OS-is igen, Sanna mina ord

När något aldrig inträffat tidigare närmar vi oss rent statistiskt tidpunkten då det faktiskt inträffar, det som aldrig inträffat förut. Så är det bara. Om ett lag inte förlorat på hemmaplan i Premier League på två år så närmar man sig ofelbart den första hemmaförlusten. Kommer därför Chelsea att förlora hemma på Stamford Bridge i år?, ja jag tror det, statistiken talar för det. Vår käre roddare Lassi K är ALDRIG förkyld, rent statistiskt närmar han sig därför just en förkylning, synd bara att den kom just dagarna innan finalen. Sanna K har ALDRIG ramlat i ett lopp, rent statistiskt närmar hon sig därför sitt första fall, synd bara att det kom just nu. Att säga att en baddräkt aldrig spricker är kanske att ta i, men ALDRIG inför en OS-final. Ja nu förstår ni, synd bara att det skulle hända Alshammar precis nu.
OS är  ingen svensk succé, till och med Holm gick på pumpen i form av en ribba. I ärlighetens namn måste jag erkänna att jag inte heller trodde på speciellt många guldmedaljer. Segling? Kanske det, Klüft, nja i högsta grad tveksamt.
Men kära läsare, det kunde ha varit betydligt värre, kanske roligare (för vissa) och definitivt idrottshistoriskt om våra otursförföljda OS-deltagare Alshammar, Sanna och Lassi bytt olycka och eventuellt tänkbara konsekvenser. Om Alshammar hade bytt med Sanna och vice versa så hade Alshammar snubblat redan på startpallen och rasat framlänges och slagit huvudet i banmarkeringen, det hade varit värre. Sanna hade fått en bra start varefter byxorna spruckit och trasslat in sig i benen vid häck 9 varefter hon tappar en given medalj. Det hade varit värre! Lassi K hade brutit åran efter 1575 meter i klar ledning alternativt hade han ramlat redan vid istigningen i roddbåten som här heter singel sculler, slagit huvudet i startbryggan och spräckt dräkten, det hade också varit värre!
Holm kunde ha rivit ut sig redan i kvalet! Vem vill förresten komma trea i OS? Brottar-Ari kastade sin medalj, väldigt osvenskt skulle vi säga. Osvenskt, det tycker vi om när vi är på charterresa. "Vi var så där osvenska", men hemma är osvenskt inte riktigt samma sak. Jag tycker han gjorde helt rätt, bluffmakarna i brottningskommittén skall stå med skammen och ingen annan. Jag blir inte förvånad om den kommande utredningen ger bronset åter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0