Tre månader

Har nu gått sedan Ryssland invaderade Ukraina. Sverige har tagit ett NATO.beslut och Turkiet krånglar. 
 
Som vi skrev i förra inlägget så slår ofta engagemang och motivation en numerärt och en, på papperet, mer rustad motståndare där viljan inte riktigt finns. De må vara på fotbollsplanen, det må vara på hockeybanan (varför skulle annars Danmark vinna över Kanada?) eller i kriget.
 
Ingen vet ännu hur det går men Ukraina har definitivt flyttat fram sina positioner och ser en möjlig vinst i sikte. Det är bra. 
Sedan är det viktigt att tänka på att man aldrig skall förödmjuka en fiende efter man vunnit. Det slår tillbaka.
Milan vann Italienska ligan i fotboll och kunde fira detta. Men det räckte inte, man var tvungen att håna Inter och enskilda spelare och nu är detta i istället i fokus. Böter för Milan för att man brutit mot fotbollens Fair Play. Onödigt.
 
Premier League har avslutats, länge såg Manchester City ut att förlora den avgörande matchen men lyckades på några få lyckosamma minuter vända på skutan och vinna. Liverpool trodde nog på seger men förhoppningen grusades. Så ta aldrig ut en seger i förskott. Inte något sammanhang.
 
Vi hoppas på fred i Ukraina, vi får väl tro att Erdogan och Magdalena hittar en kompromiss.
 
Syd är i Skåne just nu och vi hör övningsgranater från Ravlunda skjutfält. Fältet kommer väl antagligen bli än mer centralt framöver.  En unik miljö är det och mycket vackert när det är övningsfritt. Och vi hoppas det stannar vid övning now and forever.
 
"Forever Sunderland"  för övrigt som nu tog steget upp från League One till The Championship. Glädjande!
Se gärna dokumentärserien om Sunderland.  
 
Och som ny musik av Eric Ambel såg jag på Instagram. Det finns saker att glädja sig åt trors att nu också Apkoppor kommit på agendan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0