Det finns en del saker som fascinerar Syd James

och då tänker jag inte enbart på engelsk fotboll som vi avhandlat i föregående lilla notis.
Jag tänker inte heller på att SÄPO nu skall utreda om ÖB gjort sig skyldig till brott för att han uttalade sig om Sveriges bristande försvarsförmåga. Vi kan bara hålla ut i en vecka sa ÖB. Någon påpekade att till ÖB.s försvar (ej tänkt lustighet)skall sägas att han inte avslöjade vilken vecka som det handlade om. Fascinerande diskussion men ändå inte.
 
Nej nu tänkte jag mer på en fascination för Warren Zevon vars födelsedag passerade den här veckan och i höst är det tio år sedan Zevon avled. Jag minns inte riktigt när jag började lyssna på Warren Zevon men det var på vinylens tid (som i och för sig nu är på frammarsch igen). Sentimental Hygiene var första skivan jag köpte.
 
Sedan har Warren varit en absolut favorit, jag har alla skivor, utom just Sentimental Hygiene i olika former och hoppas på en fullmatad box snart. Warren var ingen renlevnadsman vilket inte minst framgår av hans egen biografi "I´ll sleep when I´m dead".
 
 
Det fascinerar Syd James, men jag fascineras också av en annan person, inte alls på samma konstnärliga nivå som Warren och det är Timothy Treadwell. Se filmen, kan ni dessutom förnimma musiken så är det Richard Thompson, få filmer som jag ser om men the "Grizzly Man" är en sådan ( De misstänkta, Bullitt och Dirty Dancing brukar jag också se om, ja det där med Dirty Dancing var en klar lögn men annars var det sant).
Fru Syd är ute på festligheter i helgen, det är FA-Cup helg i England så jag funderar på att göra detta till en Warren Zevon helg (jag tänkte inte kopiera hans livsstil men lyssna på skivorna), och kolla på The Grizzly Man igen. Men så blir det nog ändå inte när allt annat skall hinnas med. Nu närmast styr vi kosan mot dammsugaren, sedan mot pjäxorna eller löparskorna, sedan  får vi se.
 
 
Warren fick diagnos om obotlig lungcancer och då startade han inspelningen av sin sista skiva "The Wind". Dylans gamla "Knockin on Heaven´s Door" får en extra dimension när man hör Warren sjunga den inför sitt livsslut.
 

Vem bryr sig om

andra lag än de stora som styrs av internationella investerare? och personer som egentligen saknar både intresse och kunskap för fotboll? Lag som globaliseras och successivt försvinner från sina rötter, det som en gång skapade det magiska med engelsk fotboll. Manchesterslagens matchtröjor säljs globalt, gärna via nätet, detsamma för Chelsea, Arsenal ,till viss del Liverpool och Tottenham.Till Arsenals försvar skall dock läggas att Arsene Wenger ändå håller pengaströmmen på rimligare nivåer även om man inte kan kalla Theo Walcotts  nya kontrakt som någon snålvariant.
Om, någon missat det det så är Syd fast i engelsk fotboll sedan typ 9-års ålder då jag såg West Ham för första gången på TV. Men intresset krackelerar när  ManCity som igår tar ledningen efter 2 minuter och man vet att resten blir ett sömnpiller om inte;
 
  • Southampton hämtar upp ett 0-2 underläge på Stamford Bridge och kvitterar i andra halvlek, jag gläds åt detta trots att mitt Chelsea tappar poäng. Jag gläds varje gång som "the Underdogs" gör det oväntade och tar poäng av "de stora".
 
  • Om inte QPR mot ALLA odds vinner med 1-0 på Stamford Bridge trots Abramovitj miljarder och åtta coacher på åtta år.
 
Nu är det "Stadium Tours" för 25 £, förr kunde man snacka med vaktmästaren och förklara att man var en supporter från Sverige som så gärna ville känna på planen, sätta en fot på the Pitch, och man fick göra det!
 
Självklart var det inte bättre förr, planerna är inga leråkrar, matcherna är bättre, spelarna är högklassiska men om de fyra stora alltid vinner så kommer känslan att försvinna.
 
Vem bryr sig om Derbys hemmamatcher i League Championship?  Där man ligger och harvar i mitten, möter ett annat mittlag och har drygt 33000 hemmafans på arenen, de bryr sig!
 
Vem bryr sig om att Glasgow Rangers åkter ner i division fyra efter att ekonomin kraschat?, jo de c a 40000 som kommer på matcherna. Drygt 40 000 på en division 4 match, det var världsrekord, trodde man men insåg sedan att ett brasilianskt lag haft över 50 000 vid något tillfälle!
 
Och så har vi AFC Wimbledon i division fyra, att bry oss om.
 
Vad säger ni; är svenska landslaget på turné i Thailand? Vänskapsmatch på Friends Arena i februari, och?
 
Ett omspel i FA-cupen går före, dear friends!
 
 
 

Strosandets ädla konst

Syd hörde precis på radion, P 4- Tengby och Mannheimer, en person som talade om hur han uppnår en nöjsam avkoppling när han strosar omkring, i makligt tempo, utan bestämt mål. Går där i staden och ser en butik där man utan att söka något speciellt bara slinker in och sedan slinker ut igen för att en stund senare slinka in i en annan butik innan man slutligen slinker in och äter något gott eller dricker något lika gott.
 
