Steve Jobs´ och Syd James´ garage

Apples grundare, innovator, guru och frontman, Steve Jobs, har gått bort som ni säkert sett och hört i nyhetsmedia. Mannen som jobbade på Hewlett-Packard (HP) i Silicon Valley, började fixa med persondatorer hemma i sitt garage och kom att skriva industrihistoria med sitt "Apple".
Han gjorde förvisso inte allt själv men hade en förmåga att skapa kreativa team och släppa fram nya idéer där nu Ipad och Iphone snart finns i var mans och kvinnas hand. RIP Steve!

Syd James började också plocka med sin HP dator i garaget häromdagen. Skälet till det var kreativitet och innovationsförmåga. Fru Syd gjorde en okulärbesiktning av verklighetsträsket, garaget, och konstaterade (fru Syd svär inte alls speciellt mycket men egentligen ville hon säga det som skrivs): NU måste DU för tusan börja plocka ordning i garaget! Att vi inte får in bilen är väl en sak men nu är det ju till och med trångt för cykeln! Städa nu! Det ser för dj---gt ut med röjsågar, motorsågar, bensindunkar, smörjmedel, muttrar och skruvar i en salig blandning! Och VAD ÄR DET DÄR? Är det inte din gamla HP-dator som vi skulle köra till tippen redan 2002?

Att Syd förklarade att det inte alls var 2002 men möjligen 2004 gjorde inte saken bättre. Man vet aldrig - kan vara bra att ha! - Till Tippen, svarade fru Syd.

Nu ser det ganska bra ut i garaget när jag stuvat om lite och kört HP till tippen men jag tror inte att Steves fru en gång i tiden sa: Hör du Steve, (listen to me Steve!!) nu får du för tusan städa i garaget, den där larviga HP datorn som du satt ett äppelmärke på och skruvat med hit och dit får du köra till tippen. Det ser ju för djä---gt ut! (It looks like hell!)

Vem vet vilken framtid som kunde ha skapats i Syds garage? 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0