings the Jayhawks to McGlohon Theatre October 29 following stops in Asheville and Durham, October 25 and 26, respectively.


Dirty Jeans är del av namnet på John Hiatts nya CD. Den ligger i spelaren nu :)

Ockä elände he blev nu då = Almost disaster (engelsk översättning)

Jäktad var jag och skynda mig skulle jag men jag förväntade mig inte att jag skulle möta en backande bil i mitt körfält när jag svängde runt bakom kurvan. Men det gjorde jag - kastar snabbt om bilen för att passera och ser;
En buss komma mötandes. Trångt var det men jag hade ingen annan möjlighet än att på "James Bond-manér" kasta in bilen mellan den backande Audin och den mötande bussen.

Jag kom emellan - det gick exakt - ja på ett ungefär visade det sig eller rättare sagt det hörde jag, det tog i. Jag klarade bussen med inte Audin. Jag stannar, går tillbaka till Audiföraren och säger - "inte större skador ser jag, lite färg, jag har inte tid just nu, får jag din adress så kommer jag hem till dig och fixar det här. Det var säkert mitt fel även om man inte skall backa i skymda hörn".

Den äldre gentlemannen (chockad) stammar fram sin adress och Syd drar iväg- utför sitt stressärende åker hem till gentlemannen (chockad igen över att jag överhuvudtaget dyker upp). Vi tittar på bilarna och jag tycker att det här är inget att bråka om: vi betalar var och en. Vi får se hur det blir!

Åker ut till träningen efter att dottern hunnit meddela att hon tappat sin Iphone och "så slår man ikull sig" mitt i ett anfall vid tvåmålsspelet - marken försvann under fötterna men låg kvar när bakhuvudet slog i. Rejält - hoppas jag slipper hjärnskakning. Och passningen missade jag också "på kuppen". 

Nu undrar jag stillsamt om jag törs dricka te och slå på TV:n!

Måla med Premier League, tapetsera med GW

Igår var Syd och fru Syd hos svärmor Syd för att måla och tapetsera. Till min stora glädje hade TV 3 en heleftermiddag med tre PL-matcher på raken. Spacklingen och målningen gick som en dans, nu överdriver jag lite, när den fick näring av alla spännande analyser om matcher som snart skall spelas, har spelats, just nu spelas, spelades för en stund sedan osv.

Arsene Wengers framtid? - den funderingen hörde jag säkert 78 gånger under eftermiddagen, bara för att Liverpool vann men två högst tveksamma mål (offside i bägge?). Wenger handlar inte dyrt utan utvecklar talanger. Det skall man inte göra - man skall köpa dyrt för lånade pengar för snabba segrar.

Det gladde mig att QPR vann, WBA:s 1-0 ledning i halvtid gav spänning åt Chelseamatchen - taket blev målat - väggarna spacklade och idag skall vi försöka tapetsera till Leif GW:s sommarprat.

Nu har jag inte hört sådär jättemycket på "Sommar" iår och det gjorde jag inte ifjol heller men det jag har hört har varit bra mycket bättre än ifjol. Då fanns några riktiga bottennapp med hög egofaktor.

När vi åkte hem i lördagskvällen igår så drog jag på volymen och spelade den här för fru Syd! Dra upp volymen ni med, så att fru Syd hör igen!
Välkommen åter Kasey och "Tribute till skivhandlaren i B"

Jag var in till "min" skivhandlare i närliggande staden. En ny figur dök upp och min fråga kom spontant; -"Är inte I här?" - Nej han har tagit sin första semester på nio år. - Då har han åkt till New York förstår jag, säger Syd. - Precis där är han.

Om jag bodde i samma kommun som "min" skivhandlare så skulle jag föreslå att I skulle få ett kulturpris. Han värnar och utvecklar skivkulturen, kan det mesta, har gett mig Brandos, Paul Kelly, Kasey Chambers och många andra. Butiken bör kulturminnesskyddas och alla invånare skulle åläggas att köpa minst en CD i veckan.

Jag gick egentligen in för att köpa Gillian Welch senaste skiva; "The Harrow and the Harvest", det blev den och en ny CD med Dave Alvin, en lite äldre med Joe Bonamassa, en Warren Hayes (Allman Bros, Gov´t Mule) sedan funderade jag länge men slog till med Frankie Miller "The complete Chrysalis Recordings 1973-80) och så Kasey Chambers!

