Status post 5

Det har nu gått dryga två veckor sedan operationen och jag läser i skriften jag fick säger Syd.
"Efter en höftledsoperation är aktiv rörelse- och styrketräning av största betydelse"
- Yes, kanske blivit lite för mycket till och med. Fått lite mer ont. Skidorna får vänta..
 
"Vila är viktig den första tiden"
- Stämmer, och utmanande. Får riktiga vågdalar då tröttheten är lika påtaglig om efter ett Vasalopp på 3,24 (cirka)
 
"Man känner sig ofta ordentligt medtagen och trött"
- Aha, det är därför, säger Syd
 
"Täck förbandet med extra plast inför dusch för att skydda det mot fukt"
-Fryspåse 3 liter eller en gammal påse från Skogaholmslimpa fungerar utmärkt. Tejpas ordentligt! Ta gärna bort prislappen innan.
 
Ja det finns en hel del att förhålla sig till och acceptera. Börjat trappa ner smärtstillande som sagt och då har nätterna blivit lugnare men kanske inte roligare. 
 
"Även sömnen kan vara påverkad under en längre tid efter operationen"
 
-Sä är det säger Syd som sover i tvåtimmarspass. Tar en kryckpromenad..lägger sig och funderar ett tag  och sover ett par timmar igen, tar en kryckpromenad igen osv.
Drömmarna har minskat i omfattning.
I och för sig har jag varit på olika hålla i världen de senaste nätterna, smugglat cyklar i Holland, trädgårdsfest i Spanien till och med varit i Ljusnarsberg på dans.
Gjort både det ena och det andra men inte lika klara minnen av drömmarna.efter att jag slutat med morfin.
 
Dags för vila en stund innan handbollen börjar. Skall försöka övertyga fru Syd om att kolla på filmen French Connection ikväll. Det platsar snart i Antikrundan så det kanske den sostnämnda vi får kolla på istället...
 
 

Nu dj-k--r!

Det har varit lugnt ett par nätter men i natt var det väldigt stökigt igen, både i Borlänge och Grängesberg.
 
Det började med att Syd skulle köpa en hamburgare på Max i Borlänge. Det måste finnas två Max i Borlänge för den här restaurangen låg väldigt avskilt i ett industriområde som liknande Norra Backa innan IKEA:s etablering omformade hela området.
 
Hur som helst så kom jag åkandes, parkerar bilen precis utanför Max men tänkte att här kan jag nog inte stå utan flyttar bilen och parkerar 25-30 meter bort på en, som jag tyckte, lämplig plats. Går sedan in på Max där en kund får sin hamburgare. Jag är ensam kvar men hamburgermannen får telefon och tar emot, som jag uppfattar det,  en telefonbeställning. Ytterligare en Maxperson dyker upp utan att bry sig om mig. Ny kund kommer in går fram och får beställa direkt. Va? 
Ytterligare en kund kommer in och får beställa direkt och då frågar Syd: Varför kan de här personerna gå före hela tiden och beställa?
- Vi tar ingen beställning av dig för du har parkerat bilen på fel ställe!, blir svaret.
 
Syd blir uppriktigt förbannad och säger: Kunde du inte sagt det direkt då jag kom in,  alternativt, tagit min beställning och bett mig flytta bilen under tiden,  alternativt tagit min beställning och sagt att nästa gång får du parkera rätt??? Riktigt förbannad är jag! - Nej du får inte beställa någon hamburgare! 
 
Då blir jag ännu mer arg och säger att nu skall jag omgående starta en facebookkampanj. Ni bedriver ju strukturell diskriminering!! Jag vet att Max-ledning inte står för detta! Åldersrasism!  (Måste hänga ihop med någon åldersnojja - att inte ens få beställa en hamburgare)
Så går jag därifrån utan burgare för att i nästa stund dyka upp vid Kyrksviksbadet där jag kommit på en ny träningsmetod (som ni kan ni testa i sommar). 
 
Jag har plastplattor fastsatta på armarna med en relativt stor svamp under. Man går ut i vattnet tills vattnet når axelhöjd sedan sträcker ni ut armarna för att därefter snabbt dra dem neråt mot respektive höft och så upp igen och så ner igen. (Antagligen beroende på att jag igår kväll funderade på om jag kunde börja träna med mina band som jag fick i julklapp). Så där håller Syd på och blir rätt snabbt väldigt trött och bestämmer sig för att simma i land. Upptäcker dock att simningen inte går framåt utan bakåt p g a att jag är så trött i armarna. Följer strömmen och landar på andra sidan Norra Hörken där jag efter mycken möda tar mig i land i något stenigt buskage.
 
Konstaterar att nu måste jag gå en knapp mil tillbaka, i badbyxor på en grusväg.
 