Ja, för er som känner Syd så skulle jag väl inte behöva skriva så mycket mer men men,  för sakens skull så.
 
Förundras gör Syd över hur denna nöjsamma avkoppling skall kunna uppnås genom ovanstående beskrivna aktivitet. För Syd är det precis tvärtom; läses eller höres om en vistelse där "vi kan strosa omkring - äta lite gott och bara vara" då står stresshormonerna som kaskader ur öronen. Istället bruka ju Syd undra över "om det är nödvändigt att gå SÅ sakta och om inte de som är framför kan öka takten åtminstone LITE grann".Och alla butiker som skall besökas; "vi skall väl inte ha något här?" brukar Syd påstå eller fråga med en stegrande oro eller som fru Syd brukar beskriva det med en ökande "irritation". Oro är det! Det är klart att lite irritation kan ju uppstå, speciellt om vi skall besöka heminredningsbutiker, klädbutiker, shoppingcentra i största allmänhet, matvarubutiker (herregud kan de inte gå lite fortare med de där matvagnarna!?), eller någon annan butik egentligen oavsett innehåll. Och så lite strosa på det, ja ni förstår själva. Hur skall man kunna uppnå avkoppling på detta sätt?
 
Det är Syd det, själv tänker jag ta en kopp kaffe och lyssna på Jack White innan vi gör en utfärd i verkligheten. Lyssna gärna, här har ni en bild på Syd när han strosar omkring. Och även inledningen på Jack Whites låt visar tydligt Syds kroppsspråk när fru Syd föreslår "strosa runt lite".
 
The measure of a man
is not his muscles or money
The true strength of a man
is most evident when
his soul shines and
no one is looking

~ Traveler

~ Photo by David R. Stoeckleign
http://stoeckleinphotography.com/
The measure of a man is not his muscles or money The true strength of a man is most evident when his soul shines and ... no one is looking - ett känt  Sydordspråk, som ofta används i  USA:s  Sydstater. Även kända vid Sydpolen.
(Bilden från Tillhörande: Traveler On the Backroads)
 
 
 
 

Dä här blev då för trökut`

Nu ha dä jussom kommi i dä läge att ja hann mä två tre träningspass före nyårsafton för att på möron etter kvälln innan vakna mä e känsla av att halsen int va i bästa förm. Jo ni läser alldeles rätt! Förkylninga ha slage te igänn!
 
 
Nu ska en hölla sé  te sanninga och ja mår ju trots allt bättre än förut men en blir ju rätt trött på att en int ska kunna träääna sõm en vill. Inga skidur på hela förra månan trots att he va kalasföre hela tin. Nääää, då dä slog öm å blev tö då kunne en börja fundra på träninga men utan skiur  å ja sprang två gånger och körde ordéntlig styrketräning men fick då ett, söm di säger, ett bakslag. Så nu gå ja å grunnar på om ja törs ge mig ut i landskape trots att ja int känner mig sådär värst i förm? Ta varning säger fru Syd. Lyssen då på krõppa för en gångens skull, säger ho. Men, ja bruker ju int lyssna på sådana där varningens ord men ja ha nog trots allt blivit en aning klokare, tyck ja själv, å kanske lär ja avstå löpninga och enbart höll me te andra kröppsliga övninger. Man blir ju å svettas likafullt och dä får kanske va bra så.
 
Anners är dä int nån stor én skillna på åre nu och åre som vi just lämna. Vädre ä ungefär lika, förkylninga likaså som sagt men vi höppes å ja tillönskar er alla en God fortsättning på nya årä!
 
Översättning:
Det blev så att att jag hann träna två gånger innan nyår men vakna sedan med förkylningskänsla igen. Nu skall man hålla sig till sanningen  och jag mår ju bättre än förut men jag tröttnar på att inte kunna träna. Inga skidor trots kalasföre hela december, först när det blev tö kunde jag träna. Då utan skidor, men sparng och körde styrketräning men fick ett bakslag. Nu funderar jag om jag törs springa trots attt jag inte känner mig helt pigg. Icke säger fru Syd men normalt lyssnar jag inte på sådana träningsråd men jag tycker mig ha blivit en aning klokare och jag får nog hålla tillgodo med annan träning.
Annars ingen större skillnad på 2012 och 2013 än så länge, samma väder och förkyld som sagt. resten forstår ni.
 
Translations:
I couldn´t ski in December even though it was perfect conditions. Why? I had a cold and it came back after three training sessions before New Years Eve. This will tired me out. You know, I love to run and showel snow! Mrs Syd warns me: Don´t run when you have a cold, I usually don´t listen to such advices but maybe I´m a bit wiser nowadays. Happy New year!
 
I habe kein ski gelauft. I habe kopfschmerzen und das is not gut, ich bin dassig. Vielen tage habe ich gelauft im den Heimat aber nicht so gut. Kopfschmerzen! Aber und das ist ein aber als wir in Heimat sagen; meine kleine frau (Syd) sagen das ich nach Hause wilen sollen heute. Gutes 2013!
 
Hasta la vista. Yo soy un hombre con skidor! El formo esta bajo la mesa. Yo en la cocina trabajo mucho y Señora Syd hasta vidare. Feliz Navidad + siete dagar!
 
Vi vi Madame Syd! Viva la Republic. (betyder nyår på franska)

RSS 2.0