Jag tittade om skivan; såg bra ut, jag tittade på producenten; såg bra ut. Funderade: Har hon skiljt sig? Satt i Cd:n i bilen och hörde gamla Kasey - med rejält tugg i beatet och traditionella inslag. -Hon måste har skiljt sig! Det har är "min" Kasey och för förra skivan var inte bra och alltför influerad av sambon/maken. Jag kolllade på nätet men fick ingen bekräftelse på min teori. Med skivan är bra, så bra att yngsta dotter Syd genast tog skivan med sig och jag som skulle spela för övriga familjen. Den fanns dock hemma - i en dator. Snart blir det sex

Ja det närmar sig sex (6) procents nedgång på börsen idag. Idag har man räknat in att det är oroligt i finansvärlden, notera "idag" som om det skulle vara något nytt.  Imorgon har någon siffra justerats med någon tiondels procent och då har "framtidstron återvänt till börsen" eller något sådant. Nu skyller man också på att datastyrd handel orsakar att fallet blir kraftigare. Robotor utlöser säljorder när en viss nivå nås och så går det ner igen och då utlöser robotor säljorder när en viss nivå nåtts och så går det ner igen och då...... ja ni förstår.

MEN jag kan tänka mig ett ännu värre scenario; tänk följande hemska tanke: Banknissarna och banknissorna tar egna, självständiga beslut utifrån den kunskapsbas som de har.  Huuvaligen, då är det nog bra mycket bättre som det är.

Och så är Vickan och Danne gravida!  Hur törs de skaffa barn i dessa ekonomiska orostider? som någon frågade i någon tidning (inte Syd). Och det kan man ju fundera på. Annars kommer väl tidningarna och morfar att må bra av ett nytt kungligt fokus. Ni förstår vilket ståhej det skall bli nu. "Nu börjar magen synas"! "Victorias och Daniels kärleksbarn", "Mormor i lyckorus", "Jag har alltid önskat att bli mofar" (lite stavproblem finns som ni vet) det finns massor med spännande löpsedlar framöver om nu inte "Måns på Skansen" kollapsar, hittar en ny kärlek, sjunger sig frisk eller något annat av samma dignitet.

Nej nu har jag varit så elak så jag får lägga in lite snäll musik Till alla bankmän och kvinnor::

"I stället för tystnad"

heter Rolf Wikströms senaste skiva. Skivan köpte jag inatt i samband med att Roffe spelade på LA Blues. Jag har inte lyssnat ännu (av hänsyn till familjen som inte gillar att jag spelar mina skivor jämnt "det är ju mitt i natten" eller "vi har ju inte vaknat än"), så jag återkommer med en recension.

"Istället för tystnad" så gjorde den kände och högprofilerade bankmannen Mats Qviberg en rad uttalanden om sin tradingchef, vars fel allting var, i samband med att HQ bank rasade ihop vid förra krisen i finansvärlden. Detta "avslöjas" i en ny bok; "Den stora bankhärvan" som släpps i dagarna.

"Istället för tystnad" så tar Jeff Madrick bladet från munnen och skriver i sin bok; "Age of Greed" hur Wall Street blåste Vita Huset vid förra krisen i finansvärlden och att de kända och högprofilerade bankmännen kunde fortsätta som inget hade hänt med bonusar och annat otyg.

Jag skriver detta inför kommande veckas fortsatta drama i finansvärlden där högprofilerade och kända bankgubbar skall uttala sig om varför det går upp på måndag, ner på tisdag, ner på onsdag, upp på torsdag och ner på fredag eller om det nu blir tvärtom. "Istället för tystnad" så försöker de sig på att prata som om de visste.

Den gamle kände feministen GP sa en gång efter ett möte med de högproiflerade och kända bankmännen att "den som är stadd i skuld är icke fri". Och så är det i hela Europa snart och USA och det kommer att tvingas till stora förändringar. För USA kan inte bara konsumera på lånade pengar, de måste producera och skapa värden själva, substantiella värden. Det finns massor med balansräkningar som tillfälligt räddas av konstiga tillgångar - det kommer att ta år det här.

Kravallerna i främst London kan ha många sidor men en överraskande stor del av de butiker som plundrats har varit kläder och elektronikhandel - medans bokhandeln i internationella kedjan klarat sig. BBC har kartlagt de hittills gripna och dömda i samband med kravallerna - det visar sig att 70% av de gripits när de gjort uppror över missförhållandena i sin stadsdel egentligen bor någon helt annanstans. 
Detta ger en obehaglig koppling till hur fotbollshuliganismen organiserades, ofta som täckmantel för att skapa "disorder" för att möjliggöra inbrott, rån och andra brott. Finns en liknande bakomliggande agenda idag? 


