Novemberdis med kultur

Det är snart 25 år sedan första gången och nu har man varit där igen och kört marknadsföring!. Positivt i sig även om ryggen värker och man känner sig lika mjuk som ett järnspett efter 6-7 timmars stående och gående.
Tog bilen norrut, mörkret la sig snabbt, diset kom. Vi svängde av och pratade om att här får man passa sig för älg och rådjur när det inte finns några viltstängsel, sänkte hastigheten.
Vi pratade om gemensamma bekanta, jag frågade; vet du något om hur det är med JNJ? Hade nog haft en märklig uppväxt upplystes jag om. 
De dök upp blixtsnabbt, som de gör, de två rådjuren, jag erkänner att det var mer tur än skicklighet att jag lyckades få bilen att passera mellan de två. Men 30 cm på vardera sida räckte den här gången. Tyvärr har jag tidigare kört på rådjur vid tre tillfällen mellan LA och FA, blev kallad "The Deer Hunter" under en period.
 
Såg Sveriges seger mot Rumänien när man väl kommit hem till ett mörkt och kallt hus. Jordfelsbrytaren var min reaktion när jag knappt såg var jag bodde, stämde bra det. Kallt, mörkt, trött.
Intresset för fotbolls-EM är för mig ganska lika oavsett om Sverige går dit eller inte, det är alltid intressant!
 
Gjorde upp eld, drack te, såg målen. Tog lokaltidningen och la mig, dödsannons JNJ! Kändes inte bra.
 
Just nu spelar jag Nick Caves nya skiva; amazing skulle vi säga på utländska. Lyssna in den! Ghosteen. Vackert men inte uppiggande. 
 
Bokens afton i veckan, jättebra. Inspirerande! Läser nu om ålens märkliga tillvaro. 
 
Snöslask utanför fönstret, det blir nog spåret ändå. ;Måste elda mer, kallt även om strömmen är på plats.
 
Min resvän ringde precis: Syd har du sett!? JNJ! Kulet, eller hur? Vi pratade ju om honom igår, nästan lite ghost...
 
 
 
 
 
 

Days of October passed

Allhelgonaafton - heter det så måntro, eller bara Allhelgonadagan? Hur som helst,
imorgon är det röd dag på lördagen. Oktober passerad i ett tempo som man knappt fattar själv.
 
Gjorde en ny tur med bilen till huvudstaden i veckan. Hann lyssna igenom samtliga skivor jag köpte i lördags. Rätt bra allihop. Nu fastnat i Lundells Omaha "Ruff", annan version, avskalad, ruffigare.
Väldigt bra!
 
Tränat på hyfsat, löpturer och gym. Blir tyvärr sena kvällar innan man kommer igång så träningskvaliten blir lite sådär. Svårare att pressa sig efter en lång arbetsdag. Skall jag ge mig ut ikväll? Ja, kanske, vi får se. Det snöar inte. Ofta riktigt dåligt väder denna helg, Snön får gärna komma bara den ligger kvar och är åkbar.
 
Hinner nog inte träna ikväll, blir nog en tur till kyrkogården, tända ljus, vackert är det, sorgligt är det också.
 
 
 
Så där såg de ju inte ut förut.......

RSS 2.0