Det dröjer dock inte länge förrän en arbetskamrat med make dyker upp, de har sommarstuga i trakten och följer med på min promenad. Vi går en bit och sedan säger de att; "här har G sin sommarstuga, vi kan gå in där och få något att dricka". Vi kommer dit och G känner ju igen mig men sambon vet inte vem jag är och jag presenterar mig som att "G och jag spelade fotboll ihop". 
Jaha säger sambon då skall du förstås ha brännvin!? Nej säger jag, det tänkte jag kanske inte!
Jo säger sambon så fort det kommer någon gammal fotbollskompis hit så skall det serveras brännvin.
 
-Ja, säger jag,  om det är S eller T som kommer så förstår jag men inte jag, har du inget annat? 
Sambon hänvisar till kylskåpet som jag öppnar och ser att den är fylld med julskinkor! (Säkert för att jag åt misstänkt skinka kvällen innan).
Va? Varför har du så har mycket skinka i kylskåpet?
 
Och då ger sambon en fullt natutligt förklaring:
Jo jag jobbar som bokrecensent på Sverige Radio och jag får betalt i julskinkor!
 
Då hade drömmen nått ett stadium där fru Syd tyckte att det räckte, puffade på mig  och frågade vad jag hade emot Finnäset? - Inte Finnäset, det är Friluftsfrämjandet jag pratar om svarar Syd och sover sedan "lugnt" vidare.
 
 

Status post 3

Normalt tar jag inte många medicinprodukter under ett år. Nu är det 13 tabletter om dagen, värk- inflammationshämmande, förebyggande för blod och mage och extra smärta. Men nu har jag trappet ner till 11 tabletter.... Lugnare om nätterna- åtminstone lite. Men fortfarande många spännande äventyr.
 
Solen är framme idag, kanske dags för kryckpromenad utomhus men jag får lyssna till sjuksköterskans skarpa uppmaning, hon följde upp status i veckan;: Nu pratar vi inte några kilometerpromenader!! Hör du det?
Tyvärr är det isgata nu efter mildvädret... Men dubbar finns på kryckorna. Får hugga i dem i isen och låtsas att man bestiger en glaciär. Vi får testa lite...
 
Tur att det är mycket sport att titta på. Kallas comeback efter sjukdom kan vi kalla lyckad. Starkt. Nu är norskarna tillbaka vilket innebär att min favorit Diggins får tuffare att vinna.
 
Fru Syd försöker övertyga mig om att Cheltenham v/s Manchester City FA-cupen skall ersättas av "Fångarna på fortet", nej det var "Stjärnorna på slottet" som kommer upp. "Nog står du ut en timme" säger fru Syd. Ja visst säger jag glatt!
 
Väldigt ovan med att hålla mig stilla, säger Syd. Men jag har i alla fall kommit i läs-mood, Läst ut "Vardagar 3" av Lundell - mycket bra! "Familjen" har jag nämnt tidigare-  mycket bra! Så har jag läst en Ranelid; "Bill Nilssons sista vita skjorta" - nej inte min stil och så nu Klas Östergrens Renegater- mycket bra.
 
Lyssnar gör jag dock för lite men en spännande skiva dök upp för några dagar sedan. Ni skall få ett smakprov..Och nog såg Keith lite piggare ut då, 1988, det gjorde vi kanske allihop.
 
 
 
 
 

Status post 2

Snart en vecka sedan operation. Har läst op-berättelsen hur man skurit, borrat, sågat och haft sig i höften.
Gått ganska bra tycker jag, lite sämre idag men inte undra på att man blir lite trött. Jag har ju fullt upp om nätterna.
 
Igår natt var jag med en av medarbetarna på jobbet och köpte en bil i den vackra orten Riddarhyttan. Måste varit ett fynd för priset var 125 kronor. Men så var det inte heller någon etablerad bilhandlare som vi handlade av utan bilen hittades i ett dike....
 
I natt var jag i England, besökte den gamla ärevördiga fotbollsklubben Charlton Athletic. Exakt vad anledningen till mitt besök var är oklar men vi gjorde en stadium-tour i alla fall. Frågorna som jag fick påminde mycket om de enkätfrågor jag tidgare svarat på som medlem i AFC Wimbledon.
 
 
Inte mycket fotbollsarena var det på "The Valley"utan det var mest korridorer, trappor ooh hissar som vi gick omkring i,  påminde väldigt mycket om miljöerna i "Homeland" som vi tittade på tidigare på kvällen.
 
Fortsatte därefter ner på stan, ingen pubrunda utan butikerna påminde mycket om den butik som gestaltas i "Tunna blå linjen" som vi premiärsåg i söndags.
 
Hur som helst så gick jag runt på trånga gator i någon engelsk stad och rätt vad det var så fick en en så där fasadflagga som sitter utanför butiker i huvudet. "Kährs kaffe" stod på flaggan och nu inleddes en jakt på vems flagga det var..
Ingen kände igen den utan jag fick gå runt med den där flaggan tills dess jag skulle ringa min kompis i Borlänge. 
 