What goes up must come down

Från nätupplagan Dagens Industri: De amerikanska börserna inledde onsdagens handel i klara röda siffror, drivet av europeisk fortsatt skuldoro. Marknadsrykten om att Frankrike skulle riskera en sänkning av sitt kreditbetyg drog ned börshumöret i New York rejält i inledningshandeln.

Hej var det går åt alla håll! Mest upp och ner förstås men svänger gör det också! "Kära småsparare: Ligg lågt. Ha dina pengar på bankkontot, avvakta", säger Syd i ett finansiellt råd  i syfte att lugna småspararen.

Med tanke på de enorma, strukturella obalanserna i världsekonomin så kommer det nog att svänga rejält ett bra tag till.
Syd säger i ett annat uttalande att "den amerikanska dollarn måste nog ner till 5-5.50 kronorsnivån för då stryps importen till USA och inhemsk US produktion blir möjlig igen. Men då drabbas Kina och då blir inte det bra heller". Detta uttalande gjordes för att lugna den s k marknaden. Det är dock mycket tveksam om den s k marknaden blir lugnad av detta uttalande. Själv blir Syd snarast lite mer oroad.

Och i London med flera brittiska städer vandalierats det så det stor "härliga till". Även om många har det tufft och allmänt eländigt i London (det är till och med så att vissa saknar både Iphone och mat för dagen) så har man svårt att se logiken att bränna ner småbutiker och privata bostäder där personer som har det lika tufft kämpar för uppehället. Men logik har sällan varit vandaliseringens broder.

Croydon har varit mycket på den s k tapeten i dagarna och har drabbats hårt av bränder och annan vandalism. I Croydon var fru Syd och Syd på en rockkonsert på det glada 70-talet (då det var mycket fattigare än idag i Croydon) och såg på en duktig kille på gitarr som dog en vecka senare på ett flygplan till Paris. 
 

Nu är du guld värd!

Nu är det lite mer turbulens på den finansiella marknaden igen. Undra på det; Om du skulle gå till din bankkontakt och berätta att "nu har jag lånat så mycket att jag inte kan betala räntorna och än mindre amortera på mitt lån - så nu måste jag låna ännu mer för att kunna betala räntorna" - vad skulle din bankkontakt säga då? Antagligen: Är du inte klok min lilla vän, det går väl inte heller! Men då skulle du kunna säga: "USA, säger jag bara, USA dom fick minsann låna dom med samma problem som mig. Och Grekland! Varför inte jag?"

Och då skulle din bankman försiktigt fösa dig mot dörren, säga upp dina lån, sälja ditt hus och be dig byta bank. Men det kan man inte säga till Grekland, Italien, Spanien och framför inte till USA.

Vi skjuter allting framför oss en stund till; och satsar på Guld! Guldet är en "trygg hamn" eftersom guld inte följer marknadsfluktationerna på samma sätt. Nu kommer vi snart att översvämmas av uppmaningar;: Köp Guld!

Men Syd har ett mycket bättre förslag som dessutom ger större riskspridning: Satsa på de äldre, där har vi potentiell investering som heter duga: Nu vill jag absolut inte låta elak och jag har inte kommit på allt själv men nog låter detta som ett spännande objekt i en osäker värld:

En senior person har silver i håret, guld i tänderna, bly i benen och är fylld med naturgas i magen! Vilket klipp!


"Låg fastspänd i fem dygn"

Det var rubriken i dagens DN och då tog jag för givet att "nu har SJ varit i farten igen". Ni har alla följt händelseutvecklingen i Kumla med den 11-åring som blev "avslängd" av tåget medans systern var på toaletten utgår jag ifrån och uttalanden om att nu måste SJ skärpa sig. Och det var precis det jag trodde att de gjort när jag såg rubriken.

Jag trodde det handlande om någon tågresa under vintern mellan Stockholm och Norrköping eller Nässjö och med alla förseningar på vägen så ville passagerarna lämna tåget, men det ville inte SJ. Har man köpt en biljett till Nässjö eller Norrköping då får man fanimej också sitta kvar tills man är framme. Har man biljett då kliver man inte av hur som helst - har man ingen biljett, eller om biljetten gått på toa - då gör man precis det; dvs kliver av hur som helst.
Och med alla förseningar som SJ dragits med kändes inte fem dagar mellan Stockholm och Norrköping eller Nässjö som speciellt anmärkningsvärt.

Nu var det inte så utan det handlande om den psykiatriska vården med främst tjejer med ätstörningar och annat. Men det kunde ha varit SJ, väl?

RSS 2.0