Nu var det länge sedan vi var i tid

 Är ute och åker lite tåg igen med vårt kära SJ. Jag säger bara att snön lyser med sin frånvaro, solen med sin närvaro, hyfsat varmt är det och det borde kunna gå som på räls så att säga.


Vi åkte från Stockholm i tid vilket jag ändå måste kreditera SJ för! Tjohej var det gick med snabbtåget till Köpenhamn. Det gick rejält snabbt ända fram till Södertälje och då pratar vi faktiskt om en sträcka på uppemot fyra mil! Sedan gick det inte lika fort längre. Nej vi skulle vänta in några passagerare som hade kommit på fel tåg visade det sig. Och medans vi stod och väntade där så passerade ett annat tåg oss, ”från ett privat bolag och de kör långsammare än oss” berättade lokföraren med anledning av att SJ:s snabbtåg fick åka bakom det långsamma privata tåget och därmed inte blev så snabbt.

Men vänta bara, efter Katrineholm då dj--- r skall det gå undan igen. (Ja riktigt så sa han inte lokföraren, men andemeningen var sådan) Och det gjorde det, en bra stund, ända tills vi började närma oss Norrköping för där!; För Där hade Banverket problem med stationen så där fanns bara några få spår som vi skulle trängas på, allihop. (Och jag ger mig tusan på att det där långsamma privata tåget var oss precis i hasorna dessutom..)

”Vi väntar en stund”, sa lokföraren, - ”vi tar tyvärr inte in tid utan vi tappar ännu mer” berättade han i nästa andetag. (Det hade vi vana tågresenärer redan räknar ut för övrigt).


Men nu har det faktiskt gått rejält snabbt en stund igen, vi är snart i Linköping och då talar vi om att vi åkt ytterligare ett par mil i full fart! Vi var 10 minuter sena i Södertälje, ännu lite mer inför Norrköping och rejält mycket mer nu i Linköping.


Skall bli spännande att se hur det utvecklas under den tidiga kvällen. Nu kom det en efterlysning; Är det någon som kan både ryska och svenska så kom till bistron, vi behöver hjälp. Jag får skriva mer sedan, bistron kallar! Det är inte så jädra svårt: Da, da och njet njej sedan löser det mesta sig. Först frågan de säkert om det är är SJ; då säger man "Da, Da" och sedan frågar de om vi är i tid och då säger man "Njet"!  Sedan frågar se säkert någonting om ishockey och då kan man dra till med gamla namn som Petrov, Putin och sånt där. Då blir det säkert jätteglada och vill bjuda på Vodka och struntar helt i hur sena vi blir. Jag drar nu - till bistron.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0