IT-utvecklingen hade dock avancerat så långt så att telefonen var integrerad i bilnyckeln. Inte tvärtom. Då visade det sig att jag tagit med fel bilnyckel så något samtal kom inte till stånd.
 
Jag får mycket smärtstillande f n och vissa preparat kan nog ha denna inverkan på sinnet. Spännande nätter men dryga........
 
Och inte går det bra för vare sig Charlton elller AFC Wimbledon heller. AFC Wimbledon bygger ny arena f n och Charltons arena var en gång i tiden en av de största i engelsk klubbfotboll,

 Från Wikipedia;

The Valley
The Valley.
Placering Storbritannien LondonEnglandStorbritannien
Typ Fotbollsarena
Kapacitet 27 111[1]
Hemmalag Charlton Athletic FC[1]
Datum
Invigd 1919[1]

The Valley är en fotbollsarena i Greenwich i sydöstra London i England. Arenan är hemmaarena för Charlton Athletic.[1]

Arenan öppnades 1919. I mitten av 1980-talet tvingades Charlton till följd av ekonomiska problem att lämna arenan, vilken började förfalla. I början av 1990-talet inleddes en omfattande renovering och arenan nyinvigdes 1992.

Publikkapaciteten är numera 27 111 och arenans fyra olika delar heter West Stand, North Stand, East Stand och South Stand. Publikrekordet är 75 031 i en FA-cupmatch mot Aston Villa den 12 februari 1938. Det finns planer på att utöka kapaciteten till 40 600.


Status post

Eller tillståndet efter en höftoperation.
 
 
I onsdags bytte jag höftled berättar Syd för en intresserad vän. Gruvsamt men det gick ändå bra.  Höften var kraftigt sliten vilket förklarar att smärtan varit mycket påtaglig länge. Nu är det rehab som gäller och hoppas att det fungerar som det ska.
 
Mycket medicin intas samtidigt och frågan om är om dessa enbart är smärtlindrande? Det verkar även utvecklande för fantasin. Jag löser allehanda problem om nätterna , säger Syd. Stort som smått upplever jag mig diskutera och kommentera. Inte så mycket diskussion kanske men mycket pratande är det.
 
Trötthet hör till och den är påtaglig. Nu blir det lite träning enligt uppgjort schema, som jag inte gjort själv säger Syd till de som oroas över den tanken.

You´ll never walk alone (Gerry)

känner ni igen från Liverpools hemmamatcher där "the Kop" under vanliga år sjunger denna sång inför matchstart och gärna efter när det gått bra! Just nu går det  dock lite trögt för Liverpool i PL, men det var inte det som vi skulle avhandla denna gång utan att
Gerry Marsden mannen bakom sången "You´ll never walk alone" har avlidit. Marsden tillhörde Liverpools musikscen ungefär samtidigt som the Beatles, men Marsden´s Gerry and the Pacemakers är inte lika kända och det är väl få som kan mäta sig med Beatles´stardom. Pacemakers var nr 2 i Liverpool.
 
I Glasgow hävdar man att det var Celtic som började sjunga "You´ll never walk alone" och vid en UEFA-cupmatch för ett antal år sedan möttes Liverpool och Celtic och där Gerry Marsden före matchen ledde en allsång där bägge lagens supportrar sjöng med.
 
Många andra lag har sånger  men lite oklart är det för mig hur det ser ut i Allsvenskan. Annars har jag en del förslag säger Syd.
 
Ett lag med dåligt mittfältsspel skulle kunna sjunga "Jag trivs bäst i öppna landskap". Missar man i försvarspelet kan man göra om lite grann och sjunga "I saw her/him standing there". 
Inför en straffspark kan man göra om en annan Beatleslåt och sjunga "Close your eyes if I miss it" istället för Close your eyes and I kiss you.
 
Kopparberg/Göteborgs FC som före jul skulle lägga ner för att sedan ändra sig måste implementera någon sång inför nästa säsong. Förslag: exempelvis Thomas de Levas "Vem skall man tro på?", eller den gamla Hoola Bandoolasången "Vem kan man lita på?" Men det behövs kanske något mer trallvänligt som att man gör om Lotta Engbergs sång "Fyra bugg och en Coca Cola" till "Fyra beslut och en flaska cider" Typ...
 
Jag går tillbaka till Gerry Marsden med lite information hämtad från Wikipedia:
 

Marsden returned to #1 in the charts twice during the 1980s with re-recordings of two of his old hits, with all profits going to charity. In 1985 after the Bradford Football Club stadium tragedy in which 56 were killed,[7] he formed a group called the Crowd, which included other musicians, singers, and radio disc jockeys, to produce a new version of "You'll Never Walk Alone".[5]

On 18 April 1989, three days after the Hillsborough disaster in which 96 Liverpool F.C. fans died, he joined forces with Paul McCartney, the ChristiansHolly Johnson, and his production trio Stock, Aitken & Waterman on a new version of "Ferry Cross the Mersey".[5]

 


RSS 2.0